icon

Hypospádia

kety123
18. apr 2014

Chcela by som poprosiť o radu a názor kde je lepšie operovať hypospadiu, v Martine alebo v Ba?Prípadne mamičky ake ste mali kde skúsenosti. Zatial sme mali konzultáciu v Martine. Syn ma sedem mesiacov takže nás tak o rok, rok a pol bude čakať operacia.

xyznina
8. máj 2019

@misina33 dakujem za info, dufam, ze to aj my v pohode zvladneme

kety123
autor
28. máj 2019

Ahojte baby, tak nás čaká operacia zajtra ... Držte nám palce. Sme v Martine.

xyznina
29. máj 2019

@kety123 dufam, ze zakrok vam dopadol dobre a maly to dobre zvladol. drzim vam palce a prajem skore zotavenie. my ideme buduci tyzden.

kety123
autor
3. jún 2019

@xyznina Ďakujem,🙂 dnes ideme domov, vyzerá že to dopadlo dobre, dnes vytiahli posledné hadicky, kateter a kanilu bol už aj cikat čo je super tak sa tešíme do domacej liečby 😊

xyznina
3. jún 2019

@kety123 Super, drzim vam palce! Nam v piatok zrusili zatial operaciu z dovodu nejakeho akutneho stavu a cakame na nahradny termin :(

kety123
autor
4. jún 2019

@xyznina Tak to nepoteší 😦 , ja som už pred termínom bola ako na strune nech už je po operácii, do škôlky so ho nedala aby náhodou neochorel aby nám to vyšlo na 1 termín. Tak hlavne nech vám dajú čím skôr nový termín a prajem nech všetko dopadne dobre.😊

luciavrskova
8. aug 2019

@tecko28 Ahoj, môžem sa spýtať, ako dlho ste boli na Kramároch hospitalizovaní? Dakujem moc 🙂

tecko28
8. aug 2019

@luciavrskova Ahoj, pondelok 19.3. 2018 sme nastupili a vo stvrtok 29.3. nas pustali, presne 10 noci

luciavrskova
8. aug 2019

@tecko28 dakujem.. tak to musel byt masaker 😏

tecko28
8. aug 2019

@luciavrskova mali sme zaplateny nadstandart, nemozem povedat pol kriveho slova, nemame ziadne zle spomienky ani maly traumu z nemocnice

luciavrskova
8. aug 2019

@tecko28 dakujem 😊 nejako to budeme musieť prežiť, maly ma len pol roka, ale už teraz som z toho na nervy, tak mám čas sa aspoň psychicky pripravit ešte 😏

montek
9. aug 2019

@luciavrskova Ahoj môj malý sa tiež narodil s hypospádiou má ĺahkú formu .Tiež som od narodenia bola z toho na nervy ,stres čo bude a tak. Po roku ma to prešlo.Keď som čítala ako to mohlo byť,že to býva oveĺa horšie a ostatné. Po návšteve urológa som sa uplne skludnila. A hlavne ja som vôbec netušila ,že také niečo je,že môže byť aj takáto diagnóza.Len sa mi v nemocnici zdal pipik trocha iný a zahnutý. My zatiaľ operáciu nie,dr. navrhol len obriezku ak by sme chceli.No to sme odmietli.Žiadne problémi doteraz syn nemal,má dieročku len 1 mm posunutú nadol ,čo bežný lajk nespozoruje.Ano má pipika iného ako iný chlapci čo som mala možnosť vidieť,no žiaden problém nemá a dúfam že ani nebude mať.Má trocha odhalený žaluď a keď som povedala urologovi ,že sa mi zdá že ho má malého ,povedal že vôbec nie ,že to záleží aj na genetike😊 no so synovcom sú v rovnakom veku a má ho menšieho.Držím palce 😉

lady730
10. aug 2019

@tecko28 môžem sa opýtať ze prečo ste boli tak dlho? Ja som myslela ze max 3 dní. Malý ma hypospadiu 1 stupňa a na budúci rok by sme chceli ísť na operáciu keďže dierku ma až pod žaludom. Tento rok nevydalo lebo sa mu narodil braček. Len by som chcela vedieť na čo sa mám pripraviť.

tecko28
10. aug 2019

@lady730 nemam pocit, ze sme boli dlho, 3 dni je velmi malo z mojho pohladu, dieta ma zavedeny kateter, do 3 dni sa to isto nemoze vnutri vyhojit. Moj mal tiez dierku tesne pod zaludom, robili mu obriezku, z predkozky mu modelovali ten zvysok moc trubice, ktora chybala. Ono ked aj idu operovat nikdy nevedia ci to urobia v jednej operacii a co vsetko sa podari, lebo nevidia do vnutra. Rozhoduju sa ked penis otvoria, preto vela chlapcov musi ist na opku opakovane, lebo to musia spravit po castiach. A vtedy je hospitalizacia asi aj kratsia. Ale po kompletnej je tych 10 dni skutocne minimum

lady730
10. aug 2019

@tecko28 ja vôbec neviem ako to prebieha preto sa pýtam. Takto by to mali robiť aj nášmu. Obriezku a domodelovať zvyšok. Ja som fakt myslela ze to bude kratšie. Ale tak to je jedno ze tam budeme tak len nech je v poriadku. A kde ste boli? V Martine alebo v Blave?

