icon

Ísť na pohotovosť s dieťaťom s vysokou teplotou?

4. apr 2026

Ahojte, išli by ste na pohotovosť so 4r dieťaťom?
Od utorku je doma zo škôlky lebo mala sople a trošku kašeľ. Od štvrtka večera ju trápi teplota 39 st. ktorá sa však dá zraziť ale sťažuje sa už aj na bolesť hrdla a odmieta jesť. Len sem tam si zobne. Teraz keďže je víkend aj sviatky neviem čo robiť. Ísť na pohotovosť alebo počkať do utorka? Nešla som skôr k lekárke, lebo som si myslela že to zvládneme sami ako vždy, u nás býva teplota len tak 1 deň a potom je to ok…

anonym_8b29e4
4. apr 2026

Pane Bože ženy!Naučte sa rozhodovať samé!zvlášť keď sa jedná o vaše deti!no nechaj ju trápiť do utorku🤦

anonym_b97a21
4. apr 2026

Ja s dietatom na pohotovost nechodim, ked ma 39stupnov a teplota na lieky reaguje. Navyse ak dieta normalne pije a co to aj si zobne a nie je vyslovene apaticke. Toto ZA MNA nie je stav na pohotovost. Ale na postel a lezanie doma a liecenie.

katarinaba
4. apr 2026

Pozri jej do hrdla. Pokial su tam biele flaky, isla by som. Ked ma hrdlo len cervene, nie.

simsalabim
4. apr 2026

isla by som, mohla by to byt angina.

marlent
4. apr 2026

Ja by som šla.
Stav sa zhoršuje.
Najskôr len sople a kašeľ teraz uz aj teplota a bolest hrdla.
Nemusí to byt zrovna angína ale môže to byt nieco na co potrebuje ATB a nechať ju trápiť do utorka.
Šla by som
Tu niektoré nepôjdu aj keby deti črevá za sebou ťahali "lebo stále idú a ťahajú tak je to ok"

martinkatinka
4. apr 2026

Ja mam tofo iste. Ale liecim sa paralenom, lezim oddychujem, pijem caj. Naparujem, pretoze mam aj upchaty nos. 4 dni polezim a hadam bude lepsie.

domkakvet
4. apr 2026

@anonym_autor som za pohotovost.

lenka_da
4. apr 2026

@anonym_autor zavilaj si na novu linku 116117, poradia ti

janinah
4. apr 2026

Radim ako zdravotnik pohotovosť.pravdepidobne angina,vyssie CRP a potreba ATB.

anonym_1c2ba8
4. apr 2026

My mame teloty uz tyzden od stredy okolo 39, zacalo ju teraz boliet hrdlo, fopel kasel... crp 3,2 zaver viroza.

anonym_ac53f2
4. apr 2026

@anonym_autor a doma jej crp nemôžeš urobiť? Ak bude nízke, zbytočne budeš chodiť na pohotovosť, nedostaneš ATB.

anonym_c0aa2b
4. apr 2026

Samozrejme išla by som.Kto píše, ze toto nieje stav na pohotovosť si ju myli s urgentom, na toto totiž pohotovosť slúži

anonym_2a5249
4. apr 2026

@anonym_autor pokial 3 dni bez zlepsenia mozes ist

majlo1234
4. apr 2026

Musis sa sama rozhodnut. Mna by tam nikto nedostal, pokial by sme “neumierali”

citronove_koliesko
4. apr 2026

@anonym_8b29e4 no vidis a ja by som na pohotovost s tymto nesla, akurat tam este chyti nejaku smakocinu, napr.crevnu. Je to normalny priebeh virozy. Zrazala by som teplotu, podavala vitaminy, strazila tekutiny, ponukala ovocie, lahku polievku a pozorovala ako sa to bude vyvijat.

citronove_koliesko
4. apr 2026
@janinah

Radim ako zdravotnik pohotovosť.pravdepidobne angina,vyssie CRP a potreba ATB.

