Je alkoholické pivo pre 6-ročného prijateľné?
Nestáva sa to často, ale teraz som fakt mega šokovaná. Bola som na návšteve u kamarátky a jej 6 ročný syn… pil alkoholické pivo. Nie celú plechovku samozrejme, ale už ten pohárik je akože veľa! Akože neviem či len ja som voči tomuto taká.. Či zdá sa vám to byť v pohode a normálne?
Ale prosím ta aspom mu bude lepšie chutiť jest!
🫣 jasne ze nie je
Kamarátka určite nie je kompletná.
ak to robi pravidelne nie nie je to normalne ide o zanedbavanie starostlivosti o dieta jeho ohrozenie zdravia.... ak je to jednorazove robili to aj nasi stary rodicia, dostali sme "uchlipnut" z alkoholu a nic sa nestalo...
ak to robi pravidelne nie nie je to normalne ide o zanedbavanie starostlivosti o dieta jeho ohrozenie zdravia.... ak je to jednorazove robili to aj nasi stary rodicia, dostali sme "uchlipnut" z alkoholu a nic sa nestalo...
@kacena4 no pozor, nič sa nestalo tak polovici. Potom je tu časť “nič sa nestalo” mŕtva (prepitá) alebo “nič sa nestalo” alkoholici. Určite to netreba zľahčovať. 🙂
Trénuje ….raz bude majstrom v našom národnom športe - v chlastacke
Ak by to bola moja kamaratka, spytala by som sa jej , co preco mu to dava a ci je kompletna.
No kedysi sa to tak robilo, take ze vajecny liker alebo likerove bonboniery aspon u nas v rodine uz 6 v rokoch v pohode, aj pivo a vino dali ochutnat. Ale teraz mi to uz ok nepripada, moj bude mat za chvilu 6 rokov a neviem si predstavit, ze by som mu uz zacala nalievat. Zacala som akurat zvazovat, ci by som uz nemohla dat nieco do varenia alebo pecenia, aj tomu som sa doteraz vyhybala.
Ako co sa tyka alkoholizmu, tak je podla mna jedno, kedy sa clovek k tomu prvykrat dostane. V puberte sa uz urcite dostane a to je psychicky velmi haklive obdobie. Skor sa bojim.nejakych skod na detskom mozgu.
Ja mam s kamoskami take vztahy, ze by som sa bez hanby spytala, ci jej nahodou ne*ebe 🤷♀️
Moj ma takmer 12 rokov, este neochutnal ani nealko radler a ani nealko pivo, ked mame colu, tak sa opyta, ci si moze za pohar dat.
Takze nie, nie je to normalne a cudujem.sa, ze sa toto niekto spyta, ci je to normalne...o tom, ze deti piju, tak viem o tom, ale je to strasne 😔
@kacena4 ja som mala dlho aj dospela problem dat si pivo pred rodicmi 😅, kdeze by nam davali uchlipnut, u nas take nebolo. A pilo sa dost, furt dake oslavy. Moj krstny zomrel na nasledky alkoholizmu...😔
Určite to nie je normálne. Fuj, otras. Chúďa dieťa.
No ak je to pravda, je to na sociálku
Neverim, ze niekto da 6 rocnemu alkohol a uz vobec neverim, ze sa seriozne dokazes opytat ci je to normalne. To je zly pokus o vtip? 🤷♀️
Ja, som rezolutne proti alkoholu, lebo dieťa práve týmto jedným pohárom, ktorý mu podali vlastní rodičia, bude brať alkohol, ako niečo normálne, bežne a neškodné. Toto sú zaužívané vzorce správania, ktoré si prenášame do budúcnosti, práve z primárnych rodín.
Kamoska je nejaka socka ? To sa Musis pytat ? Jasne ze to nie je v pohode a normalne .
Miesto písania na koník ak toto neni vymyslené si jej dávno mala čistiť žalúdok a teda poriadne.
Rodičia urobia veľa chýb ale toto je fakt moc. Mne táto nedovolil do 15 rokov piť Kofolu a nie tak pivo. A dobre robil. Toto je na socialku ...
