Išli by ste na pohotovosť?
Ahojte, syn ma 2 roky, v stredu svrtok mal horucky max 39,5C, v piatok uz iba do 37,5. Dneska nemal teplotu, ale vidno ze ho nieco boli.Idu mu posledne stolicky, dneska 2x hnacka.Davam mu Enterinu….Mne neide do hlavy iba to, ze preco chce stale spat.Moze to byt kvoi chorobe este?Vlastne on ma take stavy, ze sa normalne hra, (jest moc nechce) a z nicoho nic zacne plakat a chce ist spat.Hocikedy pocas dna…potom ked nepojde spat tak prejde 10minut a zase sa normalne hra ako keby nic….
Nechapem tie stavy, vcera vecer napriklad sa hral vo vani, a z nicoho nic zacal plakat, a myslela som ze odpadne…potom zase vsetko ok😳 Vy by ste isli pre istotu na pphotovost aby sa nanho pozreli? Ci pockat do pondelka a volat pediatricke?Nejak sa mi to nezda…
@deti95060810 Tak sa asi musim prestahovat. Kramare, staci si pozriet hodnotenia, okrem toho prveho su vsetky najnovsie negativne jedna *
Cakanie vela ludi pise, ze 5 hodin, to som bola este optimista.
Nie, nesla. Uz v poridnici predsa instruuju matky, ze s teplotou sa chodi k dr po 3 dnoch. Teplotu snad zrazit vies. Nic ine mu nie je, co myslis, ze ti dr povie? Zbytocne zatazovanie dr... ak idu zuby, bude to z toho. Ak je ospaly, je to z bolesti zubov
@zorkahorka ano viem ze s teplotou sa chodi k lekarovi po 3 dnoch, aj som to napisala v komentari ze kvoli tomu sme neboli v piatok u lekara lebo mal iba mierne zvysenu
V niektorých lekárňach ti urobia crp, alebo kúpiš test urobíš doma. Spal dostatočne? Po horuckach ak sa pridruzi aj hnačka, môže byť vyčerpaný a záchvaty plaču môžu byť zo zubov. Ak sa opýtaš, kde ho bolí, ukáže?
Hlavu si nebuchol? Nespadol?
Ak plače, že je únavený ulozíš ho? Zaspinka?
@mircalla meniť lekárku, ktorá odporúča 3 dni čakať? Veď to je bežný štandard, to už fungovalo pred 20. rokmi. Ja by som menila takú, čo nečaká, ako sa vyvinie situácia a hneď dáva ATB, veď choroba … tak to fungovalo v čase môjho detstva, asi máš doktorku v dôchodkovom veku, čo neotvorila knihy už 30 rokov
@janage a ked uz nema horucku tak CRP moze by ajtak vysoke?ni skusim sa opytat v lekarni
Ked sa ho opytam kde ta boli stale ukazuje do usta, ale on to robi stale, moze ho boliet cokolvek, ajtak ukazuje na zuby.Podla mna ho boli brusko, lebo stale ako keby tlaci..
Nie nespadol, a neviem o tom ze si buchol hlavicku…Ked ho ulozim do postele v momente zaspi
Ak nie je nejako dezorientovany, tak by som pockala do pondelka. Ze sa mu chce spat pocas choroby, to sa mi zda normalne a tieto dva dni su katastrofa, aj ja furt vylihujem z pocasia.
Moje deti, keď majú teploty, tak len spia. Kľudne prespia dva,tri dni, s prestávkami na pitie a záchod,potom sa zobudia a sú fit ...
Minulé leto sme s deckami mali chrípku a všetci sme s horúčkami spali aj cez deň
@deti95060810 viem, preto sa cudujem, ze autorka cakala. Ved dr nemusi dat lieky ale aspon popočúvať a pozriet hrdlo.
Tak ho nechaj spať, ale sleduj. Ak by začal vracať, motať sa, rieš.
Áno CRP ukáže optimálne na 3.den stav ja som už v nemocnici mala len zvýšenú teplotu a crp takmer 200. Ak tam má zápal bakteriálny ukáže. Ak vírusový riešiš príznaky. Mňa by tiež znepokojili tie vlny či návaly plaču z ničoho nič. Crp na pohotovosti nerobia. Takže lekáreň, sleduj a ak sa nezmení či zhorší, kľudne by som zavolala na pohotovosť.
