icon

Histamínová intolerancia. Aké s tým máte skúsenosti?

proudmummy
27. apr 2011

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s histamínovou intoleranciou. Môj 3 ročný synček dlho bojuje so zápchou (všetko sme vyskúšali, od úpravy stravy, cez duphalac a neviem čo všetko, proste všetky rady aj z tejto stránky ☹ a úľava prišla čiastočne keď sme vysadili mlieko a prešli na bezlepkovú dietu) a teraz nám vyšla táto diagnóza. Celiakia sa nepotvrdila, alergie nemá v pravom slova zmysle na nič, všetky test vyšli negatívne, aj na mlieko a iné, ale pozitívne nám vyšla práve táto vec. Iné príznaky nemá, len tú nešťastnú zápchu. Tento týždeň mám dostať viac informácií od našej alergologičky, ale zaujímalo by ma, či s tým má niekto praktické skúsenosti a prípadne čo pomáha. ďakujem

sisiska
22. aug 2016

@proudmummy
@skvrnka2000
@nikuska4
@pusikh
@andreadominika
@kaza76
@caithy
@anima9
@nastis
@lubicagasparik mamicky, ktorych deticky maju HIT, nedavno som zalozila novu stranku "histaminova intolerancia u deti" na facebooku, ak chcete, pridajte sa k nam..ak nas bude viac, mozno si budeme vediet aj lepsie poradit

nikusqa
22. aug 2016

@tanag akoze mne je jasne, ze hit sa nezbavim, ale aspon tych 9 mesiacov kebyze mozem jest fakt co chcem tak aj to je vyhra 😉

tanag
22. aug 2016

ja som si dava vcelku pozor, mne teda hlavne drozdie vadi, to je koniec pre mna, ked zjem ... tomu som sa oblukom v tehotenstve vyhybala

lubicagasparik
22. aug 2016

@sisiska Dakujem pekne za pozvanie,ale u nás sa to chvála bohu nepotvrdilo

nikusqa
22. aug 2016

@tanag ja drozdie v malom mnozstve nastastie zvladam

sisiska
22. aug 2016

@lubicagasparik a z coho mal nakoniec drobec tazkosti?

lubicagasparik
22. aug 2016

@sisiska dr.to zle vysvetlila,až v smokovci mi povedali,že tam musí byť hystamin,ale že je v poriadku

sisiska
22. aug 2016

@lubicagasparik a nemali ste znizene DAO?

luna303
23. aug 2016

ahojte, tak dnes so zlým výsledkom u mňa... 😖 potvrdili mi HIT aj alergiu na bielkovinu krav. mlieka. Ešte som z toho taká, akokeby nič... nedochádza mi, ale vôbec teraz neviem čo jesť ako jesť kedy jesť. Lekár vravel, že ak sa chcem cítiť dobre, mám držať diétu... ale akú? sama neviem. Mám rada klasické domáce jedlá bežné... ako od babičky. Lúbim rezne, majonézový šalát, koláče aj čokoládu a všetko bežné. Nie vždy a všetko mi škodí...
Držíte nejakú špeciálnu diétu? ďakujem za rady.

nikusqa
23. aug 2016

@luna303 ahooj, no bohuzial takmer všetko co si vypisala tak sa budes musiet toho vzdat alebo to viac obmedzit. Treba drzat dietu, pozri si Hrubiškovu brožurku alebo švajčiarsky zoznam.

sisiska
30. aug 2016

mamicky, mate problem s potenim pri HIT? mam 6,5 rocnu dcerku a vecer pri zaspavani sa mi hned na cielku spoti a tiez ked je velmi teplo vonku alebo aj v aute, tak hned ma mokre dlane, atd. myslite, ze to moze suvisiet s HIT?

charity
30. aug 2016

@sisiska Taky priznak sme nemali. Ale slzy tecuce vecer v postielke ano. Uplne bezdovodne, bez placu, slzia oci.

janka30
8. nov 2016

Dobry vecer, mne vysli testy diaminooxidaza kvantita 10,8; funkcia 3,8. Doktorka povedala, ze to nie je HIT potvrdena, ale ani vyvratena. Stretli ste da niekto s takymito vysledkami? Dakujem.

