icon

Ísť či neísť na dovolenku aj s kiahňami?

radana6
12. jún 2019

Potrebujem rýchlu radu ideme dnes na dovolenku a malý má asi kiahne (boli sme u lekára nevie presne určiť či sú alebo nie) poradne čo mám robiť ísť či neísť.

sasa1310
12. jún 2019

@inulienka29 1000 eur zasa nie je až taká suma, no nie? Veď sama vieš, keď chodíš k moru viackrát. Ja by som sa bála v prvom rade o svoje dieťa. Lebo riešiť lekára v zahraničí tak možno zaplatíš ešte viac ako 1000 eur

inulienka29
12. jún 2019

@benculka tak to je veľká chyba...preto nerobte blbosti neockujte deti ale nechajte ich prekonať ich 🙄

inulienka29
12. jún 2019

@sasa1310 lekára v zahraničí hradí poisťovňa, a 1000€ je dosť...ty mas asi muža milionára keď ti 1000€ nie je veľa ;)

oliali
12. jún 2019

@katkamiki reakcia hodná skolkara ... Pekný večer a veľa zdravia prajem!

benculka
12. jún 2019

@inulienka29 no myslím že moji rodičia ma očkovali s tým najlepším úmyslom. Sama mama bola z toho nešťastná, však jej to vtedy radili ako najlepšie riešenie. A takých ako som ja je možno oveľa viac, a tým že by dostali kiahne môžu ohroziť svoje bábätko.

sasa1310
12. jún 2019

@inulienka29 poisťovňa ti hradí stavy, ktoré sa stanú tam a nie, že tam prídeš s kiahnami a čakáš, že ti tam urobia full servis a zadarmo. Ty keď pôjdeš do zahraničia s vedomím, že máš nakazené dieťa a tam vyhľadáš zdravotnú pomoc, tak je dosť možné, že ti neuhradí nič.

evittam
12. jún 2019

@sasa1310 Ale ved ak sa jej dieťa vyhadze,ze bude mat vyrážky doslova vsade-oci, pohlavné orgány...no vsade a teploty okolo 40 tak bude asi spokojna,ze sla na dovolenku....

evita168
12. jún 2019

Nikdy by som nesla ani len von medzi ludi s dietatom co ma kiahne nie este cestovat na dovolenku by som nespala kludne keby moje dieta nakazi ine dieta alebo dokonca tehotnu zenu na dieta by to malo katastrofalne nasledky a tej zene by som nadobro znicila zivot. Ja sama som kiahne nemala a cele 2 tehotenstva ma lekarka varovala ze ich nesmiem dostat. Ja som dokonca mala chripku a akurat poradnu tak som ani nesla lebo som nechcela nakazit ostatne tehotne v cakarni ..... ale toto je o charaktere cloveka niekomu je uplne fuk co tam po druhych hlavne ze mne je fajn

michaltat
12. jún 2019

@evita168 Ako sa vlastne autorka diskusie rozhodla? Ja by som sa určite lekára opýtala či môžeme ísť...

pjony
12. jún 2019

@chovancova27 kiahne nedostavaju len male deti,ale aj dospeli.je absolutne nezodpovedne povedat si vsak co,zivot sa nezruti...neviete koho nakazite,neviete ci sa niekoho nakazeneho nezruti prave preto,ze niekto potreboval ist na dovolenku. U kazdeho choroba prebieha inak a zial aj tragicky,ak si potrebujete ospravedlnit taketo spravanie,neberiem vam to,ale neohrozujte pre vasu nezodpovednost ostatnych...

lucia147852
12. jún 2019

@luba41 ad. 1očkovanie nie je istota že chorobu nedostanr
Ad.2 človek ktorý je infekcny je povinný dodržiavať karanténu a úmyselne nesirit chorobu ďalej. Aj keď sú to "len" kiahne.
Toto je ta super slobodná doba. Kde ľudia zabúdajú že moja sloboda konci tam kde začína sloboda druhého. Hádam zdraví ľudia sa nezatvoria doma preto aby infekcni jedinci si behali kade tade. Potom to tak vyzerá ze ihriska, škôlky a hoteli plne chorých detí s horúckou, kašľom, kiahnami a bohvie čím ešte. Véd keď je moje dieťa choré nech ochorie aj tvoje, také typické ked mne zdochne koza nech susedovi dve. Empatia vymiera

