Hysterické dieťa
Ahoj mamičky, verím, že nie som sama, ktorá má doma malého hysterika, ktorý sa švihne na zem ak nedostane čo chce, ktorý vreští ak si dovolím naznačiť nesúhlas, pre ktorého je každé slovo začínajúce na "NIE" ako červené súkno pre býka. Moja láska po mne veselo šmarí čo má po ruke ak mu nedovolím takú somarinu ako ovaliť psa francúzskym kľúčom, s pohľadom besného medveďa švacne brata po hlave preto, že som sa ho zastala keď mu chcel prepichnúť stehno vidličkou. Ak sa mu niečo nedarí, lietajú živé aj neživé predmety svetelnou rýchlosťou 😀....Inak vie byť ako anjelik, aj sa pohrá sám celých 20 sekúnd 😀...je temperamentný, tvrdohlavý, hyperaktívny a dá zabrať nájsť spôsob ako ho mať pod kontrolou. Teší ma, že to veselo môžem hodiť na otecka, čo som počula, je to doslova jeho klon, ale vyrástol z neho super chlap, tak vyhliadky sú nádejné. 🙂 ...... Poteší ma ak sa pridáte so skúsenosťami s vašimi detičkami, ako to zvládate, čo platí na vaše ratolesti a možno poteší už len to, že nie som jediná, ktorej dieťa púta pozornosť decibelmi a "brejkdencom" na ulici. 😉
@darfar
@svano tak toto čítanie je lepšie ako komédia 😀 Mali by to čítať ľudia v depkách aj by zabudli že čo to je 😀 Neskutočne zábavné príhody ženy. Ja vám ďakujem za super náladu na dobrú noc 😀
@darfar ty mi pripadáš keď to píšeš, že si si dala nejakú vysokú dávku antidepresív a je ti to jedno, ale tam si písala, že sa len na pobyt na psychiatrii chystáš, tak potom si asi tak unavená, že ti to je jedno 😀 Budem sa tešiť na ďalšie príhody 🙂 veď vieš, škodoradosť je najlepšia radosť 😀
@darfar pridavam sa do klubu , podobne mam doma 😀 od malicka nespi (ani v noci ani cez den) , nespolupracuje (s nikym a na nicom) , tvari sa ze je hlucha (ale usi ma v poriadku), hystericke zachvaty kazdy den niekolko x...zatne päste, ocervenie a vresti 😀 s vreskotom pravidelne odchadzame odvsadial, na blbe pohlady som si uz zvykla, neriesim...
moje prve je tiez pravdepodobne hyperaktivne a ked sa nam narodila druha mala bambulka, tak konflikty este narastli vdaku ziarleniu a podobne.... normalne som niekedy mala pocit ze ma depku....ale v poslednych tyzdnoch som prisla na to, ze da sa pomoct aj stravou...inspirovala ma jedna knizka...sice obidve zboznujeme sladkosti, ale pre vyssie dobro 🙂 sme ich vyradili z jedalnicka takmer uplne, zaradili co najviac ovocia a zeleniny, bielu muku sa tiez snazime ignorovat... a cuduj sa svete...depku uz na nej nevidim, aj ked obcas zacne pistat, pekne sa da s nou vsetko vykomunikovat, zda sa mi veselsia...aj manzel si to vsimol...
@matkamirko tak dobre sa mi toto číta: nie som sama - mám to doma tiež - ale v ružovom 😵 Nikde v okolí nie je žiadne také akčné dieťa ako moja malá. No a kde prídem, tam si pripadám ako zlá matka,s úplne nevychovanou dcérou ☹
v obchode najnovšie malá mne na rukách a ja tlačím vozík a aj nakupujem jednou rukou. Alebo stojí vpredu nákupného vozíka ako K.Winslet na Titanicu a ľudia mi sústavne hovoria: pozor, to dieťatko vám vypadne 😠
Pokus posadiť ju do toho sedadla vo vozíku by som prirovnala k pokusu vložiť chobotnicu do sieťovky tak aby žiadne chápadlo netrčalo - nemožné !!!
@matkamirko no tak toto u nas našťastie nie je. Ja totiž musim s autom denne. Ale to že často jazde s vyvlečenými rukami je fakt. Aj keď má sedačka signalizáciu správne zapnutých pásov, malá je ako "Houdini" vytiahne tie paprčky ako nič a machersky sa drží hore tej rúčky nad dverami.
@svano 😀 ...tvoj syn je skrátka skvelý!.....my pred našim skrývame kľúče od auta....naša láska síce odmieta cikať do nočníka a iné jeho veku prislúchajúce činnosti, zato auto naštartuje ako profík....sú dve možnosti.....že autá bude opravovať, alebo...a to je asi najpravdepodobnejšie, bude ich kradnúť... 😀 auto otvorí aj s obyčajným kľúčom FAB... 😀
@petraxy6 😀 😀 😀 ...vieš, štyri noci sme nespali lebo má tu blbú infekciu v ústach a je extrémne nervný...som ani netušila, že sa to ešte dá 😀 ....takže som v takej miernej agónii....som už skôr chcela napísať, ale občas sa tu aj nevinné diskusie zvrhnú na masaker 😀 ...je nás ale viac podobne postihnutých, tak sa treba odreagovať na "nešťastí" iných 😀....
