icon

Intímna hygiena u dievčat

24. jún 2023

Ahojte, Dr mi odporučila na intímnu hygienu pre dcéry obyčajne detské Bupi, tuhé mydlo. Ze toto majú používať. No neviem, doteraz som kupovala Saforelle pre deti, nepoužívali každý den, niekedy s mydlom, niekedy len s čistou vodou. Jasne, už sú staršie, už potrebujú aj inú starostlivosť, po mydle už denne siahajú, ale Bupi? Ake mydlo používajú vaše dievčatá? Ešte dodám, dcéry majú 10 a 12,zatiaľ obe bez ms.

margaretka
25. jún 2023

Dcéry používali od cca 9r tento https://www.drmax.sk/lactacyd-girl-x40605?gclid...
Ako im začalo rásť ochlpenie vždy pri sprchovaní sa umyli týmto dole v predu v zadu sprcha hotovo , stalo sa to samozrejmosťou aj keď zacali mať menzes ovládajú hygienu myslím že keby im poviem že len voda tak mi povedia či mi šibe 😏

tanyag
25. jún 2023

@margaretka Vieš čo? Ak sa týmto riadia aj chlapi, tak teraz mi už je jasné, prečo v intímnych častiach tela dosť zapáchajú. Ja som mala partnera 11 rokov, ktorý sa tam dole umýval mydlom aj po každej malej potrebe. Proste bol na to háklivy. Nikdy mi nesmrdel. Rozišla som sa s ním, 3 roky som sama, 3 x bola priležitosť na nový vzťah, ale každý jeden mi tam dole zapáchal a ja som to proste nedala 😂 takže asi sa tiež riadia tým, že čistá voda stačí...🤔

margaretka
25. jún 2023

@tanyag uf ja som 23r vydatá môj je v toto top čistoty voňavý ale z prvých 2 pred manim no ....asi by som zostala sama 😆

tanyag
25. jún 2023

@margaretka 😁 úplne ťa chápem 🙂

mikadooo
25. jún 2023

Ahoj, žiadne mydlo. Iba voda.

babulkomale
25. jún 2023

@tanyag vsak okolie, to kde rastu chlpy aj zahyby na slabinach, zadok....ano sprchac, ale na sliznicu uz nie, poriadne vysprchovat prudom cistej vody, sliznice sa cistia samy, nepotrebuju saponat.

tanyag
25. jún 2023

@babulkomale No veď áno, ale tak tu píšu úplne niečo iné...ja si tiež nestrkám mydlo dnu...to je logické nie? Len tie vyjadrenia tu od žien mi prídu, že oni používajú vodu a len vodu...chápeš? preto sa čudujem...ale nerýpem, ako som spomínala...len si to vážne neviem predstaviť...

babulkomale
25. jún 2023

@tanyag mne to takto lekar povedat a konecne som sa pred 10 rokmi zbavila mykoz, resp. neustaleho svrbenia z naruseneho pH, lebo nalez mykozy som nemala nikdy.
Najhorsie to bolo ked som v snahe dostat sa z toho pouzivala tieto nezmysly ako Chilly Intima, Lactacyd a podobne kraviny. Vtedy som sa uz zaujimala o zlozenie kozmetiky a zostala som zhrozena.

tanyag
25. jún 2023

@babulkomale ja to chápem, tiež to tak robievam, ale detským mydlom, nikdy som žiadne problémy nemala. Lenže čo mi nejde do hlavy, je vyjadrenie väčšiny žien, že len čistá voda, žiadne mydlo. Autorka sa nepýtala na sliznicu, ale na intímne partie. Ale veď to je jedno. Možno som to ja nepochopila.

mane01
25. jún 2023

Ja pouzivam roky mydlo, rovnake, ako aj na cele telo a (klop, klop) nikdy som ziadne problemy v intimnej oblasti nemala… takze za mna je to Bupi ok.

oblecenie99
26. jún 2023

Ja tejto diskusii asi nerozumiem.. ako len vodou? Jak len vodou? Logicky "dnu" nedáva nikto príčetný žiadne prípravky, ale ani "okolie"? Už to musím takto napísať, na kompletný podvozok len voda? Nicovate nič len voda?

nevenka
26. jún 2023

@margaretka vsak ano, vytok, zvysky mocu...a to iste dievcatka, a potom tu je tema o synechii, doparoma, ja to odmalicka mydielkom pri umuvani. Vsak dnu nic nepcham pre pana krala 🤯

babulkomale
26. jún 2023

@tanyag asi sa to tazko popisuje, kazdy to chape inak. Asi nakres by pomohol u lekara, ked vysvetluje, alebo 3D model 😃

nevenka
26. jún 2023

@patka06 ake parfumy, prosim Ta? Pouzivam gel uplne bez vone s jembymi tenzidmi. Ked uz mam byt uprimna, ani sa neholim a na tych chlpoch som mala normalne minule kusocky z vytoku, sama som bola v soku, ze ako to, ked sa umyvam, no cista voda to dole neda, musela som to oholit, co som to nevedela sestrne dat dole. A ked si predstavim, ze sa oplachnem cistou vodou a taky oralny sex, no ja Vam neviem 🙄.
A chlapcom, ked sa stiahne predkozka, tak umyjem tiez mydlom, to je teda "vona", ten maz a vsetko.
A ked sa mi pokaka az za usi, dievcatko babatko, tak len vymyt vodou mi to nepride dobre umyte. Tak detske mydlo.

nevenka
26. jún 2023

@tanyag hej, presne, moj muz mi stale vonia, on sa tam riadne vyumyva, ked sa to zoberie tak, ze v nedelu sa nema ako zaspinit, rano sprcha a vecer daco ma byt, tak znova sprcha. A piriadne umyt.

