icon

Intímna hygiena u dievčat

24. jún 2023

Ahojte, Dr mi odporučila na intímnu hygienu pre dcéry obyčajne detské Bupi, tuhé mydlo. Ze toto majú používať. No neviem, doteraz som kupovala Saforelle pre deti, nepoužívali každý den, niekedy s mydlom, niekedy len s čistou vodou. Jasne, už sú staršie, už potrebujú aj inú starostlivosť, po mydle už denne siahajú, ale Bupi? Ake mydlo používajú vaše dievčatá? Ešte dodám, dcéry majú 10 a 12,zatiaľ obe bez ms.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sweet20
25. jún 2023

ja ked som zacala pouzivat rozne gely na int. miesta tak od vtedy sa mi stale robili mykozy, atd.. a potom som to vyhodila a lekar mi povedal, ze mam len s cistou vodou.. a od vtedy je to super..

tanyag
25. jún 2023

Ženy, to vážne len čistú vodu? Nerýpem, ale vážne ma to zaujíma. Pretože ja si to neviem vôbec predstaviť. Hlavne v lete, keď sa človek potí, alebo pri menštruácii atď.

o__o
25. jún 2023

Cele telo si umyvam len vodou, uz hadam aj 10 rokov.. aj v lete, aj po wc, aj ked mam menzes.. skuste vyskusat a potom sa udivujte 🙂

tanyag
25. jún 2023

@o__o a čo zápach? Nie je? vážne nerýpem...už keď tu je diskusia, tak sa rada opýtam pár otázok.

luciaaaaa
25. jún 2023

Ako cerstvo dospela a potom pocas celej vs som za par rokov vyskusala asi vsetky dostupne intimne gely na trhu a neustale som mala tam dole nejake problemy. Raz som skoncila dlhodobo s atb liecbou, primar gynekologie na mna vyslovene nakrical, ze vagina ma samocistiacu schopnost a nema vonat po mydle. zene, bezne dodrziavajucej hygienu, ktora sa sprchuje denne staci na intimne partie cista voda. Odvtedy som to tak robila, ziadne intimne gely (lactacyd ma mimochodom, nic moc zlozenie), len cista voda a uz roky ziadne problemy nemam. Myslim, ze lekari- gynekologovia tomu rozumeju lepsie, ako vyrobcovia intimnych mydiel, ktori to robia len za ucelom zisku.

o__o
25. jún 2023

@tanyag samozrejme, ze nie

autor
25. jún 2023

Ďakujem za každý jeden príspevok. Ja používam na intímnu hygienu prípravky skôr z lekárne ako z drogérie, ale priznávam, že som roky dozadu mala problémy. Ci kvôli tomu, netuším. Ale keď sa umyjem len vodou, necítim sa "čistá"... Keď sa pýtam dcér, tak ony sú v pohode aj po čistej vode, aspon na pohľad a aj vravia, že sa cítia ôk. No neviem. Vidim, že názory sú rôzne, mne gyn odporúčal mydla počas problémov, ale tak nejako sa ich neviem vzdať. Ale pri dcérach nechcem nič zanedbať, podceniť.

patka06
25. jún 2023

To že sa po umytí vodou necítiš "čistá" je v hlave
Nič nezanedbáš ak dievčatá necháš umývať sa len čistou vodou - povedala by som, že ti raz v budúcnosti budú vďačné.

januska12323
25. jún 2023

Len voda, mydlom umývam len kožu okolo, nejaká časť sa aj tak dostane kam nemá ale to sa vymyje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
25. jún 2023

presne ako pise
@patka06 mas to len v hlave. proste sila zvyku. Ja ked som chodila pred 2rokmi na poradne ako tehotna, raz sa tam moj gynekolog strasne rozculoval, ze my zeny este aj za plachtou, ked sa vyzliekame pred tym, ako ideme hore na kozu, sa vytierame vlhkymi vreckovkami, aby sme zdola vonali. ze my sme v tomto "chore" a mame pocit, ze len to, co je vonave, je ciste, pricom pri vagine to tak nema byt.
Ja sa tam dole umyvam len vodou a nikdy by mi nenapadlo mysliet si, ze tam nie som cista. Ani moj muz si to nemysli a 17 rokov mi robi oral. A ani ti partneri, co boli pred mojim muzom si to nemysleli.

