icon

Histamínová intolerancia. Aké s tým máte skúsenosti?

proudmummy
27. apr 2011

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s histamínovou intoleranciou. Môj 3 ročný synček dlho bojuje so zápchou (všetko sme vyskúšali, od úpravy stravy, cez duphalac a neviem čo všetko, proste všetky rady aj z tejto stránky ☹ a úľava prišla čiastočne keď sme vysadili mlieko a prešli na bezlepkovú dietu) a teraz nám vyšla táto diagnóza. Celiakia sa nepotvrdila, alergie nemá v pravom slova zmysle na nič, všetky test vyšli negatívne, aj na mlieko a iné, ale pozitívne nám vyšla práve táto vec. Iné príznaky nemá, len tú nešťastnú zápchu. Tento týždeň mám dostať viac informácií od našej alergologičky, ale zaujímalo by ma, či s tým má niekto praktické skúsenosti a prípadne čo pomáha. ďakujem

nikusqa
21. aug 2017

@lilitela HITka sa mi zhorsi, ktora sa mi prejavi po zjedení cibule ako vyrazny reflux, bolest na hrudniku zaroven aj nechutenstvo. Preto som cielene napisala, ze aj 3 dni mi trva kym sa z toho dostanem

dlucy
21. aug 2017

@lilitela tazko povedat ja som mala minuly rok silnu alergicku reakciu z plesnoveho syra od vtedy sa cez to snazim dako prechadzat :( je to boj ale snazim sa pozitivne mysliet su aj daleko horsie diagnozi ako HIT 😉

anka0212
21. aug 2017

@lilitela neviem, ci zlepsilo, ale okrem HIT mam aj ine intolerancie a cibula a cesnak mi nerobia zle. Do varenia davam kazdy den a surove obcas...

lilitela
22. aug 2017

Ja mam priznaky hit, nemam este MUDr potvrdene, a vsimla som si vyrazne zlepsenie po surovej cibuli a cesnaku, tak ma to prekvapilo, lebo si spominam ze niektore baby pisali, ze cesnak je problem...
nejake hormonalne problemy nemate? Citala som tiez, ze histamin suvisi uzko so zvysenym estrogenom - nerobili niektorej hormonalny profil?

vavrenka
21. sep 2017

ahojte, mne cerstvo potvrdili HIT a tazkosti s mliecnou bielkovinou, mladsiemu HIT tiez, ma nizise hodnoty ako ja a dlasei pridruzene potravinove precitliveslsoti a idem aj s dcerkou. takze super. premyslam kde zacat. uz sme mali kopec dietnych obmedzeni, ale toto je fakt naprd. musim si to premysliet, odkial zacat. halvne obedy, olovranty a desiate - jedla mimo domu

martinagreta
8. nov 2017

@vavrenka ako to zvladate?prosim o radu,som zufala neviem tiez kde zacat

martinagreta
8. nov 2017

@lilitela
Mne sa to tiez nedari,ked vidim ten plac a veci ktore moze-nemoze,hroza!!!!vobec neviem varit z tych par veci a neviem si predstavit vlastne nechcem ze to ma byt na cely zivot.ved mala bude mat 3

dlucy
8. nov 2017

@martinagreta ja pouzivam tuto stranku podla toho som sa snazila varit tak snad aj Vam pomoze 😉
https://histaminovaintolerancia.sk/vyhladavanie/

vavrenka
9. nov 2017

@martinagreta ak to ustojis a nevies vytipovat jedla, ktore skodia - niekedy je to vel i tazke, tak zrus vsegko cokoladove a sladkosti celkovo. Pozor na kysnute pecivo, hlavne cerstve a vsetky fermwntovane potraviny- jogurty, kysla kapusta...a obmedz kuracie maso a rajcinu a papriku. Ale vsetko je aj tak individualne...

vikusjk
14. nov 2017

Babulky ahojte, prosim vas nejako tak sama som dosla na to, ze asi bude ten histamin robit problem aj u mna, mam sa na to pytat vseobecnej lekarky, alebo radsej si zaplatit nejaku odbornu ambulanciu, ktora nema zmluvu s poistovnami? Budu mi len brat krv a kontrolovat hladinu histaminu, ci toho DAO syndromu ci ako to prebieha? Citala som vela odbornych clankov, ale nic z praxe. Za akym lekarom, ako sa to realne diagnostikuje atd.
Dakujem moc za kazdu radu!

nikusqa
14. nov 2017

@vikusjk diagnostikuje sa to najcastejsie z krvi u imunoalergologa alebo gastroenterologa a samozrejmd budes potrebovat od obvodneho vymenny listok, ale da sa to spravit aj ako samoplatca v labaku bez odporucania, stoji to cca 30 eur, ja som tak uz bola a pochvalujem si to lebo aj omnoho skor su vysledky ked to robi priamo labak ako ked doktor v ambulancii.