@natas4 😀 ...vitaj! a šup sem s príhodami 😀 ....ja sa tiež občas na ihrisku cítim ako z inej galaxie medzi super matkami a dokonalými detičkami, ale občas sa stane, že sa tam nájde aj podobne postihnutá, úprimná mamička, ktorá tiež rezignovala 🙂 ale v očiach vidno nádej, že raz.....sa nám tak spiklenecky stretnú pohľady a hneď je to lepšie... 🙂
spomeniem jednu pomerne čerstvú príhodu, kde mal môj nerváčik viac rozumu ako jeho matka...na ulici sa na mňa vyrútila istá, evidentne narušená žena...citujem..." ostrihajte synovi vlasy, čo z neho vychováte? ješitného narcisa a gaya! ...chápete????nie...nezadržali ma za fyzické napadnutie, ani som verbálne nezaútočila...som normálne ostala v šoku!...zvažovala som presné mierený úder, ale to malé budúce gay-baby s narcisticko ješitnými sklonmi ma chmatlo za ruku, kuklo na tú mešuge stvoru a čistučko treslo....Ku...a fuj! a na to: mama po.../poď/... 🙂 bola som hrdá, aj keď bol vulgárny a hrešiť sa nemá 😀
🙂 my sme ho nestrihali ešte...jemu to tak pristane, fakt aspoň vyzerá ako anjelik, len ofinu skracujeme....tie afty to je des, ale už je lepšie, bolo by aj skôr, ale miláčik nenechá na seba siahať, takže vytrieť mu ústa je boj o život 🙂...tak isto aj lieky do neho dostať je zápas...len sedel doma pár dní, max.pred dom som ho vypustila, takže je nevylietaný ...tak si to kompenzuje demolačnou činnosťou v dome a na členoch rodiny 😀
🙂 ja sa práve snažím uspať...musím tu ležať pri postieľke, lebo inak z nej vyskočí a utečie 🙂 ..akože ležať s nami na posteli, to môžem len snívať, okamžite zlezie, povie čau! a už ho niet 🙂dnes je zlatý, ešte nejačal ani sa nešvihol o zem 🙂 ..len kuchyňa vyzerá ako by sme sa sťahovali, to je v pohode,kým len tak...ale mám podozrenie, že keď sa vyspí, tak mi to vynahradí...vieš, to je taktika ako oklamať nepriateľa 🙂 zbaviť ho ostražitosti a potom zaútočiť 🙂
aby sme sa nenudili, nová príhoda...ešte ju predýchavam...bolo podozrivé, že miláčik je celé dopoludnie ako anjelik, žiaden plač, ani jeden vyšší tón odporujúci fyzike...šiel spať bez protestu...aaaaa...zobudil sa...už nie taký vysmiaty, ale dobre...napapal sa a ja, že umyjem riad...zaujatá prácou , naraz ma myklo, že je tu ticho..vyletím z domu a našla som ho...v ruke psie hovienko, úsmev barokového umelca a kreslil s tým sekrementom po stene domu...zbadal ma , úsmev od ucha k uchu a zašveholil."Páči?"... 😲
schmatla som ho, vydrhla ruky do červena, priznám sa, že som nakukla aj do úst, reku či neochutnal...dýchala som len ústami aby mi neobrátilo futro...OK...dieťa čisté, síce vrešťal, že som mu prekazila vrcholné dielo modernizmu, ale dobre...tak jasné, že som začala čistiť dom....pri tej veľmi šťavnatej práci s odstraňovaním hovienka zo steny začujem za chrbtom lahodné Mňaaaam mňaaaaaaam.......a moja láska s miskou pre psa v náručí, sedel na zemi a oboma rukami ládoval hrsťami žrádlo pre psov....nie, nepíšem to z psychiatrie, ani po konskej dávke antidepresív, proste som na neho pozrela a neviem ako, začala som sa rehotať ako šialená...a moja láska prišla ku mne, natiahol ruku plnú psieho žrádla a že mama ham? 😀
@slavusa5 ďakujeme 🙂 ...sme prišli od dr., je to už OK, návšteva lekára je príbeh sám o sebe, sestrička keď nás vidí v čakárni, tak si utrie pot z čela a ťažko si vzdychne a pri odchode vidím v jej tvári úľavu, marí sa mi ,že raz sa aj prežehnala 🙂 , verím, že tá dobrá žena sa denne úprimne modlí za zdravie môjho anjelika 😀
tak toto dôverne poznám...u nás návšteva pediatričky prebieha podobne...minule sa až sestrička rozosmiala z grimasy nášho malého jačiaceho drobčeka 😀 😀 Zajtra nás to pravdepodobne čaká...od všera má náš najmladší aj dcéra horúčky...zatím bez iných príznakov...tak čakám čo sa z toho vyvinie...
@slavusa5 ufff...dúfam,že budete v poriadku....teraz sa tak príšerne mení počasie, že pre detičky je to fakt náročné...my zajtra ideme na dovolenku, len tri dni, ale aj tak sa obávam....ani nie tak o zdravie malého, ale o zdravie personálu 🙂 už teraz mu vidím na očiach, že sa nudiť nebudeme....hádam nás nedajú odvliecť keď je to už vyplatené 😀
takže návštevu pediatričky sme zvládli, máme hnisavú angínu...hurá... 😒 Inak obdivujem našu pediatričku, že pri tom vreskote nášho drobčeka dokáže aj dačo počuť pri jeho počúvaní 😀 😀

@darfar dnes sa už na tom aj ja smejem, na rozdiel od teba už to mám za sebou. Ale boli dni kedy som bola presvedčená, že toto predsa nemôže nikto zvládnuť so zdravým rozumom. Ešte spomínam, ako čmajzol manželovi pájkovačku a v izbe pod posteľou opaľoval bratovi prsty.