icon

Histamínová intolerancia. Aké s tým máte skúsenosti?

proudmummy
27. apr 2011

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s histamínovou intoleranciou. Môj 3 ročný synček dlho bojuje so zápchou (všetko sme vyskúšali, od úpravy stravy, cez duphalac a neviem čo všetko, proste všetky rady aj z tejto stránky ☹ a úľava prišla čiastočne keď sme vysadili mlieko a prešli na bezlepkovú dietu) a teraz nám vyšla táto diagnóza. Celiakia sa nepotvrdila, alergie nemá v pravom slova zmysle na nič, všetky test vyšli negatívne, aj na mlieko a iné, ale pozitívne nám vyšla práve táto vec. Iné príznaky nemá, len tú nešťastnú zápchu. Tento týždeň mám dostať viac informácií od našej alergologičky, ale zaujímalo by ma, či s tým má niekto praktické skúsenosti a prípadne čo pomáha. ďakujem

lyndax
21. júl 2018

@naty1976 ako sa robil kedysi puding bez prasku?

iloveme
23. júl 2018

@pepa28 ano mala som poradkynu a pri chlorele boli stavy,ze jedna tabletka mi robila priserne zle Potom jacmen som pomalinky popijala,ale mne proste cim dalej tym viac mi bolo zle.Tiez ma pani presviedcala ze treba vydrzat.Ale tak ked uz mi bolo tak zle ze z gauca som sa nevedala postavit povedala som si ze stacilo

pepa28
25. júl 2018

@iloveme fú,no určite môže byť v niektorých prípadoch ,že proste nesadne hneď. Možno skúsiť neskôr ale zas siliť to tiež netreba .

miriamka
21. aug 2018

@nunuliq25 ake su priznaky hit?

pepa28
21. aug 2018

@miriamka tie príznaky sa môžu u každého líšiť a sú rôzne .Pri jednom môžu byť také klasické ako je svrbenie, žihľavka,tráviace ťažkosti....Ale môže to byť aj nespavosť, nervozita, tlak na hrudi,poruchy videnia,depresia,bolesti kĺbov.Odporúčam si hodiť do Google - histamínová kašulka kde sú do podrobna opísané rôzne príznaky ale aj iné užitočné veci .

miriamka
21. aug 2018

@pepa28 dakujem...uff...tak sedi na mna vacsina priznakov.Treba ist lekarovi ci staci ked si sana nasadim hit dietu?Po akej dobe spozorujem zlepsenie aby som vedela posudit ze mam Hit a to mi robi problem?

miriamka
21. aug 2018

@monka30 moze histaminik magnexium?Si to zistovala...vies odpoved?

pepa28
22. aug 2018

@miriamka K lekárovi podľa mňa nemusíš chodiť .Iba ak to potrebuješ na papieri . Lieky , ktoré na to predpisujú má neskutočne tlmili .A daosin si kúpiš bez receptu . Magnézium ? V tej hist.kašulke je aj zoznam liekov , ktoré majú v sebe histamín .Ťažko povedať , každému histaminikovi môže sedieť niečo iné .To čo škodí mne tebe nemusí .U mňa to bolo tak ,že keď som mala ten histamín nahromadený mi vadilo všetko - aj parfém ,( parfém,stres , hluk tvoria tiež histamín....) Určite môžeš skúsiť nasadiť antihistaminivú diétu bez toho aby si išla k lekárovi .A môžeš skúsiť aj daosin ak je veľmi zle ,pomáha odplavovať histamín z tela a spracovať ho .Ale je drahý.Môže byť ,že to čo ti teraz extrémne vadí môže byť po histaminovej diéte chvíľu úplne v poriadku .

miriamka
23. aug 2018

@pepa28 lebo mne desne vadia vone,hluk...neviem preco

miriamka
24. aug 2018

moze sa pri hit Actimel?A sumive vitaminy magnezium a vapnik?