emiliar
3. máj 2017

@sisiska ano.

nelita02
20. jún 2017

dievcata, viete mi poradit aspon jeden druh nejakej maskrtky, ktora sa da kupit pre dieta s HIT? hroznovy cukor mozu? dakujem vam..

simona1012
23. jún 2017

My kupujeme malej rafaelo.je to sice drahe,ale ked ma take obmedzene moznosti je nam to jedno

nelita02
24. jún 2017

@simona1012 aha, rafaelo sa moze pri HIT? fiha, super, to by som nepovedala, nepozerala som to, ani ma to nenapadlo... dakujem

nikusqa
24. jún 2017

@nelita02 musite to vyskusat, poznam aj vela ludi, ktori ani rafaelo nemozu

simona1012
1. júl 2017

Mandle a kokos su pre hit povolene,ale ako pise nikusqua,moze sa stat,ze nie kazdemu sadne.

elisa24042017
5. júl 2017

Ahojte necitam celu diskusiu lebo velmi malo sa tu radi co sa deti tyka viacmenej si radite vy dospelacky ja by som skor tiez potrebovala poradit co v pripade ak mojej 15 mes dcerke zustili histaminovu ibtoleranciu-dieta ako aj zoznam potravin mam nastudovany avsak otazka znie moze sem tam tzv hippky alebo podobne hotove jedla z povolenych potravin?
Moze ovocne kapsucky z povolenych potravin?
Mate konkretne recepty aj pre tak malinke deticky?
Dakujem za pomoc

simona1012
6. júl 2017

My malej kupujeme broskynove kapsicky z lidla,velmi dobre ich znasa.musite skusat co pasuje a nepasuje.kazdemu pasuje nieco ine a nie kazdy ztoleruje vsetko

lilitela
14. júl 2017

Ahojte, doktor mi nakazal eliminacnu dietu, a popri nej antihistaminika. neviete, preco sa davaju tie antihistaminy? Ved ked mi budu tlmit reakciu na zavadzane jedlo, ako potom zistim, co mi robi alebo nerobi zle? Doktor je na dovolenke a chcela by som s dietou zacat. Vdaka

nikusqa
14. júl 2017

@lilitela zalezi ake mas reakcie. Ak silne tak su dobre antihistaminka. lebo niekedy aj ked clovek dietuje tak mu je zle, neni to take jednoduche u kazdeho, niekto kto zacne dietovat citi sa super a funguje ale druhi zase dietuju a stale im neni dobre. Ja mam HIT uz viac rokov a do dnesneho dna nemam od hitky pokoj. Stale sa mi ta tolerancia meni, to co som napr. pred 2 rokmi jedla uplne bez problemov tak dnes mam z toho hrozne reakcie alebo opacne, to co som nemohla tak terz uz mozem/toelrujem. Takze po rokoch pauzy som zase zacala uzivat antihistaminika na nejaky cas, kym mi bude lepsie.

lilitela
24. júl 2017

Zistujem, ze drzat tuto dietu pri detoch je NEMOZNE!!!

lilitela
20. aug 2017

Skusali ste niekto surovu cibulu alebo cesnak? Pohorsilo sa Vam alebo prilepsilo?

anka0212
21. aug 2017

@lilitela ja. Nemam reakciu...

dlucy
21. aug 2017

@janka30 ano mam zaver mozny hit

nikusqa
21. aug 2017

@lilitela ja surovu cibulu absolutne nemozem, strasne mi je z nej zle a dalsi 3 dni trva kym sa z toho dostanem a taktiez aj z cesnaku a poru.

dlucy
21. aug 2017

@lilitela surovu cibulu papam normalne uplne v pohode cesnak som neskusala len peceny alebo vareny tiez ok

lilitela
21. aug 2017

@anka0212
@dlucy A nezdalo sa Vam ze sa vam HIT zlepsilo. Proste tak, ako niektore potraviny zhorsia, tak cibula cesnak zlepsili?
@nikusqa A je ti zle akoze sa ti prihorsi HIT alebo ti je zle inak, od zaludka?