Imunita u škôlkárov
Ahoj mamičky,mám 4 ročnú dcéru,ktorá nastúpila v septembri do škôlky.Chodila tam prvý týždeň-čiže 4 dni,lebo škôlka začala v utorok.Potom mala hned sople a kešeľ,tak bola 2 týždne doma.Znovu šla po 2 týždňoch do škôlky a bola tam 3 dni.Zas 2 týždne doma....Najprv som si nahovárala,že je aj také počasie,že je veľa chorých,no ale potom som prišla na to,že to bude tým nástupom do kolektívu 🙂 Je to o nervy!!!!Viem,že je to tým,že si musí zvyknúť na všetky tie bacilky v kolektíve,a viem aj to,že je mnoho detí,ktoré sú prvý rok často choré a že tým asi musíme prejsť,no zaujímalo by ma,či mamičky,ktoré majú alebo mali podobný problém,dávali deťom niečo na imunitu.Ak áno,tak komu-čo zabralo????Jedna mamička tu na MK mi odporúčala Colostrum,no zdá sa mi príliš drahé a nevydrží jedno balenie dlho.Vraj sa musí spotrebovať do 2 týždňov...Máte nejaké osvedčené lieky na podporu imunity?Dakujem!!!
@jaroska ahoj čitala som dnes tvoj príspevok aj mi sme mali presne takto kolotoč neustalý škôlka choroba dookola čitala som všetky prispevky na nete čo by bolo dobré lebo mali sme aj ten problém že maý bol 6 krát v nemocnici zápal pľúc a priedušiek neustale .bola som zúfala že čo bude nie je mojov silnov stránkou za každú cenu niečo strkať dieťatu do telíčka ale nechcela som aby sa neustale točili okolo neho choroby až natrafila som na stránku jednu na nete kde opísali o Wobenzyne preverovala som si to niekoľkokrát všade kde sa dalo aj im som volala a tak sme to skusili a je pravda že to zabralo 🙂 malý to berie každý deň a mesiac vôbec nebol chorý a každý deň je škôlke aspoň ja odporučujem tento 🙂
@jaroska ahooj, ja mam teraz dceru prvacku. drzi sa celkom fajn. inak v skolke prvy rok ani poriadne do skolky nechodila co bola furt chora. ale pred rokom sme zacali s imunoglukanom a pomohol. musite len vydrzat. to bude stale takto prvy rok je najtazsi. ale deti byvaju furt chore, tak netreba sa nad tym pozastavovat.
@katarina644 ano chvália mnohý aj Imunoglukán 🙂 Tých liekov,resp.vitamínov je veľa,každý skúsil niečo iné,niekomu zaberá jedno,inému druhé.Tak počkám na účinok Arko Defenses(dúfam,že pomôže) a potom sa uvidí 🙂
@jaroska v pohode, moj nazor, ale necakaj od tych liekov na imunitu zazraky. pretoze skolkarske virusy su najhorsie...
ja davam synovi probiotika Actibax.. na zvysenie a podporu imunity.. som s nimi velmi spokojna 🙂
moja starsia dcera od skolky bojuje presne s tymto problemom.. stale ATB.. stale kasel.. nakoniec nam po nastupe do skoly lekarka odporucila kupele pre dcerku.. chdoime uz 3 roky do kupelov Lucivna.. a velka spokojnost.. dokonca sa tam mala aj uci..a teda pomaha jej to ovela viac ako nejake pripravky na podporu imunity alebo atb 🙂
Dievčatá a Arko Defenses sa musí dávať presne o mesiac???Prvú dávku sme začali užívať 11.oktobra,tak teraz musíme presne 11-ho,alebo môžme skôr???
@marcy30 nedostupne su kvapky.
Lentilkova forma je napr. tu http://www.pilulka.sk/actibax-family-cokolad-dr...
mame prežite....mam dve deti...4,5r a 1,5r....starši bol prvy rok stale soplavy, menši to iste.... 4dni v školke...2tyždne doma.... a tak dokola.... Ulavilo sa nam kupou inhalatora....inhaluju vincentrku....odvtedy nekupujeme žiadne spreje do nosa...kupujem len sirupy na hlieny... Imunitu sme posilnovali imunoglukanom, hlivaičik, cebion....stale citrusove plody, ovocie.... Teraz je starši strednak a vidim zlepšenie.....chodi 3mesiace do školky a bol chory 3x...pričom soplik mu trval len nejake 4-7dni....raz mal teplotu....
Jedna rada... pri tychto soploch je GRO !!! dostat ten soplik stale von....takže stale odsavat (ja odsavam aj 4,5r)....ak je soplik husty a nejde...tak inhalovat, nahrievat sa.... Ked tie sopliky nedas uplne preč (čo ide len vysavačom, to tak dieta nevysmrka) tak zateču...potom je choroba sprevadzana kašlom.....
Vela štastia..
kvapky actibax sme mali davnejsie ked boli decka drobne, teraz mame tie draze kupujem ich v lekarnach v BA, nemala som problem ich najst a robim taky vacsi nakup naraz kedze to berieme skoro vsetci (chlap nechce 🙂 )
Prvy rok v skolke je asi tazky pre vsetky deti. Moj syn bol prvy rok nonstop doma, skkusali sme rozne vitaminy, ale nezaberalo nic. Koncom maja sa to zacalo zlepsovat a tento skolsky rok sa zatial drzime. Stale berie Imunoglukan (okrem leta) a vitaminy HappyKids. Na jar a v lete samozrejme sa snazime co najviac zeleniny a ovocia, ale to je u nas obrovsky problem...

@jaroska u nas bol rovnaky problem, prve dva roky permanentne chory - par dni skolka, par tyzdnov doma, na jar sa to trochu zlepsilo a v lete nebol problem. Nam sa osvedcil Arko defenses ako tu uz viacere kocky spominali, imunoglukan a im podobne preparaty nezaberali, ale Arko bol naozaj dobry, syn ho bral od oktobra (ked som sa o nom dozvedela) do nejakeho aprila a naozaj som badala, ze je menej chory ako rok predtym. Teraz je v predskolskej a klop klop naozaj musim povedat, ze je to sto a jedno oproti prvym dvom rokom - teraz je doma prvykrat od zaciatku skolskeho roka a aj to nie so soplikmi, ale niekto dovliekol crevnu virozu (aj to nastastie slabucku, uz je po 3 dnoch fit). Nechcela som verit, ze sa to zlepsi, hlavne ked som s nim ostavala 2-3 tyzdne doma a potom po tyzdni v skolke opat, ale naozaj sa to teraz zlepsilo. Drzim prsty, ten prvy rok naozaj byva narocny, ale vydrzat! Na jar bude lepsie 🙂