Hrozná skúsenosť z pohotovosti v Žiline
Ahojte mamičky.Idem vám sem napísať moju prvú hroznú skúsenosť z pohotovosti v Žiline.Dcerka(10m) začala mať teploty povedala som si však idú zúbky do večera ale štyridsiatky tak ráno o tretej (z piatka na sobotu) na pohotovosť že však čosi urobia, ale opak bol pravdou pani doktorka Yvetta Kurimska ak sa tak dá nazvať že doktorka nám povedala že to je len chrípka že aj tak nám nedá nič iné ako máme doma a že ju mám 5 minút sprchovať v studenej vode a ráno jej kúpiť vitamíny že na čo som vôbec chodila.Pristup taký že do plaču keby som mala silu tak tam narobím také poriadky že až.Teploty neklesli.V pondelok naša dr a teraz ležime v nemocnici so zápalom obličiek.Stacilo vyšetriť.Od teraz budem s každým prdom chodiť k dr a na pohotovosť ani za boha 😀
Crp si vzdy dajte na vlastnu ziadost robit na pohotovosti, je to platene a mozte si to vyziadat, a aj moc musia zobrat
ja som tiež zo žiliny a nemám ani jednu zlú skúsenosť s pohotovosťou. Ošetrili nás aj o tretej v noci, aj o druhej a aj v sobotu o desiatej a ráno a nikdy nebol žiaden problém. Niektoré mamičky si ale mýlia pohotovosť s bežnou ambulanciou, pretože sa im nechce čakať u spádových dr. a chodiť tam v rámci pracovnej doby, tak idú na pohotovosť aj so soplom...môj názor a skúsenosť.
@izabela333 Velky suhlas. A potom vysetrujte vsetko.

@linda8877 my sme boli takto tri krat po sebe a poslali nas so 40 domov,ze soplik a neochota,mala 41 ked sme prisli, 2 a pol rocne dieta,3 dni take teploty,zrazali sme kazde tri hodiny vystrelili,ked prisiel konecne pondelok,isli sme k obvodnej a dcerka mala campylobaktera z kuraciny,neoplati sa tam chodit stacilo im urobit vyter .Neni dobre dieta sprchovat urcite nie v studenej radsej namocit plienku do vlaznej vody a omotat okolo hrudnicku,tak nam poradil doktor cez telefon.Sprska sa nie ladovou vodou nesmie sa ani prudko zrazit horucka.
@denisa098 Vyter sa nikde na pohotovosti nerobi. pretoze vysledok nie je na pockanie. odber v labaku sa dava rast na specialne pody a podla toho, co tam vyrasie (vykultivuje sa) vedia co je pricina. To ste pri tom nemali ani hnacky, ze by to tu dr. usmernilo? my sme mali raz hnacky strasnee zvrat za noc a hned rano na hospit. mali sme rota (zaockovany sme) a salmonelu. Este ze my mame normalnu pohotovost.
Ja som raz isla rano k doktorke, ked starsia dcerka mala teplotu celu noc horucky plus mava aj febrilne krce k tomu a davala som zabaly. Aj to som isla hned na druhy den rano k doktorke, lebo som mala dalsiu dcerku babatko cerstvo narodene, ze tak aby ju nahodou nenakazila niecim nebezpecnym. Doktorka crp nezobrala lebo mi vysvetlila, ze to je este moc skoro ze to skresluje vysledky pokial sa tam aj daka choroba v telicku zacala. Treba pockat minimalne 24 hod a viac na kvapku crp, tak mi bolo povedane. Ja nechodim uz s teplotami hned k doktorke, vzdy cakam tri dni lebo aj tak povedia len znizujte teploty, a az po styroch dnoch teplot sa daco vobec riesi.. Ak samozrejme nie su ine priznaky plus...
