icon

Je bezpečné dávať Nurofen každý deň dieťaťu?

28. mar 2026

Ma 11 mesiacov a idú nám zúbky. Dávala som mu každý večer jedenkrát po 2,5 a myslela som si že to je v pohode :( môže sa. Írov stat? Cca od 3.3 po 25.3

Strana
z2
autor
29. mar 2026
@anonym_fa1cab

@anonym_autor ty kokso.. ty sa tu pýtaš či to je ok a keď ti povedia čo to mohlo spôsobiť tak ideš hrať urazenu a že ženy nie sú odborníčky 🤦🏻‍♀️ tak sa poraď s pediatrickou a nevyhovaraj sa že je divná.. nebuď posrata a v záujme vlastného dieťaťa si otvor hubu aj u nej a nie len tu anonymné 🙃

@anonym_fa1cab áno a ty píšeš cez čo ? Tiež anonymne .. ja nemám problém ti to povedať aj bez anonymu. Písať že čo by mu to mohlo spôsobiť je ok, ale už to je prehnane že som mu odpálila pečeň a neviem čo 😃

anonym_a9df93
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_fa1cab áno a ty píšeš cez čo ? Tiež anonymne .. ja nemám problém ti to povedať aj bez anonymu. Písať že čo by mu to mohlo spôsobiť je ok, ale už to je prehnane že som mu odpálila pečeň a neviem čo 😃

@anonym_autor nie som odbornicka ani lekarka som matka dvoch deti a v zivote by ma nenapadlo davat tak dlhu dobu nurofen koli zubkom. Dokedy si chcela pokracovat pokym mu nevyjdu vsetky zuby? Trosku zamrncal a ty hned aktivna mama si utekala dat liek.?sak to budu zubky dam ti nurofen 🤦‍♀️ 1. Mas skoro rocne dieta davkovanie nurofenu sa dava podla vahy nie veku. 2. Na rast zubov sa dava gel na na dasienka,gel nieco chladive na upokojenie .. nam najlepsie zabral kamistad. Najlepsie sa porad s pediatrickou kedze si pisala v skupine ze budete mat ockovanie..

autor
29. mar 2026
@anonym_a9df93

@anonym_autor nie som odbornicka ani lekarka som matka dvoch deti a v zivote by ma nenapadlo davat tak dlhu dobu nurofen koli zubkom. Dokedy si chcela pokracovat pokym mu nevyjdu vsetky zuby? Trosku zamrncal a ty hned aktivna mama si utekala dat liek.?sak to budu zubky dam ti nurofen 🤦‍♀️ 1. Mas skoro rocne dieta davkovanie nurofenu sa dava podla vahy nie veku. 2. Na rast zubov sa dava gel na na dasienka,gel nieco chladive na upokojenie .. nam najlepsie zabral kamistad. Najlepsie sa porad s pediatrickou kedze si pisala v skupine ze budete mat ockovanie..

@anonym_a9df93 Ano lebo moji rodičia mi to vkuse hovorili žeby? Tak som si myslela že to je ok. Preboha. Stopla som to to je dôležité nie ??? Som prvorodička a v úvode sa tam nikde nepise že nepoužívať každý deň. Gély mu nepomáhajú. Odpofrula mi to v lekárni pani že na huby je dibre toto.

zuzanka.zuzu
29. mar 2026

a mne sa náš pediater vyjadril že nurofen by vôbec nedal medzi voľnopredajné lieky lebo môže byť nebezpečný 🤷 (mal by sa používať len v nemocnici) preto odporučil dávať synovi paralen, nurofen vôbec, až keď budú horúčky nad 39 tak vtedy tieto 2 účinné látky striedať - mimochodom má to zo zahraničia, pôsobil tam 30 rokov, na "dôchodok" (ešte v ňom nie je) sa vrátil do SR, takže jeho vedomostiam plne dôverujem

očkovanie prelož, lekárke to povedz

letfenixa
29. mar 2026

@anonym_autor mala si sa spýtať skôr, ako ti takáto kravina napadla.

letfenixa
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prečo prehnané? Možno si presne to svojmu dieťaťu spôsobila. A teraz sa ty, dospelá osoba a matka, "bojiš" prevziať zodpovednosť, informovať pediatričku.

autor
29. mar 2026
@letfenixa

@anonym_autor prečo prehnané? Možno si presne to svojmu dieťaťu spôsobila. A teraz sa ty, dospelá osoba a matka, "bojiš" prevziať zodpovednosť, informovať pediatričku.

