icon

Ísť či neísť na dovolenku aj s kiahňami?

radana6
12. jún 2019

Potrebujem rýchlu radu ideme dnes na dovolenku a malý má asi kiahne (boli sme u lekára nevie presne určiť či sú alebo nie) poradne čo mám robiť ísť či neísť.

vendulka80
12. jún 2019

No skor než tu podaktoré začnete rozdávať medicínske rozumy a bagatelizovať ochorenie tak si nieco naštudujte... kiahne nie su sopel. Je to vysoko nákazlivé ochorenie a dieta potrebuje kľud az do zaschnutia posledného pluzgiera. Cize plus mínus 14 dni. A riziko prenosu na tehotné zeny je este vyššie a následky na plod môžu byt fatálne. Ano slovenské zmýšľanie - je to zaplatené tak pojdeme aj o jednej nohe je typické. Hlavne aby bola dovolenka. Co tam po decku, ci zimnica, ci horúčka, namočime do mora a ved nejako bude.

chovancova27
12. jún 2019

@sapetka Baby, veď toto je diskusia. Pani chcela vedieť názor, tak som si dovolila dať ten svoj. Nikto by tu nemal riešiť, čí názor je ten najsprávnejší. Pani si aj tak spraví nakoniec podľa seba... Asi ostala v tej minute zúfalá a prvé čo ju napadlo bolo napísať na MK čo má robiť 🙂 ja na MK už píšem iba keď potrebujem poradiť s výberom šiat😂 Zas to toľko neprežívajte, je to tu predsa len zabíjanie času pri káve... howk, peace🙏 💃☕
@ave17

sapetka
12. jún 2019
sapetka
12. jún 2019

@chovancova27 ano zabijanie casu pri kave, ale zmyslaniu podobnemu tvojmu nikdy nepochopim

thoughtfulweirdo
12. jún 2019

Nasi tak sli na dovolenku s bratom. Den pred odchodom mu nasli zvlastnu vyrazku, tak sa dohodli s pediatrom po ordinacnej dobe a ten povedal, ze to kiahne zrejme nebudu, tak sli. Prvy den na dovolenke dostal brat horucky a do vecera bol komplet osypany. Vyriesili to tak, ze brat bol zavrety dnu a rodicia sa pri nom striedali, jeden den s nim bola mama a otec siel so sestrou von a potom naopak. Ale teda oni byvali na private, takze tam moc nemal koho nakazit.

sasa1310
12. jún 2019

@vendulka80 veru, tie čo majú názor, že nech ide a čo sa všetci bojíme kiahní ako čert kríža asi nikde neboli a išli by aj keby traktory padali

maciatkolulu
12. jún 2019

@pininka1 moja,nemusím čítať celú diskusiu,proste v prvom príspevku si poradila v Tom zmysle,že suseda tak išla s neoprenovymi tričkami😃...

popa86
12. jún 2019

Milá pani Chovancová, Vás s takýmto zmýšľaním by som nechcela stretnúť ani na dovolenke, ani tu na Slovensku. Otras!!!!

halci
12. jún 2019

Samozrejme, neist. Ak ma kiahne, ma byt doma a nie na dovolenke.

pininka1
12. jún 2019

@maciatkolulu len keby si čítala ďalej by si vedela že to bola ochrana pre jej dieťa, keďže infekčný už nebol, myslela som to v Tom zmysle, že mnohé matky tu radia aké úžasné je ísť na slnko s kiahnami. Každý nech sa zachová podľa svojho uváženia,ja som len písala prípad,ktorý poznám a išlo o dieťa ktoré sa vysypalo týždeň pred dovolenkou, nie deň.

rik01lulaka
12. jún 2019

@sasa1310 kiahne su bežná detská choroba, ktorú by malo každé decko prekonať, nesúhlasím s očkovaním práve z toho dôvodu, ze očkovanie zvyšuje riziko, ze kiahne dostane dospelý kde je priebeh zväčša komplikovanejši...to, ze niekto chodí po dovolenkách s chorým dieťaťom je na jeho svedomí, ja by som nešla lebo považujem za choré uprednostniť dovolenku pred dieťaťom...keď už nájdem náhradu, ktorá ide za mňa...Je smutné, ze pani prišla o dieťa, ale bohužiaľ mala s tým rátať teda nie len s kiahnami ale aj inými chorobami...Ja som kiahne nemala a veru pri ďalšom tehu to budem musieť sledovať viac ako pri doterajších tehotenstvach...každý sa môže nakaziť a ani len tušiť nemusí kedy a kde bohužiaľ, stáva sa, ze si prinesieme aj nechceny suvenír z dovolenky niekedy Aj z nedbanlivosti rodičov

sapetka
12. jún 2019

@rik01lulaka no ibaze nemusi mat vzdy len jednoduchy priebeh.. a nemyslim ze ju “musi”dostat kazde dieta. Moj je zaockovany a preockovany ja som ju ako dieta napriklad nemala..

pininka1
12. jún 2019

@maciatkolulu a ešte som chcela dodať, že ja som nič neradila, len som napísala že poznám taký prípad. Tu je úplne bezpredmetné niečo radiť, ide o autorku a jej rodinu, žiadna z nás za ňu rozhodnutie neurobí.

rik01lulaka
12. jún 2019

@sasa1310 kiahne nie sú strašiak, aby sme sa ich mali báť ako čert kríža...lepšie ich dostať ako decko...
@sapetka každá jedna choroba rád radom ma priebeh u každého iný...dobrý, zlý, otrasný...

