Hrozí botulizmus, keď sa dieťa dotkne medu?
Ahojte, teta robila medovnicky, ruky mala od medu a potom pochytala 9 mesacneho. Ten dal automaticky ruky do ruk lebo idu zuby, nestihla som mu umyt. Hrozi botulizmus aj v tomto pripade? Alebo musi priamo skonzumovat med?
@pribinak lebo med moze obsahovat klostridie
Podľa mňa zbytočne panikariš, prípadne sleduj inkubačná doba je 12 až 72 hodín, to by musel kvantum zjesť a ešte by musel ten med byť infikovaný
Bol na Slovensku vôbec zaznamenaný takto prípad? V mäse pastetach či klobaskach áno, ale o mede som nepočula
Klud a nohy do tepla. Je to velmi, velmi nepravdepodobne. Dieta este poje tolko toho, co by nemalo, ze sa v buducnosti len pousmejes nad tym, ze si sa takto stresovala pri mede.
Odkiaľ med pochádza? Od poctivého včelára alebo? + ,,hygiena medu" - naberáš ho čistou lyžicou? Máš ho uskladnený ako má byť? Med obsahuje množstvo prospešných látok a len tak sa nedokáže pokaziť, dôležitá je jeho kvalita.. Nebála by som sa, presne ako píše koment vyššie, skôr by som sa obávala klobás, paštét a surového masa. Som včelár, niečo o mede viem
@danniiee8 netusim odkial, podla mna ho kupuju v obchode, a lyzicka je v mede stale
Nie, ak prezil 20 min uz mu nic take nebude 😉 Botulizmus je raritny. Nas tiez uz v 9 mes ochutnal med
Ale u deti do roka moze nastat reakcia ciste podobna tej na vceli jed. Hoci je to raritne

Prečo by sa mu malo akože niečo stať? Nerozumiem tejto panike …