jejda pre mna nova informacia ak ma dieta 40 teploty cakat ako sa to vyvinie 😲 Mat moje dieta 40 smer pohotovost hned a to aj napriek niektorym komentom. Nie som lekar a nedovolim si liecit dieta sama. Moja mrnava mala ako 4-mesacna nadchu, volala som vecer s pohotovostou tam mi povedali co robit a ze ak by sa stav nezmenil mam rano hned prist. A rano som isla. Dieta mi vysetrili, predpisali kvapky, vysvetlili ako a co mam robit. Nemala som pocit zeby mi co i len naznakom dali pocitit ze sme tam prisli zbytocne aj ked sme mali "iba" nadchu, Tu "iba" nadchu liecia niektore maminy doma a cuduj sa svete na nadcha prepukne v zapal priedusiek ci pluc. Bolo to v PO a sluzbu mali Dr. Cilikova a Kishko. Klobuk dole pred ich spravanim ako tak citam recenzie na inych forach a momentalne aj tu. Niesom lekar a absolutne by som si nedovolila diagnostikovat dieta sama a sama ho liecit liekmi v sufliku. Klobuk dole pred rodicmi ktori to dokazu a nemyslim to ironicky. Moj osobny nazor je ze pohotovost je tu pre ludi a deti, ktori/e su chori/e a prejavi sa to zial az po ordinacnych hodinach obvodneho lekara. Naco cakat do pondelka alebo dalsieho dna? Vacsina ludi urcite nema v chorobe a strachu o dieta chut sa premavat vecer smer pohotovost a zverovat sa do ruk lekarov ktorych nepozna. Apropo diagnostika vlastnymi rodicmi niektorych deti neskoncila v pripade niektorych deti dobre a vtedy su na vine rodicia ze preco nevyhladali lekara ......
@linda 8877 mrzi ma tvoja skusenost viem si predstavit tu bezmocnost a zlost. Urcite by som to nenechala tak a je dobre ze si zverejnila aj meno lekarky. Dala si moznost inym rodicom vediet do coho idu. Neviem ci je normalne odbit takto dieta z pohladu lekara, z pohladu rodica mi to normalne nepripada. Preto minimalne by som si chcela overit ci ten postup bol ok a dala by som podnet na Urad pre dohlad. Ak lekarka nepochybila nema sa jej co stat. Ja tiez ked som mala kontroly z roznych uradov brala som to ako neprijemnost ale bolo to ok. Na to ten Urad je 😉 ak pochybila do buducna si da urcite pozor aby sa nieco take nestalo. Hold ak by malo tvoje dieta este "horsiu" diagnozu nemuselo by sa to skoncit dobre vid komentar @katka2602
Nam rovno na pohotovosti brali moc a crp a aj ked sme volali tak toto bolo prve moje nervy drzte sa
🙂 boze zeny... prave pre matky co s kazdou teplotou utekaju na pohotovost mozno nasledne klesa obozretnost lekarov☹ male deti obycajne nemavaju teplotu 37.5 - proste bud telo zareaguje na virozu alebo nie - moja dcera do cca. 5tich rokov ak mala teplotu tak vzdy nad 39 - atb nebrala ani raz, crp vzdy nizke... ak je takato teplota prvy den bez dalsich priznakov tak ju treba akurat zrazat na nejakych 38 - nato sluzia sirupy, zabaly, kupele ( jasne ze nie v ladovej vode - popis ako to treba robit ale clovek najde na akejkolvek stranke lekarskej )
Niekto tu pisal ze cakal 25.12 2 hodiny na pohotovosti na kramaroch - tak to gratulujem ... ja som tam niektori rok cakala 6 hodin - vacsina matiek v cakarni co sa bavili otvorene rozpravali ze maju koncorocnu dovcu naplanovanu a maly ma soplik ci teplotku tak sa idu popytat ci mozu na dovklenku - zabijala by som v yom momente... ked sme sa po 6tich hodinach dostali na radu tak nam lekarka rovno povedala ze v ten den sme asi 2hy pripad ktory realne na pohotovost patri... a vysetrovala nas cez pol hodiny, poslala na dalsie odbery etc.... celkovo sme tam vtedy stravili este dalsie 3-4 hodiny na vysetreniach - cize nemyslim zeby nieco zanedbali...
Pohotovosť Kramáre pred pár mesiacmi... brutálne bolesti brucha 10 ročného syna... poslali nás domov, že ide o tráviace ťažkosti. O cca 20 hodín neskôr ho už zachraňovali operáciou, čo mu PRASKLO slepé črevo, 2 týždne na 3 druhoch antibiotík ....aby zvládli tú otravu krvi :( Dr. čo nevie diagnostikovať slepák by asi mala vrátiť diplom. Podnet na Úrad už máme podaný....
@baboobchod myslim ze v tvojom pripade je podnet na mieste...
@baboobchod ..ach..drzim palce, chudak. To musela by strasna amaterka ta doktorka tam..., ze neomata brucho..a 10rocny uz vie povedat co ako kde boli. Ach...
