icon

Hnisavé očko u 3-ročného

17. máj 2023

Ahojte, v pondelok vecer sme si doma vsimli, ze syncek ma v pku hnis, hned rano utorok sme sli k doktorke, napisala mi opthalmogramykoin mastičku, davame ju teda druhy den, ale teda stale sa mu hnis robi, mate niekto skusenost? Po akej dobe tato mastička zabrala v takomto pripade? Ďakujem

Strana
z2
taktotedanie
18. máj 2023

@andreatytler mozno koluje v kanade, ci mate prehlad aj o epidemiologickej situacii aj na slovensku?

andreatytler
18. máj 2023

@taktotedanie Preco to nemozes napisat bez ustipacneho tonu? Nepaci sa mi to. Prestan s tym prosim.
Ja verim tomu ze taketo chripkove a nadchove virusy su dnes uz vsetko globalneho charakteru. Citam tu uz zopar rokov prispevky o chorobach a vsetko je to identicke s tym co sa deje tu len trochu casovo posunute dopredu, alebo dozadu podla toho odkial ten virus prichadza.

taktotedanie
18. máj 2023

@andreatytler lebo je blbost pisat ze koluju take a hentake virusy ked ste na inom kontinente a teda nic zle som vam nenapisala takze mna o nic neproste

anavixy
18. máj 2023

@taktotedanie ano, to som si myslela, ze kvoli hygiene atd. No to, ze niekto moze davat na oci teply ci dokonca horuci caj by mi ani nenapadlo 😱 ďakujem za vysvetlenie 👌

taktotedanie
18. máj 2023

@anavixy uplne sialene bolo to, ze to nebol sypany caj ale sacky a tie prikladali rodicia na ocka dietatka, lebo na “prvy dotyk to uz bolo chladne” ale vo vnutri nie a boli z toho skarede popaleniny, dietatko bolo konzultovane na klinike popalenin 😒 ale nastastie nakoniec bez nasledkov
A este tie alergie co boli tak to nevedeli ani oci otvorit ci uz deticky ale aj dospelaci
Prirodne liecenie dobre beriem , ze niekto ide tymto smerom mna co sa tyka ocneho urcite nie kvoli pripadom, ktore som mala bohuzial moznost vidiet
Stale vravim, ze nie nadarmo sa hovori, ze si mame nieco “co nam je drahe a dolezite strazit ako oko v hlave”

elmivelmi
18. máj 2023

@taktotedanie a ked nie ste alergicky na nic a caje su vlazne rak to tiez uskodi?Napriklad dcera ma zvatsenu,nosnu mandlu a ak ma sopel ,co ma casto kedze je v skolke tak vzdy sa jej zacne liat z ocka.Akoze ja uz som raz ani ocne arb kvapky nedala ale snazila som to vykvapkat ocuflashom ,co sa aj raz podarilo.Lebo chuda mal za 2n 2x ocne kvapky a zasa za mesiac tretie jej hrozili.Tiez to nieje veaj dobre na ocny filter.aco mi na to poviete?Ze ak su casto takto oci napadane a atb kvapky sa cato davaju,moze sa ocny filter stenait a oko je este viacej nachylne?Teraz mame akurat zapal sietnice ja a nastastie druha dcera ,snad to ta s mandlou zasa nechyti.

taktotedanie
18. máj 2023

@elmivelmi to nikto dopredu nevie pokial nema urobene predtym testy ci je ci nie je alergicky+ alergie sa vyvijaju a mozu aj pribudat
Treba riesit tu nosnu mandlu ked sposobuje take potiaze
Ocuflash je len na dezinfekciu pokial je zapal nepomoze vam resp riskujete rozsirenie zapalu
Ma priechodne slzne kanaliky?
Atb kvapky sa uzivaju kratko medzitym mozte kvapnut umelu slzu, oko si slzny film obnovi ale ked sa podceni situacia a zapal postihne rohovku je z toho katastrofa

elmivelmi
18. máj 2023

@taktotedanie a o ved to nepodcenujeme,ale v priebehu jednej zimy mala 4xatb kvapky,cize pokial sa to da prekvapkat ociankou tak to robime.Po 6- dnich ak sa to nelepsi ide na atb,1x sme sa vyhli atb za pomoci ocuflesa.Nosnu mandlu sleduje orl ale tiez ja budem silno zvazovat vyber mandlu v narkoze,skor pockame par rokov a pojde to vybrat do lokalky.A zasa ona ine potiaze nema ako len to ocko,slzne kanaliky nam nikto nenavrhol skontrolovat-kto to navrhuje nevies?Budem vdacna za radu.

taktotedanie
18. máj 2023

@elmivelmi ocny lekar
Spytajte sa na to a ked bude mat zase problem pytajte vyter z oka
Ocuflash preventivne aspon vecer vyplachnut oci, spinavymi rukami nesuchat, poriadne umyt aj mihalnice

elmivelmi
18. máj 2023

@taktotedanie ok ,vdaka.Ocufls dacame preventivne napr teraz ked my dve mame zapal .

