Ísť na pohotovosť s dieťaťom s vysokou teplotou?
Ahojte, išli by ste na pohotovosť so 4r dieťaťom?
Od utorku je doma zo škôlky lebo mala sople a trošku kašeľ. Od štvrtka večera ju trápi teplota 39 st. ktorá sa však dá zraziť ale sťažuje sa už aj na bolesť hrdla a odmieta jesť. Len sem tam si zobne. Teraz keďže je víkend aj sviatky neviem čo robiť. Ísť na pohotovosť alebo počkať do utorka? Nešla som skôr k lekárke, lebo som si myslela že to zvládneme sami ako vždy, u nás býva teplota len tak 1 deň a potom je to ok…
Ja s dietatom na pohotovost nechodim, ked ma 39stupnov a teplota na lieky reaguje. Navyse ak dieta normalne pije a co to aj si zobne a nie je vyslovene apaticke. Toto ZA MNA nie je stav na pohotovost. Ale na postel a lezanie doma a liecenie.
Pozri jej do hrdla. Pokial su tam biele flaky, isla by som. Ked ma hrdlo len cervene, nie.
Ja by som šla.
Stav sa zhoršuje.
Najskôr len sople a kašeľ teraz uz aj teplota a bolest hrdla.
Nemusí to byt zrovna angína ale môže to byt nieco na co potrebuje ATB a nechať ju trápiť do utorka.
Šla by som
Tu niektoré nepôjdu aj keby deti črevá za sebou ťahali "lebo stále idú a ťahajú tak je to ok"
Ja mam tofo iste. Ale liecim sa paralenom, lezim oddychujem, pijem caj. Naparujem, pretoze mam aj upchaty nos. 4 dni polezim a hadam bude lepsie.
My mame teloty uz tyzden od stredy okolo 39, zacalo ju teraz boliet hrdlo, fopel kasel... crp 3,2 zaver viroza.
@anonym_autor a doma jej crp nemôžeš urobiť? Ak bude nízke, zbytočne budeš chodiť na pohotovosť, nedostaneš ATB.
Samozrejme išla by som.Kto píše, ze toto nieje stav na pohotovosť si ju myli s urgentom, na toto totiž pohotovosť slúži
@anonym_autor pokial 3 dni bez zlepsenia mozes ist
Musis sa sama rozhodnut. Mna by tam nikto nedostal, pokial by sme “neumierali”
@anonym_8b29e4 no vidis a ja by som na pohotovost s tymto nesla, akurat tam este chyti nejaku smakocinu, napr.crevnu. Je to normalny priebeh virozy. Zrazala by som teplotu, podavala vitaminy, strazila tekutiny, ponukala ovocie, lahku polievku a pozorovala ako sa to bude vyvijat.
Radim ako zdravotnik pohotovosť.pravdepidobne angina,vyssie CRP a potreba ATB.
@janinah stavila by som sa podla popisu ze tam stravia par hodin medzi chorymi osoplenymi upistanymi detmi z ktorych na pohotovost patri tak 1 z 10, crp bude nula nula nic, posluch OK, zaver viroza a dostanu sirup od kaslu, kvapky do nosa a mozno ako bonus crevnu virozu.
Áno išla aj som bola a angína. A nestrávili sme tam hodiny. Ani sme si nikdy nic odtiaľ nepriniesli.
Ak sa stav dieťaťa alebo dospelého po pár dňoch zhoršuje je úplne legitímne ísť k lekárovi. Keďže sú sviatky logicky na pohotovosť.
@anonym_autor robila si jej test, či nemá kovid?
Pokial sa stav zhoršuje, zavolaj si na tu info linku 116117 a porad sa s nimi.
Na pohotovosť by som šla naozaj keby to bolo veľmi zle. Co jej dávaš? Co ti povedala lekárka?
U nas takyto priebeh vzdy angina. Moji nebyvaju casto chori, maval starsi den-dva horucku, ale nic ine mu nebolo, ako prislo, tak odislo, ale horucka a hrdlo bola angina. Sama som si ich v detsve uzila naozaj vela, kym mi v 14 nevybrali krcne mandle a mam pokoj, chora som minimalne.
@janinah stavila by som sa podla popisu ze tam stravia par hodin medzi chorymi osoplenymi upistanymi detmi z ktorych na pohotovost patri tak 1 z 10, crp bude nula nula nic, posluch OK, zaver viroza a dostanu sirup od kaslu, kvapky do nosa a mozno ako bonus crevnu virozu.
@citronove_koliesko ja som tak vyšikovala k dr.vlastneho vnuka 16 mes.,lebo sa mi tie priznaky nepačili,a bum CRP 89...4r dieťa pre bolest hrdla odmieta jest,nie preto,ze vracia,hnačkuje a ma nechutenstvo.ale mandle.
@citronove_koliesko ja som tak vyšikovala k dr.vlastneho vnuka 16 mes.,lebo sa mi tie priznaky nepačili,a bum CRP 89...4r dieťa pre bolest hrdla odmieta jest,nie preto,ze vracia,hnačkuje a ma nechutenstvo.ale mandle.
@janinah max by som urobila domaci crp test pre pokoj duse. Tipujem ze bude negativny. Aj z virozy boli hrdlo, aj opuchne, aj cervene je. So starsou dcerou, ked bola mala, som tak behala na pohotovost. Vzdy nas vyprevadili s kvapkami do nosa a sirupom od kaslu.
Ked by som bola v dosahu pohotovosti s tym co pise autorka by som nesla. Asi je nerozhodna aj ona, chapem.
