Môže alkohol ovplyvniť snahu o dieťa?
Ahojte. S manželom sme sa začali snažiť o dieťa, akurát mám plodné dni. No včera sme mali slabú chvíľu a pili sme rum a cez víkend sme mali víno. Ja som to obmedzila ten alkohol a manžel si niekedy dá pivo alebo ten rum pre chuť. Môže to mať nejaký vplyv na počatie, kvalitu spermií? Ako nevravím, že budem tehotná, môžem ale nemusím. Samozrejme keby som zistila, že som tehotná nedám si ani kvapku
@anonym_autor pred pocatim aspon pol roka ziadny alkohol, treba sportovat a mat zdravu stravu pre kvalitu spermii. My s manzelom uz rok sa pripravuje. Nie ke to sranda 🙂 treba zodpovedne
Dosť si protirecis alebo tvoje realne obmedzenie alkoholu je vcera rum a dva dni predtým víno? inak pijes každý deň?
2-3 mesiace bez alkoholu
@anonym_autor kym nie je dieta napojene na matku cez placentu... je uplne jedno ci si pila, alebo fetovala / obrazne/ v case splodenia...
@anonym_autor všetko záleží od množstva. Alkohol znižuje kvalitu spermii. Konkretizuj množstvá a ako často pije muž alkohol. Lebo “pili sme rum” je neurčité množstvo
@anonym_autor kym nie je dieta napojene na matku cez placentu... je uplne jedno ci si pila, alebo fetovala / obrazne/ v case splodenia...
@anonym_62cf96 dobra sracka
Dosť si protirecis alebo tvoje realne obmedzenie alkoholu je vcera rum a dva dni predtým víno? inak pijes každý deň?
2-3 mesiace bez alkoholu
@anonym_04c412 dali sme si pred tým cez víkend nejakú whisky, rum alebo víno, ale už som s tým prestala, keď som vedela, že plánujeme. No žiaľ akosi som to porušila a bojím sa, že ak náhodou aby to nemalo vplyv na mužove spermie ale o aby sa dieťa nenarodilo hlúpe
@anonym_04c412 dali sme si pred tým cez víkend nejakú whisky, rum alebo víno, ale už som s tým prestala, keď som vedela, že plánujeme. No žiaľ akosi som to porušila a bojím sa, že ak náhodou aby to nemalo vplyv na mužove spermie ale o aby sa dieťa nenarodilo hlúpe
@anonym_autor nejako nechápem, prestala si pit ale vlastne cez víkend víno, včera rum😅
Takže oddnes si prestala piť?
@anonym_autor ale toto nie je nárazová vec, že z dnešného alkoholu bude dieťa postihnuté. Alkohol dlhodobo vplýva na zhoršenú kvalitu spermii, tebe tiež 2x nepomôže. Takže ak muž pravidelne niekoľko krát do týždňa pije alkohol, tak môže mať zhoršenú kvalitu spermii. To, či si dnes dá alebo nedá už taký efekt mať nebude. Ak plánujete dieťa, tak alkohol výrazne obmedzte. Dlhodobo. Nie je to nič nutné, ale myslím, že pre dvoch budúcich rodičov by nemal byť problém sa toho vzdať.
prečo si vobec davate ten alkohol ked sa snažite
a teraz tu budeš vyplakávať že sa niečo može stať so spermiami
omg to je teda rozum
a dieťa hlupe určite nebude z toho alkoholu ale z niečo iného podľa tvojich odpovedi 🙄
U nas to nemalo ziaden vplyv.
Vieš koľko detí sa narodí najmä vďaka alkoholu??? Nemá to žiadny vplyv ....no počas tehotenstva ani kvapku!!!!!!
@anonym_autor no tvoj tato asi veľa pil,však?
Vieš koľko detí sa narodí najmä vďaka alkoholu??? Nemá to žiadny vplyv ....no počas tehotenstva ani kvapku!!!!!!
@anonym_adff81 ano no ved ake sa narodia..