taktotedanie
18. máj 2023

Kazdy vlastnu flasticku dufam

andreatytler
18. máj 2023

@taktotedanie Musim ta prosit, lebo nie som ochotna tolerovat neslusne spravanie. Nie si schopna povedat svoj nazor bez toho aby si druhu stranu neurazila?

taktotedanie
18. máj 2023

@andreatytler radili ste blbost
Tak som sa slusne opytala ci mate prehlad o epidemiologickej situacii na slovensku
A hned ste sa do mna pustili
Uz na mna nereagujte a neproste ma vdaka

elmivelmi
18. máj 2023

@taktotedanie jasne,ja aj najskor okuflasom vyplachnem potom dam atb

andreatytler
18. máj 2023

@taktotedanie Nepytala si sa slusne. Ak by to tak bolo, nemala by som z tvojho komentaru blby pocit. Tvoja otzka o tom ci mam prehlad aj o epidemiologickej situacii aj na slovensku ma sarkasticky charakter. Ty to velmi dobre vies a tak sa nehraj na svatu.
Moj nazor je ze chripkove virusy su globalne a teda je velka sanca ze virus co mal moj syn a ja, moze mat aj autorkyn syn.
Ak by si slusne komunikovala, oznacila by si moj nazor za nespravny, nie za blbost. Ty mas v slusnej komunikacii znacne rezervy.

autor
18. máj 2023

@scorpionflower1 no mne akurat dnes pani doktorka pisala, ze syncekovi vysiel z vyterov z nosa nejaky bacil, cize este da caka aky konkretny, takze asi tiez budeme musiet aj nejake atb ustne

autor
18. máj 2023

Takze je dost mozne ze ten bacil suvisi aj s tymi očkami, ale teda treti den framykoin a nic, ziadny efekt

elmivelmi
19. máj 2023

ale na zapal spojovky sa nedava zvatsa framykoin.Uniflox ,tobradex.
a nekvapkas ho aspon ocuflasom?Kup si a 6x za den to vykvapkaj

taktotedanie
19. máj 2023

@elmivelmi dava sa aj mast, ale ta vacsinou len na vecer
Tobradex ma v sebe kortikoid toto dieta by uzivat nemalo!! Pozor co radite

elmivelmi
19. máj 2023

@taktotedanie no nam to dr ocna ,2x po sebe predpisala,1x a po mesiaci a pol zasa tobradex.Inak som myslela ze nieco ine napise.

taktotedanie
19. máj 2023

@elmivelmi nie kortikoidy az po 18roku, za mna skor by som toto dietatu do oka nekvapla, uz som vam odporucila aby ste sa pytali na preplach slznych ciest a pytajte si vyzer z oka a antibiotika podla citlivosti

elmivelmi
19. máj 2023

@taktotedanie vdaka,to bolo este v jeseni.Nabuduce budem musrejsia,Ale snad potiahne bez zapalu aspon 4m.Len problem je taky ze ona nas ani nechcela vziat s nadxhou,dcera to ma vzdy len ori prechladnuti,nikdy nema oko zapalene ked nema nadchu alebo iny infekt dc.Cize nas vybavuje na zajlade emailu a foto oka,ale asi budem neodbitnrjsia.Dakujem za radu.

elmivelmi
19. máj 2023

@taktotedanie a dovod je ten,ze ma tam aj pac starsich a bohi sa asi rozsirenia nakazy ked maju aj operacne dni.

taktotedanie
19. máj 2023

@elmivelmi tak sa neordinuje v ocnom lekarstve ze poslete fotku
Naco potom mame na ambulancii niekolkotisicovu strbinovu lampu na vysetrenie oka?
Ta mandla musi tiez von inak sa tocite dookola stale

elmivelmi
19. máj 2023

@taktotedanie no vidite,u nas sa tak ordinuje,mna vyslovene po telefone ze pridem odbili ze ak sme infekcni nie a poslala som teda fotku aspon.
Mandla viem ze vonku ale nepojdem s nou do narkozy,radaej vydrzime zo 2 roky a ak to bude na iperaciu tak do lokalky.Zatial nam orl ani op nenavrhla ,ma zalhnute uska B krivky,a manld an 3+. ale dnad to vydrzi takto 2r a pojde v lokalnej.Ja mam znamu co mala dvojicky,jedno si zlomilo nohu a po op v narkoze umrelo.

autor
20. máj 2023

@elmivelmi snazim sa, ale teda som stastna, ze mu do očka dostanem nejako vobec tu masticku 🤦‍♀️

autor
20. máj 2023

Zistili nam z vyteru nosa moraxellu, moze sa tskto do očka vrazit tento bacil?

pehavcek
20. máj 2023

Nam primarka na ocnom ukazovala obrazok ako je nos a ako prepojene.Nejakym kanalikom.Vzdy ked je syn chory udrie mu to na oci.Takze urcite mu to tam mohlo prejst.A deti si vedia zaniest do oka infekciu aj prstami.Posuchaju zasopleny nostek , potom oci a je to tam

Strana
z2