nevenka
26. jún 2023

@ivana.natasha jessa je topka 😊

nevenka
26. jún 2023

@babulkomale no tak toto je este horsie, ze sprchac, to sa tam dostanu tie vsetky fajne parfemiky, sulfaty, to si tak pozor nedas, ze by to tam neslo, tak to radsej nejaky jemny intimny gel bez parfumacie. A som sa teraz rozhodla, ze aj starsieho syna idem instruovat, aby si radsej umyval aj on tym. Manzel uz davno praktizuje, nie tymi sprchacmi vonavymi.
Ale uz ako kazdy uzna za vhodne.

babulkomale
26. jún 2023

@nevenka ja volam sprchac vsetko tekute, aj bio.
Kazdy nech si robi ako mu zdravie dovoluje.

srdeenko19
26. jún 2023

Od puberty používam intímne mydlo. Nikdy som nemala s ničím problém. Ani v najhoršom sne si neviem predstaviť umývať sa len čistou vodou. Ako to zmyje moč, krv, baktérie, ktoré sa tam množia, atď. Celý deň v gaťkách, aj v horúcom lete a potom sa večer umyť len čistou vodou, no za mňa veľké fuj.

akvi
26. jún 2023

@srdeenko19 no vidis, mne gynekolog zakazal pouzivat akekolvek mydlo, tiez bol toho nazoru, ze len voda. Btw. my mame bidet, cize sa oplachneme zakazdym, pre mna je uz fuj to, ze po velkej len papier, to mi je jasne, ze ak niekto potom cely den musi byt takto, tak vecer ma chut umyt "poriadne".

tanyag
26. jún 2023

@akvi Ja som sa stretla napr. s tým, že sestrička sa u gynekológa rozčulovala, lekár okná otváral po vyšetrení jednej pani (na pohľad upravená, pekne oblečena, krásny make up - bola predomnou) a rozčulovali sa, že prečo sa tie ženy neumyjú poriadne pred návštevou gynekológa. Ja už od čias, čo pamätám používam detské mydlo a nikdy ale nikdy mi gynekológ nepovedal nič o čistej vode. Resp. nikdy sa nezmienil o intímnej hygiene a to som roky žila v zahraničí a na Slovensku som mala 3 gynekológov. Preto mi tieto vyjadrenia prídu divné, netvrdím, že to gynekológ niekomu nevravel, len som sa s tým nestretla.

srdeenko19
26. jún 2023

@tanyag ani mne, nikdy. A neviem si predstaviť ľahnúť umytá k mužovi len čistou vodou, kriste. Muž sa tiež neumýva len čistou vodou.

margaretka
26. jún 2023

Toto by ma ani nenapadlo že vôbec ľudia riešia , dospelí ľudia ....že vlastne normálne je neumyvat sa riadne a robíme niečo zle keď sa niekto riadne mydlom alebo sprchacom umyje 🤣

akvi
26. jún 2023

@tanyag tak každý asi pachne inak, ale nemyslím si, že prirodzený pach by sa dal prekryť mydlom. U nás na plavárni robila dlho jedna instruktorka, ktorá páchla na rybacinu, deti si zapchavali nos, keď mali prejsť okolo nej. Potom mi vravela kamoška, že ona má vkuse mykozy, lebo je celé dni v mokrých plavkách. A že fakt smrdela na celú plaváreň 🙄
Mne doktor povedal, že nemám používať mydlo, keď som mala opakovane mykozu. Prestala som používať akékoľvek sprchace a mydlá, používam výhradne prírodné aj na telo. Už som nikdy žiadnu mykozu nemala. No a bidet vyriešil veľa vecí 🙂

domak2
26. jún 2023

@margaretka nechápem potom celý ten ošiaľ s dezinfekciou ruk pri corone, ved vlastne stačila čistá voda asi 🤷‍♀️

levantinka
26. jún 2023

@lius stranka sa vola Fressia telova cukraren a ten tuhy produkt Afrodita. Ja som maximalne spokojna.

levantinka
26. jún 2023

@tanyag Ludske telo nebolo stvorene aby si potrebovala vsetko zlozite.... Priroda vie co robi. A hlavne pocas menstruacie by sa zena mala umyvat len cistou vodou. Ja chodim roky po gyndach, nemocniciach a kazdy doktor to hovori. Po operaciach tam dole tiez ta neumyvaju mydlom ked si tam krvava, len cistou vodou. Tam dole nam musia zostat aj dobre bakterie, ktore sa mydlom zabijaju. Potom sa zeny cuduju co maju problemy 🤷🏼‍♀️. Ale hovorim nech si kazdy robi zo svojim telom ako uzna za vhodne.

levantinka
26. jún 2023

Este dodam ze, cim viac sa clovek umyva, drhne a viac kozmetiky pouziva tym maju ludia vacsie problemy. Tyka sa to celeho tela. Ja som bola dakedy taka ista. A sama na sebe som zistila ze telo vela nepotrebuje.

A co sa tyka umyvania tam dole. Ak sa niekomu zda ze cista voda nestaci mal by zacat uvazovat ze asi nieco vnutri nie je v poriadku. Zmenene ph casto sprevadza zapach a neprijemne pocity. Treba patrat po pricine. Moze to byt prave nespravna hygiena, choroba, hormonalne alebo ine gynekologicke problemy, zla strava. Aj to je pravda, cim lepsie sa clovek stravuje, tym lepsie bude jeho telo fungovat.

biaa
26. jún 2023

@autorka tiež ako dospela doporucujem lactacyd používam od tínedžerského veku a som spokojna nikdy som s týmto problem nemala a neviem si predstavit “len” cistu vodu teda 🫠

tanyag
26. jún 2023

@levantinka Ja som napísala len o detskom mydle...nič viac...🙄