limitgirl
14. nov 2017

@nelita02 určite rafaelo nie. Všetko čo obsahuje plnky s eckami a nie je čerstvé je zle. Ja kupujem karamelky, mliečnu čokoládu pravú neplnenu, lentilky, tic tac, lizatka a keksy bez plnky. A piecť. Inak si treba dať vopred daosin

limitgirl
14. nov 2017

@lilitela Ale je to mozne, dieťa samé odmietne zjesť co mu nerobí dobre. Ja tocim dokola 4-6 jedál a to mu varím aj do školy. Po nociach. Večere pečiem čerstvé, je veľa sladkého. Inak by nemal na výber nič. Vypeky, omáčky, cestoviny...

daddaa
26. dec 2017

@anima9 dobry den, syncekovi prave diagnostikovali hit, mozes mi pls poslat tiez zoznam sladkosti,to bude najvacsie trapenie, a ked mu das stravu do skolky, uvaris ju den predtym a oni mu zohreju? Nevznika tam tiez histamin ohrievanim? Dakujem

jaya47
2. jan 2018

Baby a nahodou nepoznate v Bratislave nejaky rozvoz jedal vhodnych pri HIT? Alebo nejaka hipsterska restika, co by ponukala taketo jedla a dalo by sa u nich jedlo prevziat?

ajko2011
26. feb 2018

Ahojte, môjmu synovi tiež bola diagnostikovaná histamínová intolerancia. Zatiaľ mi to len po telefóne povedala a viac info zajtra. Vaše skúsenosti? Syn má 6r.

mechurik
5. mar 2018

baby moj syn ma tiez histaminovu intoleranciu.kazdy den ho boli brucho a hlava a tiez ma laktozovu intoleranciu.
jediny liek ktory som v tehotenstve uzila (nanestastie blba gynekologicka z dubravky) bol tetracyklinove antibiotikum.
tak zacinam sa vrtat v hlave otazkou kde to vzniklo....porucha enzymov ked nik z rodiny toto nema....

mechurik
5. mar 2018

a este sme od mesiaca papali nutrilon AR

mechurik
5. mar 2018

dr.napisala ze nesmie sa paradajky ryby kapusta sunky salamy kvasnice syry kecup korenia aromy konzervanty ochucovadla farbiva citrusove plody

nikusqa
5. mar 2018

@mechurik dr. dobre napisala, presne to by sa nemalo + treba dskusat aj ine veci, dobra je Hrubiškova bružura tam tabulka s potraviny, ktore sa mozu, nemozu a ktore su take pol na pol.

pepa28
5. mar 2018

Ahojte to ma mrzi ak pocujem, ze ma male dieta HIT. Ja mam tiez HIT ale mne dost pomahaju produkty od GW jacmen a chlorella. Predtym to bola hroza. Mam dve male deti a tiez sa bojim, ze im to raz diagnostikuju.

pepa28
5. mar 2018

A este odporucam vygooglit histaminovu kasulku

aknel81
17. apr 2018

Mne pomáha Colostrum. Užívam 2 mesiace a stav sa mi výrazne zlepšil.

alenka777
17. apr 2018

@pepa28 aj ja uzivam jacmen a chlorelu

vavrenka
17. apr 2018

kocky, od akeho veku sa moze uzaivat daosin? da sa tableta prehltnut cela aj 7 rocnemu dietatu?

anka0212
17. apr 2018

@vavrenka mozes otvorit a vysypat na lyzicku. Moja brala ako 2 rocna. Ale nepomahalo to.

pepa28
17. apr 2018

@alenka777 pre mňa osobne veľká záchrana tieto zelenáče

iloveme
27. jún 2018

@pepa28 tebe fakt pomahaju tie "zelenace" 😅.Ja som najprv zacala chlorelou ale neznesitelne zle mi bolo.Tak mi odporucili jacmen ze to je jemnejsie.Ale takisto priserne zle mi bolo.A ja som si myslela ze to kvoli hit.Tak teraz neviem 😕

pepa28
19. júl 2018

@iloveme ahoj,vazne mi pomahaju .Mozem vediet ake si mala dvkovanie?Mala si neakeho poradcu ked si ich brala?Lebo to treba velmi postupne nasadzovat.Nie hned ako je na krabici bapisane.Ja som bola tiez skeptickazo zaciatku.Ale bola som zufala.Najpprv som zacala s chlorellou,ale to mi nerobilo dobre hned.Tak reku nic,blbodt.Potom mi to nedalo a tiez som takto citala niekde,ze pomohli.Tak mi poradkyna poradila jacmen nasjkot skusit a potom pridat chlorellu.A mnw sa naozaj vdaka zelenacom zmenil zivot.Moze byt ze sa obcas pritom clovek citi zle,alebo ma pocit,ze horsie lebo telo sa cisti.Tiez som mala stavy,ze som si nebola ista.Uz je to rok co podctivo papam zelenace a mam sa dobre.Dokonca zjem v pohode paradajky,kysnute cesto ...

pepa28
19. júl 2018

@iloveme Naozaj je dolezitedavkovanie a niekdy treba naozaj velmi pomalinky nastupovat....