@janinah max by som urobila domaci crp test pre pokoj duse. Tipujem ze bude negativny. Aj z virozy boli hrdlo, aj opuchne, aj cervene je. So starsou dcerou, ked bola mala, som tak behala na pohotovost. Vzdy nas vyprevadili s kvapkami do nosa a sirupom od kaslu.
Ked by som bola v dosahu pohotovosti s tym co pise autorka by som nesla. Asi je nerozhodna aj ona, chapem.
@citronove_koliesko moja dcera . Mala anginu . Douzivala atb a o tyzden hovori ,ze ju akosii zacina boliet jedna strana mandle ,plus citi hrcku na krku . Okej . Dala som jej liek od bolesti ,caj .
Hovori ,ze uz ani pit moc nemoze .
Nemala teploty ani nic . Isli s muzom na pohotovost .
Hned ju poslali na CT a aj v tu noc operovali . Mala obrovsky absces ,cize s tym zobrali aj mandle ..
Za mna ,ist 100x zbytocne ako raz neskoro .
A toto sa mi potvrdilo uz vela krat . Aj ked sme boli rano u dr ,dychanie ciste ,teploty ,hnusmy kasel . Domov sme isli so sirupom . No nezdal sa mi kasel ani ta teplota . V ten den som isla sj na pohotovost .
Hned nas hospit . Uz bola pridusena,dychacie cesty zuzene a dr to rano braj pocut musel a to nesipela sni nic . Len hnusny kasel a stale teplota .nezdalo sa mi to.
Alebo odporucemie je chripka ,nechodit k dr ... ano po 3 dnoch teplot a kasla som isla ...zapal priedusiek.a hned atb ...
Teplota 30 minut ,37,8 max ...zapal obliciek a tyzden v nemocnici ...novorodenec
Odporucania su jedna vec ,realita zial casto ina ...
@citronove_koliesko moja dcera . Mala anginu . Douzivala atb a o tyzden hovori ,ze ju akosii zacina boliet jedna strana mandle ,plus citi hrcku na krku . Okej . Dala som jej liek od bolesti ,caj .
Hovori ,ze uz ani pit moc nemoze .
Nemala teploty ani nic . Isli s muzom na pohotovost .
Hned ju poslali na CT a aj v tu noc operovali . Mala obrovsky absces ,cize s tym zobrali aj mandle ..
Za mna ,ist 100x zbytocne ako raz neskoro .
A toto sa mi potvrdilo uz vela krat . Aj ked sme boli rano u dr ,dychanie ciste ,teploty ,hnusmy kasel . Domov sme isli so sirupom . No nezdal sa mi kasel ani ta teplota . V ten den som isla sj na pohotovost .
Hned nas hospit . Uz bola pridusena,dychacie cesty zuzene a dr to rano braj pocut musel a to nesipela sni nic . Len hnusny kasel a stale teplota .nezdalo sa mi to.
Alebo odporucemie je chripka ,nechodit k dr ... ano po 3 dnoch teplot a kasla som isla ...zapal priedusiek.a hned atb ...
Teplota 30 minut ,37,8 max ...zapal obliciek a tyzden v nemocnici ...novorodenec
Odporucania su jedna vec ,realita zial casto ina ...
@zuzi0911 ale toto sa stáva ojedinele. Dieta si predsa poznám, kontrolujem. U väčšieho už je mi snáď schopné povedať, popísať, co mu je. A nie, nebudem utekať na pohotovosť s každou teplotou. To sa vážne nema. Ešte napíš ako plackova, ze si si vlastne zachránila dieta.
@zuzi0911 ale toto sa stáva ojedinele. Dieta si predsa poznám, kontrolujem. U väčšieho už je mi snáď schopné povedať, popísať, co mu je. A nie, nebudem utekať na pohotovosť s každou teplotou. To sa vážne nema. Ešte napíš ako plackova, ze si si vlastne zachránila dieta.
@anonym_c74c56 ved to, kazdy si dieta pozna najlepsie. Z toho co popisala autorka by som ja dieta na pohotovost nebrala. Pride mi to ako bezna viroza. Tekutiny, vitaminy, klud, zrazat teplotu.
@anonym_c74c56 ano zachranila a nie raz ,sama vidis
Keby cakam doma asi by to dopadlo zle . . Ale mas pravdu ,deti si pozname.
Navyse kazdy nelieceny infekt sada na srdce a ine organy a ja ako laik ,nemam sancu vediet ,ze toto na atb nie je .. No radsej sa prevezem. Takze ak 3 dni sa stav nemeni ,ci zhorsuje . Idem . Tu to trva tiez uz viac ako 3 dni . A do utorka je za mna daleko .
@anonym_c74c56 ano zachranila a nie raz ,sama vidis
Keby cakam doma asi by to dopadlo zle . . Ale mas pravdu ,deti si pozname.
Navyse kazdy nelieceny infekt sada na srdce a ine organy a ja ako laik ,nemam sancu vediet ,ze toto na atb nie je .. No radsej sa prevezem. Takze ak 3 dni sa stav nemeni ,ci zhorsuje . Idem . Tu to trva tiez uz viac ako 3 dni . A do utorka je za mna daleko .
@zuzi0911 na poradenie je tu teraz ta nova linka. Ako prvé by som volala tam. A pre každý prípad mam doma testy a aj ATB.

Pane Bože ženy!Naučte sa rozhodovať samé!zvlášť keď sa jedná o vaše deti!no nechaj ju trápiť do utorku🤦