icon

Hrozí deťom niečo pri pásovom opare dospelého?

15. sep 2025

Ahojte. Manžel dostal pásový opar, má ho v oblasti rebier až pod lopatku. Máme deti 2 r. a 6 r. Kiahne ešte nemali resp. staršia je zaočkovaná 1. dávkou proti kiahniam. Keď sa zachová maximálna hygiena hrozí deťom niečo? Tí čo máte skúsenosti prosím poraďte. Ďakujem.

adri266
•
15. sep 2025

@anonym_autor Dcera mala a my s manzelom sme nedostali. Samozrejme, svoje uteraky, prane denne, caste umyvanie ruk.

domka222
•
15. sep 2025

Ani jedno dieťa sa odomňa nenakazilo. Sám dr mi povedal,že pravdepodobnosť je malá. Že to by sa museli dostať do kontaktu s tekutinou z pásového a aj tak by sa nemuseli nakaziť

zuzanaete
•
15. sep 2025

Mala som pasovy opar a deti nedostali ovcie kiahne. Mala som to na malej ploche a lahko sa mi dodrziavala hygiena. Moje spinave oblecenie som mala zvlast a aj som ho prala zvlast.

anna777115
•
15. sep 2025

Ak nemali kiahne mozu dostať, tie.

anavixy
•
15. sep 2025

Nie, len ak by sa dostali priamo do kontaktu s tekutinou v pluzgieroch, tak vtedy mozu dostat kiahne.

letfenixa
•
15. sep 2025

Syn dostal kiahne od môjho otca s pasovym oparom, ale ten, verný tradícii, tajil, že mu niečo je.

anonym_80fe29
•
15. sep 2025

@anonym_autor to uz mas ako ruletu bud alebo
Cakat

anonym_872b4d
•
15. sep 2025

@anonym_autor práveže by som chcela, aby to mali za sebou.Dcera mala kiahne a ja som dostala pásový opar🤣