icon

Hypospádia

kety123
18. apr 2014

Chcela by som poprosiť o radu a názor kde je lepšie operovať hypospadiu, v Martine alebo v Ba?Prípadne mamičky ake ste mali kde skúsenosti. Zatial sme mali konzultáciu v Martine. Syn ma sedem mesiacov takže nás tak o rok, rok a pol bude čakať operacia.

marimimi
13. jún 2020

Zdravim, bol niekoho syn operovany v kosiciach alebo Michalovciach? Najlepsie niekedy teraz? Alebo sa chysta na operaciu?

misina33
13. jún 2020

@kety123 ahoj my sme boli v Martine,ked mal syn 2roky.nemozem nic zle povedat.boli sme velmi spokojny.chodili sme k doktorovi Javorkovi aj ho operoval.super pristup aj jeho praca.teraz ma syn 10rokov uz si ani nespomenie,nemame ziadne problemy.mozem len odporucit.

marimimi
13. jún 2020

@misina33 mozem sa opytat aku mal formu hypospadie?

misina33
13. jún 2020

@marimimi mal slabu formu.robili mu obriezku a rozsirovali cik.dierku.ale boli tam s nami aj s tou najtahsou formou ale zvladli to tiez.stale sme v kontakte.a vy mate aku formu

ronikakleinova2615
23. jún 2020

@vasinku môžem sa opýtať ako ste to zvládali po akom čase ste dali dole leukoplast alebo keď to bolo zalepene my sme ešte po operácii aj semenika aj hypospadie

misina33
23. jún 2020

@ronikakleinova2615 dobry den my sme boli po operacii hypospadie,po operacii sme mali hojivy obvaz ,ten sme po asi jednom tyzdni mali dat dole pocas kupania v repiku.to bolo bolestive,jeden sme ho drzali a druhy daval dole.mal to zase citlive lebo ako sme to dali dole sme to potyrili aj krvicka mu tiekla.ale zvladli sme to,sice 2tyzdne boli bolestive pri cikani ale potom uz bol vporiadku.po mesiaci si ani nespomenul.

ronikakleinova2615
24. jún 2020

@misina33 no môj má jeden rez pod vajíčkami a druhý hore dnes mame dať jeden leukoplast dole a to sme boli včera na operácii lebo my mame aj hypospadiu aj vajíčka mali ste hore alebo dole rez ?

ronikakleinova2615
24. jún 2020

@ronikakleinova2615 nám nekazala ani kúpať v repiku len že jeden mám dať dole dnes a druhý zase v sobotu

ewka882
24. jún 2020

@marimimi Dobrý deň, moj syn bol v Košiciach okt.2018.( mal 2 roky a 3mesiace)
Ľahká forma hypospadie ( dierku mal tesne pod zaludom) operovala ho Dr.Kurcinova .

lady730
24. jún 2020

Prosím vás môžem sa opýtať ako to je bezprostredne po operácii? Syn má lahku formu, budú mu robiť obriezku, predlžovať kúsok močovej trubice a nejako opravovať zahnutie. Je pravda ze bude mat vývody? Lekár nás vysetril len v rýchlosti a hneď teda objednal na operáciu. Takže nemám žiadne info.
Čaká nás to v septembri a popravde sa toho dosť bojím.
Ďakujem za akúkoľvek informáciu. Pripadne mi poraďte co si určite zbaliť do nemocnice.

misina33
24. jún 2020

@lady730 my sme mali tiez lahku formu robili mu obriezku a rozsirovali cikaciu dierku.mal len vyvod z pipika ale to mu dali na druhy den dole a potom musel cikat sam.po 4dnoch nas prepustili domov

lady730
25. jún 2020

@misina33 to ste išli rýchlo domov. Mne povedali ze minimálne 7 dní tam budeme.
Malý to ako zvládol?

misina33
25. jún 2020

@lady730 nas po 4dnoch,vycikal sa sam po zakroku tak nas nedrzali dlho.prve 2tyzdne boli tazke,bolelo ho to dost ale zvladli sme to.

