Hnis na mandliach u dvojročnej dcérky

biibiana
28. apr 2018

Ahojte. Dcera 2r. ma uz asi 2mesiace hnis na mandliach. Dr. jej na to dala atb. No stale to ma. Okrem toho aj sopli a kasle uz 2.mesiac. Nejake skusenosti s tym hnisom? U dospel. viem, ze sa to vela krat neriesi. No u deti ako? Isr uz na krcne alebo skusit dalsie atb? Vdaka za kazde info.

natalushka
28. apr 2018

Aj nas maly toto mal..pred tyzdnom sme doliecili ATB,este sme sa na kontrolu ani nedostali..uz je zas soplavy..dostal aj trifed sirup na vykasliavanie..pomohlo,ale teda uplne ho to rozhadzalo..myslim,ze sa bide teraz dlho z toho dostavat..a teda ma zvacsenu mandlu..

lonsdaleka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biibiana
autor
28. apr 2018

No ja ked som bola mladsia tiez som s tym mala problem..Ale preslo to nejako same. Len neviem ako u deti ci sa to spaja s tymi soplami a kaslom a ci ten hnis u deti sa vobec riesi ..

natalushka
28. apr 2018

Nam prave na to Atb dal..ale teda bral aj stery..

kathy93
28. apr 2018

A ako dlho užíva antibiotiká? Možno to bude trvať kým jej to bude účinkovať. Alebo neexistuje niečo pre deti také ako je jox pre dospelých? Ja keď som mala 15 a mala som mononukleózu mala som úplne hnisavé mandle. Antibiotiká mi nepomohli konkrétne na hnis ale namiešali mi v lekárni niečo také ako jox na kloktanie. Do 3 dní mi hnis zmizol. Ale ako je to u malých detí netuším.

kathy93
28. apr 2018

Zabudla som napísať bola som u krčnej aj ale tuším to na kloktanie na ten hnis mi predpísala detská ale nepamätám sa. Ale ak chces ísť na krčné musí ťa tam poslať i tak doktorka.

biibiana
autor
28. apr 2018

Atb brala 7dni Amoxiklav asi pred 3tyzdnami...predtym tyzden pamycon do nosa a teraz uniflox do nosa kedze soplime uz riadne dlho ku tomu sa pridava aj kasel.. Hej pojdeme v pondelok k dr. len som smutna ze zas dostane atb. na ten hnis? Ci by nebolo lepsie aby ju pozreli na krcnom kym nasadime dalsie atb. Len som chcela vediet ci sa ten hnis riesi rovnako ako u dospelakov..

kathy93
29. apr 2018

@biibiana no presne toto by zaujímalo aj mňa pretože asi malé dieťa kloktat nebude pochybujem o tom ale ak by bol aspoň nejaký sprej do ust čo by ste jej na to priamo striekali. Myslím že také niečo by skôr pomohlo ako užívať antibiotiká i keď niesom doktor.

kathy93
29. apr 2018

@biibiana alebo sa skúste opýtať v lekárni či niečo také nieje pre malé detičky.

felycity
29. apr 2018

Niekedy navrhuju vytriet to jodom... na krcnom povedia viac.. skor ide o to ci dane atb to naozaj preliecili... kazdopafne to treba riesit, je to infekcne ochorenie t.j. moze sa to dalej roznadat a nepreliecena angina moze mat neskor na srdce a pod.

pe
11. feb 2020

Ahojte maminky, moja otázka súvisí s touto témou, nikde som však nenašla, že by to niekto riešil - prosím Vás, kde sa stratí ten hnis z tej mandle? môj syn - 7. rokov, má na jednej mandli hrču hnisu, veľká je asi ako popcorn - aj to tak vyzerá, včera mu na to nasadili ATB, ale ja sa teraz zamýšľam, že čo sa mu s tým vlastne stane... to postupne prehltne alebo ho mám ustriehnuť a nech to vykašle von? máte s tým niekto skúsenosť?

biibiana
autor
11. feb 2020

@pe prehltne stravi resp. vyluci 🙂

pe
11. feb 2020

Dakujem, pred chvilou som mu to pozerala a hnis uz tam nema, celkom rychlo sa to odstranilo