Ženy neviem teda či som ja vadna, alebo čo, ale bavíme sa o 10 mesačnom dieťati s horúčkou 40 nie o sopliku a teplotné 37,5. A samé vidíte ako to dopadlo, dieťa ostalo v nemocnici. Takže tá návšteva pohotovosti bola v tomto prípade na mieste. Lekár je tam od toho, aby vyšetril pacienta, je to jeho práca. Ale tu ešte ani dvere neotvoria a už pýtajú 10€ . Muža brala záchranka s obličkových kolikou, nevedel sa poriadne postaviť a ešte ho poriadne ani nevideli a už pýtala sestrička 10€, až po 3 hodinách čo tam ležal po injekciách mu ich vrátila s tým, že má platiť len 2€. Soplik, nesoplik lekár ta má vyšetriť a nie poslať kade ľahšie. Ak Vás pošle niekto na úrade inde nadavate na byrokraciu, neochotu, hlúposť uradnicok atď a lekára tu obhajujete. Nikdy neviete čo človeku s horúčkou, ktorá neklesá je a ak nechcem, aby niekto skončil min v nemocnici tak na tu pohotovosť ide s tým, že mu pomôžu a nie majú nové reči typu je chrípkové obdobie, ako keby počas chrípky iné choroby neexistovali. Neviem, či by ste ich takto obhajovali, keby ostalo vaše dieťa v nemocnici v tomto lepšom prípade bez následkov. Ešte raz, nebavíme sa o teplotné 37,5 ale horúčke 40 ktorá sama o sebe môže spôsobiť trampoty.
Myslim, ze v kazdom meste sa najdu na pohotovosti aj lekari, ktori vysetria tak ako maju a podchytia aj taketo vaznejsie pripady ale najdu sa aj taki co by radsej nocnu kludne prespali tak kazdeho poslu domov s nejakou banalitou, zalezi to od doktora
Je mi velmi luto ako to dopadla, no nemala si co ineho spravit, ako vziat malinku na pohotovost. Vsak od toho pohotovosti funguju? Ak si nebola ista diagnozou, mala ta hned poslat do nemocnice a tam by malinku vysetrili. Hrozne a za toto si platime :(
nepríjemná skúsenosť..
@vodomilka napr. naša pedina nám vždy káže pri vysokých teplotách doniesť automaticky aj moč. aj na pohotovosť. hoci odobrať moč malému dieťaťu (hlave dievčatám) je ozaj problém. . No vraj sa ten papierik , ktorým testujú moč, dá "namočiť" aj do plienky... niekde som o tom čítala.. no nespomínam si kde. že sa plienka rozoberie a v strede sa drží tekutina.. z toho sa to dá vyšetriť. aspoň orientačne.
@bocianka123 Ja som bola na pohotovosti tiez aj s mocom, nechceli ho. brali nam crp...
Ahojte dievčatá.Tak po štyroch dňoch nás konečne pustili domov CRP kleslo zo141na 37 a už nemáme ani teploty.Konecne lebo už to bolo na palicu.Inak sestričky aj lekárky boli výborné ale doma je doma.Ďakujem vám za vašu podporu a príspevky.
@linda8877 podaj na ňu sťažnosť na úrad pre kontrolu zdrav.starostlivosti : http://www.udzs-sk.sk/postup-pri-podani-podnetu
@katka2602 ak je teplota dieťaťa do 38 a nestúpa, tak má zostať doma, ide o obyč. virózu, načo letieť k lekárovi, to je predsa jasné. V prípadoch horúčok okolo 40 a viac, prípadné bolesti brucha a iné ďalšie príznaky treba volať rovno sanitku, pretože lepšie pochodíte - príchod sanitkou na pohotovosť sa berie ako urgent a ako medzi prvými, venujú sa vám hneď.
@libawet vies kolko deti mava 40 horucky? Su to zial normalne horucky ako reakcia detskeho organizmu. Nehovorim, ked su ine pridruzene okolnosti ako napr poruchy vedomia, silne bolesti a atd... keby si kazda mamicka zavolala zachranku, ktorej dieta ma 40, ako by to bolo? To by len deti zvazali. A kvoli comu? Aby necakali na pohotovosti a urgente? To mi pride ako zneuzivanie systemu.
@libawet celý čas píšem o teplote 40 a tak je to aj v statuse zakladateľky. Začal sa tu rozoberať soplik a teplota 37,5 čo je jasné, že na pohotovosť nepatrí. Ale my sa bavíme o horúčke. Viem čo som prežívala, keď som mala 3 dní 40 ktoré spadli na 38 na 2 hodiny a naspäť vyskočili. Keď ma brala lekarka na jiske, pamätám si, že som tam prišla a odpadla. Lekárka povedala rovno mamke, že keby sme prišli o 30 min neskôr už má nemuseli zachrániť. Takže ak by moje dieťa malo 40 letím do nemocnice. Mimochodom k dieťaťu záchranná nepríde rodič má sadnúť do auta, taxíka a prísť. Tak nám to bolo pár krát povedané.

@sosovica Ale ved klud. naco tolko vykricnikov. Si v diskusii. tu navzajom zeny reaguju na prispevky.