maciatkolulu
12. jún 2019

@inulienka29 kde je vonku 38? Pri mori by nebolo? Počúvaj ma,tebe by fakt nevadilo kebyže tvoje zdravé deti schytaju od nejakého druhého dieťaťa niečo a to len preto,lebo to bolo doma psycho. Málokde je vidieť takú vzorku kráv ako tu,pardon,ale je to tak. Trepať sa s chorým dieťaťom niekam je choré.... Kebyže má zaschnutí všetky chrasty nepoviem,ale v štádiu,že ani nevie autorka čo to je,tak jej odporúčaná ísť,lebo psycho... Tak jedine,čo mi z toho vychádza,že nie si normálna. Pretože skúšať a pokúšať osud,cudzí lekári,jazyk,zvyklosti,pohotovosti je podľa mňa psycho,keď sa na to pozerám z pohľadu matky,ktorá má to choré dieťa,ale je tu aj tá druhá strana a to ti zdraví,čo si chcú užiť. A nie schytavat pliagy. A inak dá sa ísť aj viac x k moru😉predsa sedieť doma v psycho atmosfére sa neodporúča,tak ber detičky a šup šup k dezinfcnemu moru najlepšie aj s teplotami,veď tam fúka vánok,kašľať na horúčavy a priame slnko to "dá dole". Pomooooooc. Všetko dobre ti želám a najmä stretnú len takých ľudí ako si ty

maciatkolulu
12. jún 2019

@inulienka29 ty si tu necitala a nevieš,že existujú medzi nami aj ľudia s problémami,ktorí by reálne nemali ochorieť a majú právo ísť tiež na dovolenku,ale kvôli yakum ako ty riskujú život,či svoj,či svojho dieťaťa???? Si si vedomá,že to len kvôli tvojmu psycho. Kurv.....a aj s takýmito ľuďmi. Všetko sa vráti....

meesha
12. jún 2019

No pravě. Uvědomte si, že to není problém jen pro těhotné, ale i pro lidi po transplantacích, ma imunosupresivech, pro onko pacienty....fakt trochu zodpovednosti. Nakazit se nestovicemi muzete po peti minutach ve spolecne mistnosti temer 100%. Stačí delší pobyt na wc ma pumpě, cokoli a ohrozite ostatni. (Napr i ja mam v rodine pribuzneho po imunosupr lecbe, utekl hrobnikovi z lopaty a fakt bych o nej nechtela prijit kvuli nezodpovednym rodicum co jedou na dovolenou. A je jasne, ze by slo o zivot ohrozujici stav. Jasne, dite je infekcni uz pred vysevwm, ale to neovlivni nikdo, tohle je primy hazard)

thami
12. jún 2019

No takto...skus ten horuci kupel, ci sa mu to rozbehne...ak to vsak kiahne su, urcite by som ostala doma...sama si pamatam svoje kiahne, bola som v horuckach, nevladna...samozrejme, kazdy ma iny priebeh choroby akak ma tvoje dieta kiahne, zelam ti, aby tvoje dietatko malo ten lepsi priebeh, bez horuciek...a teraz k jadru temy, prepac, ale budem uprimna...keby ta stretnem na plazi a tvoje dieta ma kiahne, este infekcne, ver mi, ze by som ti jednu pleskla po hube...ja som bola teraz na dovolenke s 13 mesacnym synom, takze urcite by som nebola nadsena, keby ta stretnem..a ver mi, ze ostatne matky, ktore to uvidia, nebudu o nic prijemnejsie, kludne sa tam mozes dostat do konfrontacie s inymi matkami, ktorych deti kiahne este nemali...dalsia vec, ani neviem ci ta pustia cez hranice s infekcnym dietatom ...samozrejme, je to tvoje rozhodnutie...ja ti prajem, aby to tie kiahne ani neboli a dovolenku ste si naplno uzili ;)

terezka1947
12. jún 2019

no dam priklad.....dospela zena,onkologicka pacientka chytila kiahne....pokracovat nebudem.
ozaj by sa mali niektore zeny zamysliet nad tym,ze nie su pupkom sveta....a ani ich deti nie.
bohuzial,nikto nie je rad chory,nikto nie je rad zatvoreny s detmi...ale bohuzial,kazdy si to musime odkrutit. a na to je prave domov.

iveta143
12. jún 2019

@radana6 kazde dieta to znasa inak. momentalne su kiahne aj u nas, moj synovec mal asi pred 2 tyzdnami,znasal ich celkom fajn,svrbelo no bol kludny,vela spal, lebo sa citil zle...a jeho bracek aj s maminou chytili teraz...chlapcek je presny opak - nervozny, umrncany,vobec nespi... ich mamina to znasa tiez dost zle...takze ja osobne by som nesla nikde, nielen deti sa mozu nakazit, ale aj dospely, ktory kiahne este nemal...infekcny je asi 2 dni pred vysypom az do zaschnutia poslednej chrasticky...