paris1110
12. jún 2019

@radana6 na dovolenku s kiahnami alebo inym infekcnym ochorenim urcite nie. Zaraza ma ze viacere maminy maju iny postoj.
Moj syncek by kiahne pravdepodobne neprezil. Dycha za neho pristroj ( pre obraz situacie ), ockovany byt rovnako nesmie pretoze je to ziva vakcina. Avsak inak je to usmievavy chlapcek, velmi inteligentny ktory ma tiez pravo vyjst z domu, hoc aj na dovolenku k moru. Jedna vec je pokial niekto nevie ze je infekcny ( veci sa stavaju) , druha ak vedome ohrazuje inych co je trestne. Pri infekcnych ochoreniach ste povinny dodrziavat izolaciu. Ak sa chce niekto cielene nakazit je ine ako ked ohrozujete ludi okolo seba, ktory si nemozu vybrat ci vas stretnu. A zial moj syn nie je jediny, pre koho by to malo fatalne nasledky.

sapetka
12. jún 2019

@paris1110 necudovala by som sa keby vam tu tie mudre mamicmy napisali ze vase dieta ma sediet doma lebo ich infekcne chore maju pravo byt vonku..uz aj tehotne maju ostat doma .. chory svet chori ludia a tak malo uvedomelych

oliali
12. jún 2019

@katkamiki neveriiiim... Toto snáď ani nie je možné... Žiaden lekár by toto neodobril ísť v akútnej fáze kiahní medzi ľudí a na slnko.... Fakt nechápem a je mi z tej predstavy na grc :/ snáď nikdy podobnú egoisticku rodinu nestretneme

pininka1
12. jún 2019

@rik01lulaka myslím že dosť veľa ľudí by vedelo oponovať aky vedia byť kiahne strašiak. Práve preto že u každého majú iný priebeh by mali deti nakazené kiahnami ostať doma.

malasandrika
12. jún 2019

@rik01lulaka Ja osobne idem na dovolenku s tým, že si chcem oddýchnuť s manželom a dcérou a posledné po čom túžim, je priniesť si miesto magnetiek kiahne. Kiahne nie sú strašiak, ale ide o princíp, že matka, ktorej dieťa má kiahne, má byť ohľaduplná voči ostatným a ostať s ním doma. Ja by som teda nešla ani do Auparku, ale tak vidím, že matky sú rôzne 🤷🏼‍♀️

ave17
12. jún 2019

@katkamiki ty musíš byť veľmi obľúbená s takým egoistickym prístupom, nemôžeš byt normálna, a sa čudujem, ze ta na tej dovolenke ostatní ľudia neposlali do p.. 🤔

lenuliatko84
12. jún 2019

Ja by som s kiahnami urcite nešla. Radsej prist o par eur za zalohy ako o peknu dovolenku

rik01lulaka
12. jún 2019

@malasandrika súhlasím...@pininka1 nikde som nepisala opak toho co vy...nikde som nepisala opak...len to, ze je to choroba ktorou by si malo dieta prejst v detstve a ano priebehy su rozne...infekčné dieta ma zostat doma a nie sa s nim potulovat

maciatkolulu
12. jún 2019

@luba41 keď neberú druhí,nebudeš ani ty😂😂😂😂😂tudle 🤣🤣🤣. Pomooooc,typické pre našu povahu Slovensku. Ale keď budú tebe robiť niečo čo sa ti nebude zdať ok,budeš kopať rukami,nozkami... Smutné dievčatká moje,veľmi smutné

dzina007
12. jún 2019

@katkamiki prosimnta takze neostavaju jazvy ked je dieta na slnku s kiahnami? My odlietame na dovolenku a v meste uz zuria 3 mesiace kiahne. Tak snad sa mi.nevysypu uprostred dovolenky

sapetka
12. jún 2019

@luba41 najprv si nieco zistite o chorobe a potom tu vypisujte.. my sa tu nebavime o chripke ze na teba kychnem a nakaslem a dostanes ju. Kiahne sa siria vzduchom virus sa vylucuje z vyrazok nie z kychnutia🤦‍♀️A zase nevzdelanost ludi

wieruska1
12. jún 2019

@chovancova27 no a presne kvoli takymto nazorom a mamickam som svoje deti nechala radsej ockovat.... sen 🙈

chovancova27
12. jún 2019

@wieruska1 Dobre ze ste zaockovala, keď sa tak cítite bezpečnejšie. 👍💪

chovancova27
Autor odpoveď zmazal
veronika297
12. jún 2019

Moje decká mali kiahne teraz.prva dcéra mala tri dni len 6 kiahni,až potom sa vyhadzala viac..teplotu zvýšenú mala len na piaty deň..
Eliška a Jakubko dostali kiahne naraz ,najskôr mali len jednu kiahnu..tiež som si nebola prvý deň istá..lebo to nebolo ešte vodnate,ale boli doma...vyhadzali sa nakomplet až na 3,4 deň.. teplota tiež až vtedy prišla..
Čiže ono naozaj to nemusí byť hneď rozpoznateľné či sú to kiahne..ja som ich " čakala" keď že najstaršia dcéra ich mala a potom na 14 deň oni dvaja...a fakt každé dieťa má iný priebeh

katkamiki
12. jún 2019

@ave17 prosím ťa ,klidek, išli sme autom, boli sme v dome sami a na pláž sme chodili kde nebolo veľa ľudí alebo boli ďalej od nás.