Intolerancia laktózy u dojčaťa
Žienky, máte s ňou niektorá skúsenosť? Aké boli príznaky a ako Vám ju nakoniec potvrdili?
@veronicka1901 jasne, ja som sa na to ani nepytala, len som to skonstatovala, ze "najcastejsi" postup je taky ... 🙂 este raz, nech sa vam dari 🙂
@cecil36 mozem sa spytat kto vam to povedal a akeho mliecka sa to tyka a akej poistovne? my mame teraz ziadost na poistovni, preto sa na to pytam ..... pokial je teda mozne odpovedat 🙂
Ahojte baby...môj malý na vodnate hnačky,nepribera, ma ekzem skoro na celom tele a nikto s nami nič nerobí..je plne kojeny...doktorka nám dnes dala Bio Giu tak neviem ci mu to mám dať...bola som za ňou a ukázala som jej malého stolicu a povedala ze ma kysly zápach a to bolo všetko..ja viem ze niečo nie je v poriadku len neviem ci máme intoleranciu laktózy alebo alergiu na kravske mlieko...prosím poraďte...ďakujem
@shania praveze moc ani kŕče alebo bolesti bruška ani nemá, samozrejme poprdka si a sem tam aj maličko poplace ale nič kolikove...ale je pravda ze prdka dosť...len som sa docitala ze pri intolerancii nie sú kožné prejavy ze ekzem je väčšinou pri alergii na kravske mlieko...tak preto ani neviem čo mám lekárke povedat...ideme v pondelok do poradne a majú ho aj očkovať tak neviem ked ma hnačky...mám mu dať tie probiotika Bio Gia?
@veronicka1901 ahoj, moja dcera bola velmi dlho na Nutrilon Low Lactose.
Ahojte. Moj druhy syncek ma 13mesiacov a uz cca 4 mesiace pije krabickove 7-dnove mlieko, pred 2 tyzdnami sme boli chori a tyzden sme brali sirup na vykasliavanie, potom sme ho vysadili ale maly stale odkasliaval a bol zahlieneny, ale nic nevykaslal ani nevysmrkal. V paitok sme boli u lekarky a ta nam spravila krvne testy a podla nich mame alergiu, tak mame na 2 tyzdne vysadit klasicke mlieko a mliecne vyrobky. Skusala som spraskove mlieka, ale z tych ho napinalo tak som vyskusala krabickove RAJO bez laktozy, amte niektore skusenosti aj s tymito mliekami?
Ahojte kočky, o bezlaktózových mliekach sa dočítate aj v našej encyklopédii Wiki Modrý koník. Sú tam infošky o kravských bezlaktózových mliekach, rastlinných mliekach a aj o dojčenských umelých. Ak viete viac o bezlaktózových dojčenských, tak sa mi ozvite a pomôžte doplniť článok.
https://www.modrykonik.sk/bezlaktozove-mlieko/
@e_z prepac, mne uz sa nechce ani pisat clanky, ani sa podielat na nich prispevkami, lebo VZDY z toho vychadzam ako najvacsia truba .... nechce sa mi pisat pre super mudre matky, co polozia otazku len preto, aby mohli odpovede spochybnovat a vyvracat ... na toto ja minat energiu a cas nebudem, na otazky o intoleranciach a alergiach odpovedam priebezne ale individualne na inom fore 🙂 nech sa dari a vela spokojnych mamiciek prajem 🙂 ...... ked ma to prejde, zapojim sa zase 😉
kocky mame intoleranciu a pijeme nutrilon low lactose, ale zapeka nas z toho .. ako mu mam pomoct ??? teda okrem rektalny samozrejme dakujeeeeeeem
Ahoj @gitusa23 my sme boli teraz na kontrole a nastastie s toho vyrastla.hej daju jej vypit myslim laktozu a kazdu pol hodku bude musie plakat alebo ak vie tak fukat do toho.2hodky pred nalacno a asi 4hodky robia testy.my sme sa vonku prechadzali s kocikom a uplne super to zvladla.drzim palce
@julka82 ahoj, nepotvrdilo sa. A ten test nie je nic strasneho. Len tam musite byt dlho. Najprv jej dali vypit sladku vodicku, co jej chutilo a potom sme isli do ordinacie a dali jej na masku a ona do nej dychla, ziadne nasilie aby plakala alebo nieco. Takto myslim 5x a Lenka sa smiala na pani sestricku, takze naozaj ziaden stres sme nemali iba ze to dlho trvalo. Zistili sme, ze to bolo iba novorodenecke a teraz uz fungujeme na vsetkom 🙂 Caka Vas to?
Ak mate intoleranciu kr. mlieka alebo laktozy e a mate zaujem ochutnat ciste tavie mlieko alebo aj v roznych prichutiach - jahoda, cokolada, datle, safran - je sanca do 31.3.2015 v Auparku v Bratislave - CHOCO ARDEN a COFFEESHOP COMPANY - prve poschodie, vedla kina
Oprava, niektoré zdroje uvádzaju, že ťavie mlieko obsahuje aj menej laktózy ako u kravského. Každopádne bezlaktózovým produktom sa to nepribližuje ani náhodou. Ale na ochutnanie ťavieho mlieka bude možno niekomu stačiť táto štúdia s 25 ľuďmi, max dávka bola 250ml mlieka: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20857626
@e_z, nejdem teraz podcenovat fakt ze laktoza vadi ludom, ale da sa to vyriesit aj tabletkou, tym enzymom, mame to doma. Ale na int. Kr. bielkoviny, nepomoze nic. A toto mlieko ozaj nevadi. Nehovoriac o dalich jeho vyhodach ako je laktoferin, zvysuje hladinu inzulinu, je vhodny pre ludi s diabetes a lieci zapaly criev....urcite neporovnatelne plusy ako ma kravske. Vyborne je aj kozie, ale to zial nemozu pit ti, co maju intoleranciu kr. bielkoviny.
Na intoleranciu laktózy u bábätka môžem odporučiť kvapky Coliprev, ktoré obsahujú prírodný enzým laktáza a tým napomáha bábätku tráviť. Dávali sme ho našej malej keď mala koliky, nadúvalo ju a nevedela stráviť materské mlieko.
@magg424 ahoj viem, ze je to uz starsi prispevok, ale tiez nas zapekalo po nutrilone law lactose, co str robili? Dakujem
@smsabrinka presli sme na bebu al110 a frcali na nej az do 15 mesiacov

@davita ono je to trosku zlozitejsie a nechce sa mi to tu takto verejne popisovat. Ale kazdopadne dakujem za rady 🙂.