vektricka16
12. jún 2019

@michaltat autorka sa tu dlho neozvala....tak asi cestuju na dovolenku ☺

selest
12. jún 2019

By ma drblo kebyze si zaplatim dovolenku a niekto tam vedome pride nakazit ludi cimkolvek. Vseobecne plati ked si nakazlivy tak neroznasaj nakazu kade tade nech sa uz jedna o cokolvek. Fakt by som asi pockala ci su to kiahe ked uz koli nicomu inemu tak aspon koli tomu dietatu.
Drzim palce nech to niesu kiahne a uzite si dovolenku.

popa86
13. jún 2019

Veď to, že ľudia začínajú byť úplne bezohľadní... šak čo, že má moje dieťa “len” kiahne...šak nuda, šak psycho, šak bežná detská choroba, šak robím vlastne ľuďom službu

popa86
13. jún 2019

Ešte dodám, že osobne poznám rodinu chlapca, u ktorého mali kiahne taký ťažký priebeh, že bol ohrozený na živote. Prežil a má “len” trvalé následky... to len na zamyslenie. Ale veď ja vlastne ostatným pomáham, keď infekčnú chorobu VEDOME šírim ďalej..., no viem si predstaviť aj inú formu pomoci- dajte sa radšej na charitu.
Nudíte se? Kúpte si medvídka mívala ( rada z filmu Postřižiny)- pre tie mamičky, ktoré doma nevedia obsedieť s infekčným dieťaťom ...
A áno, kiahne pre mňa sú strašiak.... a budem dúfať, že ich moje deti prekonajú bez problémov. Viac nemám čo dodať.

thami
13. jún 2019

A este pridam, my ked sme mali ist na dovolenku, dali sme sa pripoistit, to je taka celkom dobra vec pri detoch, kedze nikdy nevies co sa necakaneho stane...ako napriklad kiahne...aj keby idem len do chorvatska, necham sa pripoistit veru...rada do buducna, aby si nemusela riesit, ci ist ci neist, lebo peniaze ti uz nevratia...

ibrunova
13. jún 2019

@radana6 nám sa to stalo a nešli sme.. Zdravie je prvoradé, aj ohľaduplnosť voči druhým..

sapetka
13. jún 2019

Hm to ze su ludia ktori maju hlboko ostatnych, su ignorantski a bezohladni to som vedela, ale tu su normalne matky ktore su take aj ku vlastnym detom 😧 a kludne by ich obrozili len aby neprisli o peniaze, len aby si “uzili”na dovolenke, ach sebecke sebecke hanba..

kasiopeja01
13. jún 2019

Tak my sme mali presny opak. Sli sme na dovolenku a na druhy den rano som dcere nasla kiahnu nad okom. Zbalili sme kufre a sli sme domov. Cesta trvala 4 hodiny a pre ňu to bol des. No nelutujem. Do vecera bola cela vysypaná, vysoké horúčky, nechcela nič jesť. Neriskovala by som to a v zahraničí už vobec nie. A dosť sa divím, že radíte ísť s deckom na slnko, lebo jednu vec čo nám zakázali bola ísť s kiahňami na slnko. Môžu sa vtiahnuť dnu a dieťa sa začne dusiť. Syn to mal ešte horšie. Mal to všade, ešte aj na chodidlách, nemohol ani chodiť. Ja by som určiete aspoň pár dní posunula dovolenku, aby ste zistila ako veľmi sa vysype. Držím palce.

eva112014
13. jún 2019

@radana6 Tak pôjdete o 2 dni neskôr do Chorvátska. Je to nezodpovedné takto sa vydať na cestu.

zuzubb007
13. jún 2019

Nič v zlom ale mamička s normálnym rozumom by v žiadnom prípade nešla s kiahnami na dovolenku, potom bude neskoro si hlavu bit o stenu, je to vysoko nákazlivé a dieťa nemá čo behať po vonku ale byť doma a liecit sa, bohužiaľ stane sa pred dovolenku pri deťoch kadečo treba sa pripoistiť vždy a zase peniaze nie sú všetko najprv zdravie

ibrunova
13. jún 2019

A to ani nehovorím, že vedľa môže byť tehotná žena..

janula12345
13. jún 2019

Ocividne uz na tu dovolenku odisli kedze sa odvcera neozvala. Uzasny zodpovedny pristup k ostatnym dovolenkujucim. Tlieskam.

sapetka
13. jún 2019

@janula12345 hej asi odisli, dementoza riadna aj tie matky co ju v tom este povzbudzovali