icon

Išli by ste s 9-mesačným bábätkom na fyzioterapiu?

18. sep 2024

Ahojte máme 9 mesiacov a nechceme ležať na brušku plačeme hnevame sa nelozime ani sa neplazime išli by ste s tým na fyzioterapiu? Nech povedia dôvod a čo ďalej? Ďakujem za rady .

really8
18. sep 2024

S malou by som sla. Pediater co na to? Ale ze to nerobis ani ty tak to neviem. Musis sa premoct.

autor
18. sep 2024

@really8 pediater povedal že uvidíme o mesiac a ak nie takže na nejaké premeranie pôjdeme ja ho nechám aj vyplakať skúšala som už všetko a som z toho zúfalá

deti95060810
18. sep 2024

zvláštne že ťa nepošle pediater.... mali sme podobný problém a už v 6 m sme sedeli u neurologa.
potom sa cvičila vojtovka, pomerne dlho.

aurora33
18. sep 2024

Plačeme hnevame sa nelozime neplazime omggg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anavixy
18. sep 2024

Plazit sa ani nema, ale ano, urcite chodte k dobremu detskemu fyzioterapeutovi.

hianicka13
18. sep 2024

Isla by som, este ak to aj pediater odporucil 🙂

kleopatra114
18. sep 2024

Ty sa už nemusis predsa ucit plazit , veď už vieš chodit , tak načo . Ak sa ale jedna o tvoje dieťa , tak áno - išla by som s ním k fyzio aj bez odporúčania pediatra ( aj som tak bola ).

januska12323
18. sep 2024

Tieto materské výrazy ma nikdy neprestanú udivovatť. Každopádne ak sa ti niečo nezdá rieš to, radšej zbytočná návšteva lekára ako ísť neskoro.

zuzap33
18. sep 2024

Uz davno mali cvicit vojtovku

anjelicek26
18. sep 2024

Mali ste už dlho cvičiť.. neodkladala by som to už, my chodíme už dva mesiace (teraz mal 6 mesiacov a to sa dáva na 4, plazí dozadu,na brusku vydrží strasne dlho) len ma proste slabsi trup ako nohy.. jeho to aj baví to cvičenie...

pribinak
18. sep 2024

9 mesačne a nič ešte nerobí? Lebo 9 mesačne už má byt akčné, mnohe už chodia okolo nábytku
No už dávno ste mali byt u fyzioterapeuta
Čím je dieťa staršie tým ťažšie sa s ním cvičí, tým väčší odpor kladie

Takze za mna ano

really8
18. sep 2024

Povedz pediatrovi ze chces. My ked sme sa zacali otacat a plazit povedala som rovno pediatricke ze chceme ist aby sme to robili spravne. Nemala problem.

oblecenie99
18. sep 2024

Už ste tam mali dávno byť, pri cvičení s bábätkami je kľúčové, kedy začnete. Pediatrovi sa to nezdalo ani predtým? Náš mal slabší trup ako nohy, a posielali nás hneď, vo veku Vášho sme už pomaly s cvičením končili. Kľudne choď súkromne sa poradiť aj na vlastnú päsť.

evkao
18. sep 2024
daja07
18. sep 2024

no uz si tam mala byt s dietatom davno a pediater ak chce este mesiac cakat, tak je tiez nejako mimo. ja som toto riesila s dietatom ked malo 5 mesiacov. teraz ma 9 a stale to nie je ono. chodime k fyzioterapeutovi.