Tie navaly placu mozu byt z bolesti(tiez to vydim ako jediny znepokojivy priznak). Nema v puse afty? Nas zacal cca dva tyzdne dozadu rovnako horuckovat, tri dni mal horucky, a potom vysyp, a v usta h afty, usudila som, ze je to siedma choroba, dost je u nas rpzsirena teraz. Prezil to bez navstevy lekara, cize j by som ti aj teraz poradila ostat doma, tie pohotovosti su otrasne, decko sa tam stretne z dalsimi patogenmi, ty sa dostresujes. Radsej ostat doma, ked do pondelka nwbude fit, chodte k lekarovi
Je tu strašne veľa hysterickych matiek. Presne kvôli takm, ktoré utekajú hneď prvý deň s teplotou k lekárovi alebo na pohotovosť, je situácia taká aka je
Podľa toho, čo píšeš, dieťa má virózu, teplota mu pekne klesala. Ja osobne si myslím, aj z vlastných skúseností, že keby potreboval ATB alebo by to bolo vážne, teplota neklesá a stav by sa zhoršoval... Išla by som však, keby odmietal jesť či piť a keby mal horúčku..
Kúp v lekárni testovacie prúžky. Aj na moč, aj na crp.
@janage samozrejme, že na pohotovosti robia aj crp.
@alenka7777 no ja som síce bola len párkrát lebo fakt chodím minimálne, ale nerobili ani raz. Dokonca malej pri horúčke a fakt drastickom opuchu neurobili na zubnom ani rtg a zbytočne išiel zub von.
@asocial tak ja chodím tak 3. až 4.den, nepovažujem sa za hysterku.pohotovost sme za 20rokov navštívili vrátane detí dokopy max 5x, vrátane zubnej.
Beriem ale do úvahy, že ide o malé dieťa. A ak pre neho nie sú záchvaty plaču počas choroby bežné určite by som zbystrila. Pokiaľ by to neprestávalo či sa zhoršovalo, tak telefonát lekárovi je za mňa namieste bez ohľadu na teplotu.
Ale už máme s deťmi za sebou aj netypické choroby a nie vždy je dobré čakať.
riad sa svojim pocitom,
moj dvoj rocny mal podobne stavy (okrem hnacky) ked mal covid, dva dni horucky 39 a vzdy kef mu vyskocila, tak chcel spat.
este preco radim riadit sa svojim pocitom, pri dcere tiez nebezim pri prvych priznakoch k doktorke, ale presne ked je pred vikendom tak radsej idem k svojej, raz som sla na pohotovost ked bol sviatok pred vikendom a mala anginu, potrebovala atb, cize to by 3 dni do pondelka nepockala, inokedy som mala skratka pocit ze musim ist a mala zapal priedusiek a to ani nezakaslala.... skratka je to rozne, niekedy to vyzera hrozne a je to len viroza, inokedy na dietati ani nevidno a treba atb.
Ja by som šla, mne ak ochorie dieťa (samozrejme nejdem tam s každou malickosťou, sú veci ktoré do pondelka počkajú) a je sviatok/víkend tak idem.....nevidím dôvod trápiť dieťa a čakať s liečbou do pondelka keď môže mať lieky už dnes.
Ked mal hnacku...moze to byt crevna viroza, moze mat krce v bruchu kvoli tomu.
Este by som mu prehmatala brusko...ak by ho bolelo v pravo dole (z jeho strany) ze az skrikne, tak urgent, ci to nie je apendix...a aby ste nemuseli cakat, mozte si zavolat zachranku, tych beru hned sme zistili.
No ja by som išla na pohotovosť. Radšej zbytočne ako niečo podceniť. To dieťa sa zvláštne správa, evidentne nie je v poriadku. Skoré uzdravenie!
@mircalla ja mam s Kramarmi len dobru skusenost. Ano, ked je vela deti chorych, tak je aj na pohotovosti viac ludi a dlhsie sa caka (podotknem, ze aj preto, lebo kopec ludi tam chodi s detmi, ktorym vyskoci poobede teplota a oni hned utekaju na pohotovost - tak ako tu mnohe spomenuli, s teplotou (aj horuckou) sa naozaj caka tri dni, napr mojmu zatial vzdy do troch dni horucka odisla a "liecila" som ho iba panadolom alebo nurofenon) a aj telefonicky mi poskytli velmi ochotne radu (ked som si nebola ista, ci ist osobne ci nie, po telefone som to vyriesila za par minut)
Ja chodím absolútne minimálne k lekárom, na pohotovosť atd., ale toto by mi asi nedalo a isla by som. Nie kvôli tej teplote, ale kvôli tomu, že to dieta akoby často nejak vypne… nech ho vyšetria proste, toto nie je úplne bežné pri chorobe
@hanaxxx Pokial povazujes 5-10 hodinove cakanie za dobru skusenost, asi nemas vysoke naroky. Plus absolutny chaos, otvorene 2 ambulancie, nevies kedy ides dnu a kam. Ja som tam bola dokopy 4 krat. Snazim sa tomu vyhnut. Z toho nam 2 krat nevedeli stanovit diagnozu.
Potom mam este skusenost so sebou s pohotovostou pre dospelych, ked som prisla o dieta, ktora bola este horsia
No ako? Dúfam,že lepšie.👍