@letfenixa pviiem jej to, ale vyjadrila sa mi dr a opísala som jej všetko povedala že to bolo zbytočne konanie ale nemalo by sa nič stat a nemusi sa preložiť očkovanie

autor
29. mar 2026

Je to ten sirup jahodovy nurofen

anonym_51d267
29. mar 2026

Pani, ktorá sa ti vyjadrila v zdravotnej skupine, je očná lekárka. Iste, je väčšia odborníčka ako my laici, ale nebolo od teba pekné všetkých nás tam zhodiť. Načo si sa potom pýtala, keď vieš, že je to fórum matiek a nie lekárske konzílium? Ty urobíš blbosť, bojíš sa to povedať pediatričke a ešte sa hráš na dotknutú.

autor
29. mar 2026
@anonym_51d267

Pani, ktorá sa ti vyjadrila v zdravotnej skupine, je očná lekárka. Iste, je väčšia odborníčka ako my laici, ale nebolo od teba pekné všetkých nás tam zhodiť. Načo si sa potom pýtala, keď vieš, že je to fórum matiek a nie lekárske konzílium? Ty urobíš blbosť, bojíš sa to povedať pediatričke a ešte sa hráš na dotknutú.

@anonym_51d267 nemyslím tu v skupine. Písala som rovno pediatricke detskej.

natalka13
29. mar 2026
@anonym_autor

@jazula ja sa to sj bojím povedať pediatricke. Vždy na mňa tak pozerá divne. Bude mať očkovanie najbližšie o pár týždňov

@anonym_autor hlavne ze si sa nebala mu ten nurofen davat tak dlho. Seba by som 3t nedopovala liekmi od bolesti.

dory11
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_a9df93 Ano lebo moji rodičia mi to vkuse hovorili žeby? Tak som si myslela že to je ok. Preboha. Stopla som to to je dôležité nie ??? Som prvorodička a v úvode sa tam nikde nepise že nepoužívať každý deň. Gély mu nepomáhajú. Odpofrula mi to v lekárni pani že na huby je dibre toto.

@anonym_autor a čo to na Tom není lieky treba čítať pribalovy letáčiky a vo všetkých voľno predajnich liekoch je napísané že ak nezaberú do do 3dni treba navštíviť lekára prípadne sa poradiť ako pokračovať v liečbe .

patricia2751995
30. mar 2026

@anonym_autor ste si istá že sú to zúbky, ? Mojej malej teraz 7 mesačnej sa začínaju tlačiť má opuchnuté ďasná červené a červenú tvár nechutenstvo do jedla. Ale nedávam jej žiadne lieky to by muselo byť moc zle aby som jej dala napríklad horúčka. Dávajte olej na ďasná prvý zúbok a camisted gél ale dospelacky a určite zaberie a čo je najlepšie keď už každý deň aj tri krát camilia vodička to je zázrak. A inak zub sa tlačí 8 dní, nie toľko dní ako ste písala že ste dávala sirup, tak si do riadne odsledujte či idú ozaj zúbky.

autor
30. mar 2026
@patricia2751995

@anonym_autor ste si istá že sú to zúbky, ? Mojej malej teraz 7 mesačnej sa začínaju tlačiť má opuchnuté ďasná červené a červenú tvár nechutenstvo do jedla. Ale nedávam jej žiadne lieky to by muselo byť moc zle aby som jej dala napríklad horúčka. Dávajte olej na ďasná prvý zúbok a camisted gél ale dospelacky a určite zaberie a čo je najlepšie keď už každý deň aj tri krát camilia vodička to je zázrak. A inak zub sa tlačí 8 dní, nie toľko dní ako ste písala že ste dávala sirup, tak si do riadne odsledujte či idú ozaj zúbky.

@patricia2751995 ja mám pocit že sa mu tlačia všetky naraz už ich ma 6

patricia2751995
30. mar 2026
@anonym_autor

@patricia2751995 ja mám pocit že sa mu tlačia všetky naraz už ich ma 6

@anonym_autor áno tak že mu idú teraz dva spodné pravdepodobne, keď ma hore 4 a dva dole.

melynda
1. apr 2026

Ja som malému dávala Brufen, bez neho to bola tragédia, bola som rada, že aspoň toto mu zaberalo.

snowgirl1
1. apr 2026
@anonym_autor

Dobre a myslíte že sa mohlo niečo zaťažiť ja mu to už nedám fakt iba až keď bude najhoršie

@anonym_autor ked som raz potrebovala tak mi doktorka vyslovene povedala ze lieky na bolesť vyslovene striedať tu účinnú latku

Strana
z2