Je bezpečné podať Stoptusin po očkovaní MMR?
Ahojte včera sme očkovaní 4,5 ročnú MMR priorix
Mala iba sopliky ale aj tak sme ju zaockovala
Dnes sa pridružili kašeľ mám stoptusin doma ale neviem či je možné jej to dať keď sa včera očkovalo
Kašeľ sa ale dosť zhoršil je tu nejaká sestrička/doktorka/lekárnička ktorá si je istá odpoveďou ďakujem 🙂
@alex5896 No teraz už len 116117 treba zavolať a poradiť sa máš tam zdravotníka. Ty máš posledné slovo, či sa bude alebo nebude očkovať. Keď sa jej vyvinie z toho soplika choroba+ do toho horúčky, výsyp, malátnosť a bolesť miesta vpichu a hlavy tak ďakujem pekne. Vždy som posunula o pár dní očkovanie preventivne pri začínajúcej chorobe, keď sa to nerozvinulo išli sme.
@beata_k soplik sa nepovazuje za chorobu- v zahranici zaockuju deti takto normalne.
@vevesh Ja raz neviem preco sa tu na MK vzdy vytahuje zahranicie. Nikoho to tu nezaujima a zelezna opona uz davno padla a nikto tu zo "zahranicia" uz na rit nepada. Kludne si v tom zahranici posielajte deti do skoly na infuzkach, my na Slovensku sa o svoje deti postarame.
@vevesh Ja raz neviem preco sa tu na MK vzdy vytahuje zahranicie. Nikoho to tu nezaujima a zelezna opona uz davno padla a nikto tu zo "zahranicia" uz na rit nepada. Kludne si v tom zahranici posielajte deti do skoly na infuzkach, my na Slovensku sa o svoje deti postarame.
@beata_k ale nikto neposiela v zahranici deti na infuzkach do skoly. Hlavne slovo v ramci ockovania ma who a institut r. Kocha v nemecku. Ti nepovazuju soplik za kontraindikaciu k ockovaniu. Takyto je medzinarodny uzus, teda lekarka neurobila nic zle, len sa riadila oficialne stanovenymi odporucaniami pre ockovanie. Tie si na slovensku tiez nesukas z rukava, lebo slovensko....
Zaočkovať dieťa so začínajúcou chorobou je bláznovstvo. Človek nikdy nevie či za hodinu nebude zo sopla 40 horúčka. A ešte živou vakcínou. Matka mimo a dr ešte viac, keď toto spraví. Ale áno, hlavne nech sú ciarocky za očkovanie. Potencionálne následky si uz bude niesť za svoje rozhodnutie len matka.
Normalne jej daj lieky na kasel,to s tym nic nema,ked bude mat teplotu,aj Panadol/Ibuprofen. Reakcia na MMR sa objavi cca o 7-10 dni.

@alex5896 pri mmr pridu neziaduce ucinky az po tyzdni. A teraz jej kludne mozes dat lieky na chorobu. A nemali by sa lieky s paracetamolovou zlozkou (ze vraj malicko oslabuju ucinok ockovania), ale s ibufeinovou zlozkou nie je problem.
Ps: sice nie som lekar, ale mam tuto info od mojho lekara, ked som riesila podobnu situaciu.