Histamínová intolerancia. Aké s tým máte skúsenosti?
Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s histamínovou intoleranciou. Môj 3 ročný synček dlho bojuje so zápchou (všetko sme vyskúšali, od úpravy stravy, cez duphalac a neviem čo všetko, proste všetky rady aj z tejto stránky ☹ a úľava prišla čiastočne keď sme vysadili mlieko a prešli na bezlepkovú dietu) a teraz nám vyšla táto diagnóza. Celiakia sa nepotvrdila, alergie nemá v pravom slova zmysle na nič, všetky test vyšli negatívne, aj na mlieko a iné, ale pozitívne nám vyšla práve táto vec. Iné príznaky nemá, len tú nešťastnú zápchu. Tento týždeň mám dostať viac informácií od našej alergologičky, ale zaujímalo by ma, či s tým má niekto praktické skúsenosti a prípadne čo pomáha. ďakujem
ja som si dava vcelku pozor, mne teda hlavne drozdie vadi, to je koniec pre mna, ked zjem ... tomu som sa oblukom v tehotenstve vyhybala
@sisiska Dakujem pekne za pozvanie,ale u nás sa to chvála bohu nepotvrdilo
@lubicagasparik a z coho mal nakoniec drobec tazkosti?
@sisiska dr.to zle vysvetlila,až v smokovci mi povedali,že tam musí byť hystamin,ale že je v poriadku
@lubicagasparik a nemali ste znizene DAO?
ahojte, tak dnes so zlým výsledkom u mňa... 😖 potvrdili mi HIT aj alergiu na bielkovinu krav. mlieka. Ešte som z toho taká, akokeby nič... nedochádza mi, ale vôbec teraz neviem čo jesť ako jesť kedy jesť. Lekár vravel, že ak sa chcem cítiť dobre, mám držať diétu... ale akú? sama neviem. Mám rada klasické domáce jedlá bežné... ako od babičky. Lúbim rezne, majonézový šalát, koláče aj čokoládu a všetko bežné. Nie vždy a všetko mi škodí...
Držíte nejakú špeciálnu diétu? ďakujem za rady.
mamicky, mate problem s potenim pri HIT? mam 6,5 rocnu dcerku a vecer pri zaspavani sa mi hned na cielku spoti a tiez ked je velmi teplo vonku alebo aj v aute, tak hned ma mokre dlane, atd. myslite, ze to moze suvisiet s HIT?
Dobry vecer, mne vysli testy diaminooxidaza kvantita 10,8; funkcia 3,8. Doktorka povedala, ze to nie je HIT potvrdena, ale ani vyvratena. Stretli ste da niekto s takymito vysledkami? Dakujem.
dievcata, viete mi poradit aspon jeden druh nejakej maskrtky, ktora sa da kupit pre dieta s HIT? hroznovy cukor mozu? dakujem vam..
My kupujeme malej rafaelo.je to sice drahe,ale ked ma take obmedzene moznosti je nam to jedno
@simona1012 aha, rafaelo sa moze pri HIT? fiha, super, to by som nepovedala, nepozerala som to, ani ma to nenapadlo... dakujem
Mandle a kokos su pre hit povolene,ale ako pise nikusqua,moze sa stat,ze nie kazdemu sadne.
Ahojte necitam celu diskusiu lebo velmi malo sa tu radi co sa deti tyka viacmenej si radite vy dospelacky ja by som skor tiez potrebovala poradit co v pripade ak mojej 15 mes dcerke zustili histaminovu ibtoleranciu-dieta ako aj zoznam potravin mam nastudovany avsak otazka znie moze sem tam tzv hippky alebo podobne hotove jedla z povolenych potravin?
Moze ovocne kapsucky z povolenych potravin?
Mate konkretne recepty aj pre tak malinke deticky?
Dakujem za pomoc
My malej kupujeme broskynove kapsicky z lidla,velmi dobre ich znasa.musite skusat co pasuje a nepasuje.kazdemu pasuje nieco ine a nie kazdy ztoleruje vsetko
Ahojte, doktor mi nakazal eliminacnu dietu, a popri nej antihistaminika. neviete, preco sa davaju tie antihistaminy? Ved ked mi budu tlmit reakciu na zavadzane jedlo, ako potom zistim, co mi robi alebo nerobi zle? Doktor je na dovolenke a chcela by som s dietou zacat. Vdaka
@lilitela zalezi ake mas reakcie. Ak silne tak su dobre antihistaminka. lebo niekedy aj ked clovek dietuje tak mu je zle, neni to take jednoduche u kazdeho, niekto kto zacne dietovat citi sa super a funguje ale druhi zase dietuju a stale im neni dobre. Ja mam HIT uz viac rokov a do dnesneho dna nemam od hitky pokoj. Stale sa mi ta tolerancia meni, to co som napr. pred 2 rokmi jedla uplne bez problemov tak dnes mam z toho hrozne reakcie alebo opacne, to co som nemohla tak terz uz mozem/toelrujem. Takze po rokoch pauzy som zase zacala uzivat antihistaminika na nejaky cas, kym mi bude lepsie.
Zistujem, ze drzat tuto dietu pri detoch je NEMOZNE!!!
Skusali ste niekto surovu cibulu alebo cesnak? Pohorsilo sa Vam alebo prilepsilo?

@proudmummy
@skvrnka2000
@nikuska4
@pusikh
@andreadominika
@kaza76
@caithy
@anima9
@nastis
@lubicagasparik mamicky, ktorych deticky maju HIT, nedavno som zalozila novu stranku "histaminova intolerancia u deti" na facebooku, ak chcete, pridajte sa k nam..ak nas bude viac, mozno si budeme vediet aj lepsie poradit