tecko28
10. aug 2019

@lady730 Bratislava Kramare a obrovska spokojnost. Aj nadalej chodime na kontroly tam

lady730
10. aug 2019

@tecko28 a kto operoval? My sme boli u doktora Brezu mladého na Kramároch a aj sa tam chystáme. Môžem sa opýtať koľko stala izba nadštandard? A tam ste sami ze?

tecko28
10. aug 2019

@lady730 operoval ho Dr Polak, nadstandart sme mali ten lacnejsi 10€/noc, netreba od toho cakat luxus, ale za to sukromie to stalo

lady730
11. aug 2019

@tecko28 dobre ďakujem krásne za odpovede 🙂 aspoň viem co mam približne očakávať a na co sa pripraviť 🙂 ešte raz ďakujem a prajem veľa zdravia

marimimi
22. sep 2019

Ahojte, bol niekto operovany v presove alebo kosiciach? Dakujem za odpoved

lady730
21. jan 2020

@tecko28 ahoj. Čítala som tvoje minule príspevky. Chcem sa ta len opýtať ci by si mi nevedela napísať ako prebieha ta operácia? Ideme v septembri, mame zaplatený nadštandard. Len chcem vedieť či môžem byť s malým kým ho uspia a ci tam budem môcť byt keď sa bude preberať.
Ďakujem

tecko28
21. jan 2020

@lady730 Ahoj, s malym som za poplatok (za odev) mohla ist do premedikacnej miestnosti pred operackou, tam mu dali ten "oblbovak" a po chvili po neho prisiel sanitar a odniesol ho na operacku, tam som ja uz nesmela, takze pri uspavani samotnom som nebola. Mne dr. zabudli dat podpisat pred operackou suhlas, tak som sa tam musela este vratit a vtedy mi povedali, ze uz je uspaty, ale nemozu zacat kym nepodpisem. Cakala som na izbe, priniesli mi ho uz zobudeneho, ale samozrejme pod liekmi, tak po chvili znovu zaspal. Nejaky cas este nemohol pit, tak to bolo dobre, ze este spi. Po zobudeni na izbe som zacala davat tekutiny a postupne aj piskoty. Drzim palce! Zvladnete to 🙂

misina33
21. jan 2020

@kety123 ahoj my sme boli v Martine,velmi som bola spokojna ,je tam velky odbornik na hypospadiu,aj na oddeleni,pristup.nemozem nic zle povedat.sme uz 6rokov po operacii bez komplikacii,vsetko vporiadku.

lady730
21. jan 2020

@tecko28 ďakujem ti pekne za info. Nech viem aspoň približne co nás asi čaká.
Koľko bol asi ten poplatok za ten odev? Je mi jasné že sa to mohlo zmeniť, tak len približne.

domiiini
5. feb 2020

MY sme akurát prišli z Kramárov a za pol roka mame prísť na kontrolu a dohodnúť operáciu.. Ma dve dierky na oku nie nízko.. Dr nevravel nič vážne.. Iba mam sledovať prúd moču.. No mňa zaujíma ako to prebieha po operácii.. A ako vyzerá potom pipik.. Malý ho ma aj zakriveny, vraj sa to vyrovná..

mauuutinka
22. mar 2020

Ahojte maminy, chcem sa informovat na hypospadiu, precitala som cele forum no stale mam otazky. Nie je tato vada bolestiva? Maju vasi chlapci aj nejake ine vrodene vady pripade pridruzene choroby? Co moze byt pricinou okrem dedicnosti pripadne da sa pricina vobec vypatrat alebo ma to zmysel?

misina33
22. mar 2020

@mauuutinka je to dedicna vada,inaksia nie.nie je to bolestiva vada len cim rastu viac a viac sa mu bude tahsie cikat a bude musiet tlacit.je to najlepsie spravit a chlapci maju pokoj.

mauuutinka
26. mar 2020

@misina33 dakujem za odpoved, primarka na novorodenevkom v porodnici mi povedala skor ze ide p "kozmeticku " upravu do skej miery mala pravdu si netrufam odhadnut urcite sa budem radsej spoliehat na urologa, tato diagnoza ma na zaciatku hned vystrasila ale ako som si precitala ide o lahku formu a prispevky tu ma naozaj upokojuju, dufam ze bude mat napriek tomu plnohodnotny zivotx dam vediet ako pokracujeme, kedze teraz sa vobec nic neriesi

luciamk
12. máj 2020

Ahojte baby, syn mal operáciu pred 7. rokmi. Mali sme ľahkú formu, operovali nás na Kramároch, Dr Molčan. Boli sme tam vtedy dlhé dva týždne. Na kontroly chodíme už len raz za dva roky. Chcem sa spýtať ,či je tu niekto, kto má už pár rokov po operácii, či sú chlapci v poriadku. Mne sa niekedy zdá, že má toho pinďuláka menšieho... ale keď sa syna pýtam, či je všetko v poriadku, hovorí že hej... má 10 rokov. Keď som sa na to pýtala na poslednej kontrole, tak mi len povedali, že zdravotne je v poriadku a že niekedy po estetickej stránke je to tak.... len dúfam, že je to všetko v poriadku a raz mi za to nevynadá.....

misina33
13. máj 2020

@luciamk ahoj my mame tiez uz dlho po operacii.na kontrolu uz nechodimi,naposledy sme boli v 8rokoch teraz ma 10.my nemame problem ziadny.pindula ma vporiadku aj vyzorovo.nevidim nic ze by sa nieco dialo.my sme boli v Martine u dr.Javorku a boli sme tam vsehovsudy 4dni.