pepa28
24. aug 2018

@miriamka tak to bude tým histamínom, ďalší dôkaz ,že máš

pepa28
24. aug 2018

@miriamka actimel nie ,všetko čo je nejak či zakonzervované alebo má dlhý dátum spotreby tak nie

miriamka
26. aug 2018

@pepa28 ja som mala najma busenie srdca po niektorom jedle a tie pachy...upchaty nos...
teraz 2 dni jem jedla bez histaminu na skusku a zrazu ziadne busenie srdca...tak neviem...treba ist asi lekarovi nadhodit temu histamin?

pepa28
26. aug 2018

@miriamka určite to bude z toho histamínu . Môžete to povedať lekárovi,ak máte aj nejaké zdr.problemy tak to môže spôsobovať práve ten histamín .Ale pozor ak Vás objedná na testy tak aspoň 2 týždne diétu nedržte lebo aj napriek tomu ,že by ste mohli byť histaminik môžu vyjsť testy negatívne

miriamka
26. aug 2018

@pepa28 objednala som sa na test...som velmi zvedava ci je histamin moj problem

miriamka
28. aug 2018

po akej dobe drzania HIT diety ste pocitili naozaj ze ustup problemov?

pepa28
29. aug 2018

@miriamka ak chcete môžte si ma nájsť na FB a môžeme popísať o tom viac ,je toho dosť čo písať .Moje meno je Petra Javorková.Prví krát mi bolo lepšie tak.er hneď pri dodržiavaní diéty ,potom keď som otehotnela tak mi to zmizlo a vrátilo sa to tak riadne po druhom tehu .Ale hnusne .Tak to už bolo horšie ,to mi dlho trvalo .

miriamka
30. aug 2018

@pepa28 odber za mnou...cakam na vysledkt

miriamka
20. sep 2018

tak HIT potvrdena
@pepa28

pepa28
20. sep 2018

@miriamka no tak máte to aj na papiery, tak sa môžete pustiť do antihistaminivej diéty

miriamka
20. sep 2018

@pepa28 uz ju z casti drzim 3 tyzdne...teraz dam uz prisnu

tina761
4. okt 2018
Používateľ tina761 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tina761.

Mne dost pomaha daosin. Tusim je to jediny u nas dostupny liek, ktory obsahuje enzym co stiepi histamin. Davam ho hlavne cez sviatky, lebo vtedy si vzdy poviem ze kaslem na dietu a chcem sa konecne najest 🙂 Viem ze u niekoho nemusi az tak dobre zaberat, ale ine ako vyskusat nam uz neostava. Ja musim poklopat ze zatial super. Inac velmi dobre je HIT rozobrana aj na www.zdravovek.eu

lenkanr
14. dec 2018

@anka0212 prosimta,mas dceru s hit?ako ste riesili stravu v skolke?

anka0212
14. dec 2018

@lenkanr do skolky som nosila, co nemohla. Ona skor nemoze mlieko. Hit sa jej extremne neprejavuje. Cize ked mali dukarove, alebo segedin, tak som jej spravila verziu doma a priniesla. Nieco mohla. V skole jej mlieko nedaju. Tak je napr.aj ciste spagety. Tak si uz aj zvykla. Nevadi jej to. Ona zje vsetko...

lenkanr
15. dec 2018

@anka0212 ale jej to prihrievali ci ako?

anka0212
15. dec 2018

@lenkanr ano. Rano som odniesla do kuchyne a naobed jej dali so všetkými... Ale to musi byt ochotna veduca...

lenkanr
16. dec 2018

@anka0212 jaj tak potom sa jej teda fakt asi hit neprejavuje,lebo prihrievat pri hit sa nemoze

anka0212
16. dec 2018

@lenkanr kazdemu sa inac prejavuje. Ja mam dao 1,3 a prihrievane mozem. Ale nemozem napr jablka

miruska2241
21. mar 2019

@proudmummy https://www.naselekarne.sk/clanok/histamínová-i... v tomto clanku najdete aj zoznam probiotik, ktore su vhodne a ktore nie pri HIT

slavka173
Autor odpoveď zmazal