@anonym_adff81
😃 Aj u nas to tak bolo, a malo to velky vplyy na spermie je z neho velky manager.
Na tejto stranke sa nepytaj vsak to uvidis podla odpovedi aj ked prejdes blizko krcmy potratis
No ak mate vypite, akurat spermie netrafia k vajicku.
@anonym_adff81
😃 Aj u nas to tak bolo, a malo to velky vplyy na spermie je z neho velky manager.
Na tejto stranke sa nepytaj vsak to uvidis podla odpovedi aj ked prejdes blizko krcmy potratis
@anonym_132afd to, že má alkohol negatívny vplyv na kvalitu spermii je objektívny fakt a nie výmysel biomatiek z modrého koníka. To vôbec neznamená, že každý kto pije alkohol bude neplodný alebo bude mať hendikepované dieťa. Miešaš jablká s hruškami. Nikto ju tu nestrašíme, ale ak je taký problém pre chlapa na istý čas obmedziť alkohol, tak má asi iný problém. Žiť zdravo pred počatím je jedna z mála vecí, čo ten chlap môže urobiť, zvyšok je na žene.
U nas to nemalo nejaky vplyv, dost casto sme cez vikend mali vino, chutili nam tie ovocne z Miluronu, ale tak pohar/dva, mali sme to na cely vikend, jednu flaau alebo v lete si muz da vecer pivo, ale to tiez akor cez vikend. Ale drube dieta sme pocali okolo Mikulasa a cez Vianoce sme po navstevach popili dost, este aj na Silvestra sme si davali medovinu a ked som v novom roku zistila, ze som tehotna, ach jaj. Dcera bude mat 11 rokov, je sikovna, mudra, uci sa na same jednotky a nicim sa nelisi od dalsich nasich deti, ktore boli pocate v normalnejsom obdobi 😆😅. Ja som nazoru, ze pokial ste zdravi, a nie alkoholici, tak to.proste az taky volyv nema. Neviem, lebo moj muz ma ocividne velmi zivotaschopne smermie a ja vajicka, kedze cakame piate dieta a ja mam uz 43 rokov...navyse, toto posledne dieta je pocate zo sexu 6 dni pred ovulaciou, nemalo byt kedy inokedy 😳. Ale ja by som povedala, ze treba vsetko s mierou a rozhodne by som muza nejak neinstruovala, ze toto nesmies, tamto nesmies, lebo sa snazime. Lebo bude mat k tomu casom averziu. Iba ak by nejak sam chcel, zit zdravsie nie je nikdy na skodu.
Tu su vzdy len same abstinentky, nefajciarky, niekedy citat tie prispevky je uz cez, ako z kazdeho, co si prilezitostne nieco da, urobia alkoholika 🫣🙄.
Trochu rumu alebo vínka na uvoľnenie určite nezaškodí, cievy sa roztiahnu, spermie isto trafia tam kde majú. Zase tu nerobte z komára slona... Keď otehotnieš piť nebudeš. Logicky. A koľko je takých matiek, čo pili, fajčili, drogovali a deti majú zdravé. Nieže by som to podporoval, ale tak v rozumnej miere neškodí nič. Každý extrém zabíja. Navyše, dieťa si zvykne... Veď toľko chémie, čo je v potravinách dnes, to už nejaká ciga alebo pohárik je oproti tomu prd do Stromovky.
Tu su vzdy len same abstinentky, nefajciarky, niekedy citat tie prispevky je uz cez, ako z kazdeho, co si prilezitostne nieco da, urobia alkoholika 🫣🙄.
@anonym_68ede0
Presne vsetky su take dokonale ale keby si ich videla na zivo realita je ina take rozkysnute kysne

Nie, teda u mňa to nemalo žiaden vplyv...Ja som ani neviem kedy otehotnela 2x a pritom som mala drinky a nejaky alkohol. Až do 5tt, keď som zistila že som tehotna, až potom som si nedala ani kvapku.