A akoze ako to ma pomoct dietatu, ked ho nechas vyplakat? Ty s nim musis ucelovo cvicit na svaly, ktore su oslabene a nie take somariny robit. Ako ti tu uz radili, hladaj fyzio co najskor. a pediatrovi len oznam, ze chces vymenny listok, pripadne chod ako samoplatca. tieto veci sa u deti velmi tazko dobiehaju. cim je starsie a vacsie, tym horsie sa s nim cvici a dlhsie to bude trvat

lucia13022023
18. sep 2024

Určite choďte. Nečakala by som na pediatra.

gabu_lienka
18. sep 2024

Uz by som tam davno bola

katulienocka999
18. sep 2024

Ja som so svojou už bola v 3 mesiacoch kvôli tomu,ze nechcela byť na brušku.. určite už hľadaj a choďte pre tvoj kľud a aj pre tvoje malé...to co za pediater, že ešte neposlal nikde keď toto všetko nechce robiť 🙈 a ináč nič v zlom ale to množné číslo je hrozneee 😅

nikaeli
18. sep 2024

9mes by sa malo vedieť pretočiť z bruška na chrbátik a z chrbátika na bruško, na brušku sa naťahovať za hračkou, podsúvať kolienko pod bruško, čím sa pomaly začne plaziť, prirodzene prejde na štyri a do sedu. Niektoré deti v tomto veku už stoja, chodia okolo nábytku. Samozrejme, že nemusí robiť všetko presne na deň podľa tabuľky, ale tvoje dieťatko už naozaj potrebuje pomoc, spevňovať svaly. Nehovorím o tom, že sa na fyzio objednáva a čaká, rieš to hneď zajtra. Zavolaj rehabilitačnej lekárke, poraď sa s ňou, ak sa dá, nech ťa objedná a choď za pediatričkou pre výmenný lístok.

pralinka86
18. sep 2024

Nepotrebujes od pediatra povolenie. Uz pre vlastny pokoj a istotu by som isla sa minimalne poradit k fyzio. Je ich kopec súkromných, dostanes termin aj rýchlejšie. Pozrie, povie nazor,.mozno ma slabe bruslo, ukaze cviky, mozno odporuci vojtovku, mozno plavanie... Uvidis

vkatush
18. sep 2024

@aurora33 mňa raz kamoška zdrbala, keď som písala, že "teplotovali sme celú noc" a ona na mňa vybehla, že nie vy, ale malý, nepoužívaj tie materské výrazy !!! A ja len pozerám,... Ale aj ja som mala teplotu 😭😭

ivik4
18. sep 2024

Samozrejme zeby som to nenechala tak a sla by som, so synom som cvicila vojtovku.
Boze ten materinsky plural je otrasny, dufam ze nikomu nehovoris ze ste kakali.

aurora33
18. sep 2024

@vkatush 😀😀😀😅😅😀 to rozumiem, ale pochybujem že autorka sa plazí či neplazí spolu s dieťaťom. Túto je to čistá materská demencia

sisska96
18. sep 2024

@aurora33
@kleopatra114
@aurora33 aj ja sa tom smejem, ani ona sa neplazí 😅😅😀

autor
18. sep 2024

@sisska96 človek sa pýta na neico konkrétne a vy sa vyjadrujete na niečo iné 🤦‍♀️😂dobre no čo k tomu mám povedať
Boli sme dnes na kontrole je v poriadku ale máme s ním cvicit vojtovku aby sme ho nakopli na to lozenie 😊😊😊😉

autor
18. sep 2024

@aurora33 ty máš demenciu vyjadrovať sa na niečo čo sa ani enpytam a nevieš dať normálnu radu alebo odpoveď keď s sto niečo nepáči nekomentuj zavri to a čítaj modrý koník ďalej

aurora33
18. sep 2024

😀😀😀 hnevate sa autorka? 😀😀😅😅 jasne že to treba riešiť s fyzio.

andreatytler
19. sep 2024

A urcite vymen doktorku. Nechat dieta bezmocne lezat do 10 mesiaca, to je otrasny pristup.

zuzikxx
21. sep 2024

ja som s malou isla do adeli centra sukromne v 7 mesiaci, tiez netolerovala polohu na bruchu, a dobre som urobila, cvicime doteraz pre hypotoniu, pri cviceni - 4nozkovanie v 10 mesiaci, samostatna chodza v 22 mesiaci