@janinah stavila by som sa podla popisu ze tam stravia par hodin medzi chorymi osoplenymi upistanymi detmi z ktorych na pohotovost patri tak 1 z 10, crp bude nula nula nic, posluch OK, zaver viroza a dostanu sirup od kaslu, kvapky do nosa a mozno ako bonus crevnu virozu.

bosorkabb
4. apr 2026

Áno išla aj som bola a angína. A nestrávili sme tam hodiny. Ani sme si nikdy nic odtiaľ nepriniesli.
Ak sa stav dieťaťa alebo dospelého po pár dňoch zhoršuje je úplne legitímne ísť k lekárovi. Keďže sú sviatky logicky na pohotovosť.

lienka.7
4. apr 2026

@anonym_autor robila si jej test, či nemá kovid?
Pokial sa stav zhoršuje, zavolaj si na tu info linku 116117 a porad sa s nimi.
Na pohotovosť by som šla naozaj keby to bolo veľmi zle. Co jej dávaš? Co ti povedala lekárka?

majka99999
4. apr 2026

U nas takyto priebeh vzdy angina. Moji nebyvaju casto chori, maval starsi den-dva horucku, ale nic ine mu nebolo, ako prislo, tak odislo, ale horucka a hrdlo bola angina. Sama som si ich v detsve uzila naozaj vela, kym mi v 14 nevybrali krcne mandle a mam pokoj, chora som minimalne.

zuzi0911
4. apr 2026

Pohotovost . Moze mat anginu a potrebuje atb . Do utorka je daleko. Chodte .

janinah
4. apr 2026
@citronove_koliesko

@janinah stavila by som sa podla popisu ze tam stravia par hodin medzi chorymi osoplenymi upistanymi detmi z ktorych na pohotovost patri tak 1 z 10, crp bude nula nula nic, posluch OK, zaver viroza a dostanu sirup od kaslu, kvapky do nosa a mozno ako bonus crevnu virozu.

@citronove_koliesko ja som tak vyšikovala k dr.vlastneho vnuka 16 mes.,lebo sa mi tie priznaky nepačili,a bum CRP 89...4r dieťa pre bolest hrdla odmieta jest,nie preto,ze vracia,hnačkuje a ma nechutenstvo.ale mandle.

citronove_koliesko
4. apr 2026
@janinah

@citronove_koliesko ja som tak vyšikovala k dr.vlastneho vnuka 16 mes.,lebo sa mi tie priznaky nepačili,a bum CRP 89...4r dieťa pre bolest hrdla odmieta jest,nie preto,ze vracia,hnačkuje a ma nechutenstvo.ale mandle.

@janinah max by som urobila domaci crp test pre pokoj duse. Tipujem ze bude negativny. Aj z virozy boli hrdlo, aj opuchne, aj cervene je. So starsou dcerou, ked bola mala, som tak behala na pohotovost. Vzdy nas vyprevadili s kvapkami do nosa a sirupom od kaslu.
Ked by som bola v dosahu pohotovosti s tym co pise autorka by som nesla. Asi je nerozhodna aj ona, chapem.

zuzi0911
4. apr 2026
@citronove_koliesko

@janinah max by som urobila domaci crp test pre pokoj duse. Tipujem ze bude negativny. Aj z virozy boli hrdlo, aj opuchne, aj cervene je. So starsou dcerou, ked bola mala, som tak behala na pohotovost. Vzdy nas vyprevadili s kvapkami do nosa a sirupom od kaslu.
Ked by som bola v dosahu pohotovosti s tym co pise autorka by som nesla. Asi je nerozhodna aj ona, chapem.

@citronove_koliesko moja dcera . Mala anginu . Douzivala atb a o tyzden hovori ,ze ju akosii zacina boliet jedna strana mandle ,plus citi hrcku na krku . Okej . Dala som jej liek od bolesti ,caj .
Hovori ,ze uz ani pit moc nemoze .
Nemala teploty ani nic . Isli s muzom na pohotovost .
Hned ju poslali na CT a aj v tu noc operovali . Mala obrovsky absces ,cize s tym zobrali aj mandle ..

Za mna ,ist 100x zbytocne ako raz neskoro .
A toto sa mi potvrdilo uz vela krat . Aj ked sme boli rano u dr ,dychanie ciste ,teploty ,hnusmy kasel . Domov sme isli so sirupom . No nezdal sa mi kasel ani ta teplota . V ten den som isla sj na pohotovost .
Hned nas hospit . Uz bola pridusena,dychacie cesty zuzene a dr to rano braj pocut musel a to nesipela sni nic . Len hnusny kasel a stale teplota .nezdalo sa mi to.