Nie je to samozrejme normálne a už vôbec nie vhodné. Ak 6ročný vypije pohár piva, nerobí to prvý krát a považuje to za normálne. I keď sa musím priznať, že môj 8ročný už skúsil víno aj kávu. Ale bolo to v období, kedy už chápal, aké sú riziká alkoholu - vie, že je to nezdravé, vie že veľa alkoholu naraz spôsobuje opitosť a vie, čo je to alkoholizmus. Súčasne z domu pozná len také nejaké civilizované pitie - raz za mesiac-dva nás vidí dať si k obedu pohár vína, na oslavách nás vidí s prípitkom, ale vždy to má svoju mieru. V rodine nikdy nevidel nikoho opitého, ale videl opilcov na ulici a rozhodne mu ten obraz nebol sympatický. Tiež pozná príbehy zo vzdialenejšieho okolia (aj z kníh), kde sa rodič nestaral o dieťa, lebo bol alkoholik - tieto príbehy sa ho dosť dotkli. Takže keď sa raz pri obede opýtal, ako to chutí, dovolila som mu chlipnúť vína, ale vopred som upozornila, že mu to chutiť asi nebude - predsa len alkohol máva špecifickú chuť. A tak aj bolo - sŕkol medzi pery jednu kvapku a s hnusom to vrátil späť. Verím, že keď sa dostane do puberty, neutrhne sa z reťaze, lebo z alkoholu nerobíme úplného démona. ktorému sa treba absolútne vyhýbať, ale súčasne vie, že sa to dá s mierou, lebo následky neustráženia miery môžu byť veľmi vážne.
Zas vymyslena tema.
Preco pises ako anonym?
A tá kamarátka je aj naďalej kamarátka?Ak by toto spravila niektorá svokra-babka,tak sa s ňou už do smrti nebudete baviť.
Ani nealko radler nie je v pohode, nie to ešte alkohol? To čo je za rodinu!?! Nejakí retardi?
Wtf 😱 nie, je to šialené....
Dufam,ze mu aspon cigu k tomu ponukla. Ci ho nechala len tak pri pohari piva na sucho? 🤔
Veľmi ma baví ako to otáčate proti mne. 😂 Ako keby som bola ja tá matka clo dáva svojmu dieťaťu alkohol. Tie tu niektoré normálne fakt?
Zas vymyslena tema.
Preco pises ako anonym?
@natalka13 lebo napríklad nechcem aby ma náhodou podľa mena spoznala? Napríklad?
A tá kamarátka je aj naďalej kamarátka?Ak by toto spravila niektorá svokra-babka,tak sa s ňou už do smrti nebudete baviť.
@babababka nedala alkohol môjmu dieťaťu. Dala ho svojmu
Tak tuto títo nasi spoluobčania nechajú víno piť svoje cca 5rocne deti . Normálne z flase ,kolko sa im ráči. Žasnem, ze to dieťa to vypije, ved je to blee. Kamoške by som povedala svoj názor, možno by som aj zasiahla ak by to bola naj kamoška .
A o pár rokov bude piť v prvej lige. Ja nedovolím ani 16 ročnému ešte.
@kacena4 fakt nic?...tak si prezrime alkoholizmus na SVK,lebo prave tu to zacina,abslutna tolerancia alkoholu,ved co,len si uchlipol atd..
o 15rokov si denne uchlipne minimalne dve tri pivka po robote,ved nezasluzi si?..
Pojdem v protiprude, ale nevidim to az tak dramaticky, svojmu dietatu by som sice nenukala, ale nepohorsovala by som sa, ak by dal niekto iny uchlipnut svojmu dietatu trosku piva. V dnesnej dobe nieco hrozne, ale uprimne, ked som bola pri starych rodicoch tiez mi dali trochu piva alebo stamperlik becherovky a aj tak som presla pubertou najpokojnejsie zo vsetkych spoluziakov a ani v dospelosti sa zo mna alkoholik nestal. Na prazdniny pri starych rodicoch mam len pekne spomienky, 3 glgy piva mi nijako neuskodili... Nechaj kamosku na pokoji, ak to nie je socka, co nalieva dieta kazdy den, tak by som jej len taktne naznacila, ze niektore veci nie je v spolocnosti vhodne robit a viac to nerozmazavala.

nie!!!