vamajka
25. jún 2023

Ja mam cez 40 a roky pouzivam Bupi

zelenakobyla123
25. jún 2023

@matkahelka presne tak, vagína má voňať ako vagína, nie ako ruže.

terry658
25. jún 2023

Tak ak ešte nemajú menštruáciu tak v pošve je rovnaké ph ako na koži, preto môžu mydlo. Keď príde menštruácia tak čistá voda.

bela30
25. jún 2023

Lactacyd pre deti taky ruzovy. Maju v DM ale aj inde, je tusim od 4 rokov urceny dievcatam.

nafka0483
25. jún 2023

Ja sa dost potim... ked si cez den len rychlo oplachnem podpazusie tak sa stale citim. To iste napr nohy spotene v teniskach po cviceni.

A co sa tyka intimnych partii, tak nepouzivam mydlo ani gel vo vnutri na sliznici. Tam vobec nesiaham. Ale predsa vonkajsi genital nejak umyt musim, ved pot, maz, to nestaci splachnut vodou.

valeria_h
25. jún 2023

Ja používam Felce Azura, je to talianska kozmetika. Za mňa super, neviem si predstaviť len čistou vodou sa umývať.

domak2
25. jún 2023

@zelenakobyla123
@matkahelka vagína sa predsa nemá umývať vôbec. Ja som v tejto téme dosť zmätená, že už neviem ci vôbec viem čo sú intímne miesta alebo sa tu len názvy a pojmy hadzu nahodne.

matkahelka
25. jún 2023

@domak2 myslim, ze kto chce pochopit, pochopi, o com sa tu bavime.

iwesska
25. jún 2023

V zivote som mydlo na intimnu hygienu nepouzila a teda nemam 10r uz a ziadne zapaly,vytoky nemavam,ani nesmrdim. Ani moja mama co viem. Dcera tiez nebude nic pouzivat,lebo je to absolutne zbytocne. To uz fakt budeme zit v uplnej sterilite,ze sa budeme bat aj cistej vody?

iwesska
25. jún 2023

@matkahelka Uplne s tym gynekologom suhlasim. A nie je jediny,co to tvrdi. Potom tam chodia zeny ako na klavir,ze maju zapaly,kvasinky,vytoky...vsak sa drhnu 2x denne,pomedzi to vlhcene obrusky,vonave vlozky🙈A pH uplne donicene.

iwesska
25. jún 2023

@luciaaaaa Presne tak,je to len novodoby marketing. Zenam vtlkat do hlavy,ze bez tych pripravkov su nedostatocne umyte🙈

margaretka
25. jún 2023

Tak umývať sa len čistou vodou dole v dospelosti to teda musí byť iný humus brrrr ale každý máme iné hodnoty na hygienu , predstáva že sa umyjem len čistou vodou večer do postele a manžel....no neviem 🤔

patka06
25. jún 2023

@margaretka ver tomu, že manžel by bol čistej vode a prirodzenej mimochodom pre chlapa vzrušujúcej vôni čistoty spokojnejší, ako keď tam dole cíti rôzne parfumy a prípadne aj chute

harrisson
25. jún 2023

Môj starší kolega vravel, že správnu vagínu ma jemne cítiť po čerstvom losose

saxana000
25. jún 2023

Ostala by som pri obcasnom pouzivani saforelle a nic nemenila pokial nema dcerka ziadne problemy.

margaretka
25. jún 2023

@patka06 nejak sa zabúda že dole nemáme len vagínu a len o ňu sa starať ... Ale to je jedno nech si každý drží hygienu ako sa cíti dobre

margaretka
25. jún 2023

@harrisson 😆 a s nádychom kvapky moču a jemným zsvanom stolice 😆 len tak jemnucko umyté vodičkou 😆. Prepáčte musela som trochu mi to prišlo smiešne

margaretka
25. jún 2023

@nafka0483 presne , súhlasím