icon

Je alkoholické pivo pre 6-ročného prijateľné?

13. jún 2025

Nestáva sa to často, ale teraz som fakt mega šokovaná. Bola som na návšteve u kamarátky a jej 6 ročný syn… pil alkoholické pivo. Nie celú plechovku samozrejme, ale už ten pohárik je akože veľa! Akože neviem či len ja som voči tomuto taká.. Či zdá sa vám to byť v pohode a normálne?

Strana
z2
bonboniera
15. jún 2025
@strelkyna1

Pojdem v protiprude, ale nevidim to az tak dramaticky, svojmu dietatu by som sice nenukala, ale nepohorsovala by som sa, ak by dal niekto iny uchlipnut svojmu dietatu trosku piva. V dnesnej dobe nieco hrozne, ale uprimne, ked som bola pri starych rodicoch tiez mi dali trochu piva alebo stamperlik becherovky a aj tak som presla pubertou najpokojnejsie zo vsetkych spoluziakov a ani v dospelosti sa zo mna alkoholik nestal. Na prazdniny pri starych rodicoch mam len pekne spomienky, 3 glgy piva mi nijako neuskodili... Nechaj kamosku na pokoji, ak to nie je socka, co nalieva dieta kazdy den, tak by som jej len taktne naznacila, ze niektore veci nie je v spolocnosti vhodne robit a viac to nerozmazavala.

@strelkyna1 čiže prakticky by si jej taktne naznačila ze nech to robí tak aby to nikto nevidel, áno? 🤯
toto je buď zas vymyslená tema alebo autorka žiješ v nejakom ghette keď sa musis pýtať

annm81
15. jún 2025
@bonboniera

@strelkyna1 čiže prakticky by si jej taktne naznačila ze nech to robí tak aby to nikto nevidel, áno? 🤯
toto je buď zas vymyslená tema alebo autorka žiješ v nejakom ghette keď sa musis pýtať

@strelkyna1 ja som bola opak - alkohol som prvý krát pila keď som bola plnoletá - rodičia ma nikdy neponúkli, ale nedávali mi ani nijaké kázne. Nikdy som sa neopila, aj keď nie som abstinent. Asi najviac závisí na kultúre rodiny a na kultúre spoločnosti. Sú národy, kde je bežné symbolicky nalievať už 6-8 ročným deťom a pritom majú porovnateľnú alebo aj nižšiu spotrebu alkoholu a omnoho menšie problémy s alkoholizmom ako máme na Slovensku. Len tie deti okolo seba nevídajú, že na rodinnej oslave sa každý chlap spije pod obraz. A možno v tom hrá úlohu aj nejaká slovenská genetická predispozicia na vznik závislosti? Určite by som sa tomu vyhla, ak sa v bližšej rodine vyskytuje niekto, kto má problém s alkoholom. A tiež, ak sú prítomné iné deti ako vlastné. No a autorka hovorí o poháriku, čo je asi trochu viac ako symbolické uchlipnutie.

Strana
z2