evita234
25. jún 2020

Dobrý deň chcela by som sa opýtať v akom veku operovali vaše detičky? Máme 8mes. A Rozmýšlame ku komu sa objednať na operáciu...bola som rozhodnutá pre Martin pána dr. Javorku najbližší termín má však až 7januára čo sa vyšetrenia týka. Neviem či sa teda objednať k niekomu inému skôr. Máme tú ťažšiu formu hypospádie. Sú tu mamičky ktoré mali tiež? Rada by som vedela ako to detičky zvládli a či všetko funguje ako má. Ďakujem

misina33
25. jún 2020

@evita234 dobry den mojho operovali v 2rokoch,ze to je najlepsi vek ,ze dieta aj uz spolupracuje a dieta musi byt bez plienok aj cez den aj na noc.my sme boli v martine u dr.Javorku.boli sme velmi spokojny nic nemozem zle povedat

lady730
26. jún 2020

@misina33 ďakujem pekne za odpoveď. Dúfam že ani my tam nebudeme dlho. Dúfam že to zvládneme aj my.

misina33
26. jún 2020

@lady730 drzte sa ,nebojte zvladnete to.

lady730
29. jún 2020

@misina33 ďakujem pekne

evita234
2. júl 2020

@misina33 tiež som nás tam nakoniec objednala 🙂 malý bude mať 9mesiacov takže má ešte čas. Mali ste ktorú formu hypospádie ak sa smiem spýtať?

misina33
2. júl 2020

@evita234 my sme mali slabu formu .rozsirovali mu cik.dierku a spravili obriezku.ma to vporiadku uz ani nechodime na kontroly ma uz 10rokov.

875
12. sep 2020

Dobrý deň mi mame aktuálne po operácii v Martine nedopadlo to podľa nadich očakávaní. Syn má strednú formu hypospadie keď mal1 rok rozširovali mu dierku na cikanie teraz ma 3 roky a robili mu úplnú rekonštrukciu a sme 2 týždne po operácii a cikame obidvoma dierkami aj tou rozšírenou aj tou novo urobenou takže zasa behame po doktoroch. Inak operáciu zvládol na1 úplne super.

evita234
13. sep 2020

@875 kto vas operoval? My ideme v januari na konzultaciu tak uvidime

875
13. sep 2020

@evita234 operoval nás Dr. Jonáš inak prístup a opatera super

evita234
14. sep 2020

@875 co sa tyka nemocnice super vravite? My sme objednani na 21januara u druheho pana doktora.akurat ze my mame 3ti stupen hypospadie tak dufam ze to dobre dopadne aj nam.operovali vas az po odplienkovani?

875
14. sep 2020

@evita234 prístup v nemocnici super aj sestričky aj doktori, treba sa veľa pýtať aj čo sa starostlivosti doma týka viem z vlastnej skusenosti a my sme malého aj doma pripravovali na to ze ho to bude asi trosku bolieť a zvládol to asi ešte lepšie ako ja. Už sme boli odplienkovani aj pri tej prvej operácii to je určite lepšie a asi to aj odporúčajú neviem si predstavit že by mal plienku. Keby niečo kľudne píšte rada odpoviem

evita234
16. sep 2020

@875 ďakujem vám krásne 🙂 skore uzdravdnie vam zelam ;)

lady730
16. sep 2020

Dievčatá boli ste niektoré na operácii v Blave na Kramároch?

mkrnacova72
13. okt 2020

prosím aj mňa zaujíma Blava -ideme o týžden, hrozne mám strach ako to zvládneme, plienku na noc mávame a to už má 3,5 roka, Ako to prebieha po operácii, počula som že dieťa musí potom len ležať??? Budú nám robiť celkovú rekonštrukciu aj obriezku.

875
14. okt 2020

Deti musia ležať po operácii my sme boli 2 dni na jiske a potom nás preložili a asi na 4 deň sme skúšali kráčať sedieť sa nám moc nedalo my sme mali vývod z bruška tak aby si nezalomilo hadičku a doma tiež lezal a pochodil trošku ale my máme malého strašne živého ale musím povedať že to celé doma pre lezal ale my sme boli teda v tom Martine neviem ako v Blave ale tiež nám robili celkovú rekonštrukciu

lady730
21. okt 2020

@mkrnacova72 môj malý musel ležať 9 dní. Mal vývod celý čas. Až v deň prepustenia mu to vybrali, musel sa dva krát vycikat a rozchodiť sa lebo vôbec nevedel stať na nohách. Boli sme v BA.
Dorabali mu mocovu trubicu, obriezku, plastiku a vyrovnavali.