Alebo odporucemie je chripka ,nechodit k dr ... ano po 3 dnoch teplot a kasla som isla ...zapal priedusiek.a hned atb ...

Teplota 30 minut ,37,8 max ...zapal obliciek a tyzden v nemocnici ...novorodenec

Odporucania su jedna vec ,realita zial casto ina ...

anonym_c74c56
4. apr 2026
@zuzi0911

@citronove_koliesko moja dcera . Mala anginu . Douzivala atb a o tyzden hovori ,ze ju akosii zacina boliet jedna strana mandle ,plus citi hrcku na krku . Okej . Dala som jej liek od bolesti ,caj .
Hovori ,ze uz ani pit moc nemoze .
Nemala teploty ani nic . Isli s muzom na pohotovost .
Hned ju poslali na CT a aj v tu noc operovali . Mala obrovsky absces ,cize s tym zobrali aj mandle ..

Za mna ,ist 100x zbytocne ako raz neskoro .
A toto sa mi potvrdilo uz vela krat . Aj ked sme boli rano u dr ,dychanie ciste ,teploty ,hnusmy kasel . Domov sme isli so sirupom . No nezdal sa mi kasel ani ta teplota . V ten den som isla sj na pohotovost .
Hned nas hospit . Uz bola pridusena,dychacie cesty zuzene a dr to rano braj pocut musel a to nesipela sni nic . Len hnusny kasel a stale teplota .nezdalo sa mi to.

Alebo odporucemie je chripka ,nechodit k dr ... ano po 3 dnoch teplot a kasla som isla ...zapal priedusiek.a hned atb ...

Teplota 30 minut ,37,8 max ...zapal obliciek a tyzden v nemocnici ...novorodenec

Odporucania su jedna vec ,realita zial casto ina ...

@zuzi0911 ale toto sa stáva ojedinele. Dieta si predsa poznám, kontrolujem. U väčšieho už je mi snáď schopné povedať, popísať, co mu je. A nie, nebudem utekať na pohotovosť s každou teplotou. To sa vážne nema. Ešte napíš ako plackova, ze si si vlastne zachránila dieta.

citronove_koliesko
4. apr 2026
@anonym_c74c56

@zuzi0911 ale toto sa stáva ojedinele. Dieta si predsa poznám, kontrolujem. U väčšieho už je mi snáď schopné povedať, popísať, co mu je. A nie, nebudem utekať na pohotovosť s každou teplotou. To sa vážne nema. Ešte napíš ako plackova, ze si si vlastne zachránila dieta.

@anonym_c74c56 ved to, kazdy si dieta pozna najlepsie. Z toho co popisala autorka by som ja dieta na pohotovost nebrala. Pride mi to ako bezna viroza. Tekutiny, vitaminy, klud, zrazat teplotu.

zuzi0911
4. apr 2026
@anonym_c74c56

@anonym_c74c56 ano zachranila a nie raz ,sama vidis
Keby cakam doma asi by to dopadlo zle . . Ale mas pravdu ,deti si pozname.
Navyse kazdy nelieceny infekt sada na srdce a ine organy a ja ako laik ,nemam sancu vediet ,ze toto na atb nie je .. No radsej sa prevezem. Takze ak 3 dni sa stav nemeni ,ci zhorsuje . Idem . Tu to trva tiez uz viac ako 3 dni . A do utorka je za mna daleko .

anonym_c74c56
4. apr 2026
@zuzi0911

@anonym_c74c56 ano zachranila a nie raz ,sama vidis
Keby cakam doma asi by to dopadlo zle . . Ale mas pravdu ,deti si pozname.
Navyse kazdy nelieceny infekt sada na srdce a ine organy a ja ako laik ,nemam sancu vediet ,ze toto na atb nie je .. No radsej sa prevezem. Takze ak 3 dni sa stav nemeni ,ci zhorsuje . Idem . Tu to trva tiez uz viac ako 3 dni . A do utorka je za mna daleko .

@zuzi0911 na poradenie je tu teraz ta nova linka. Ako prvé by som volala tam. A pre každý prípad mam doma testy a aj ATB.