icon

Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?

maminalucka2014
30. apr 2017

Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem

lorela
5. máj 2017

@maminalucka2014 Aj tebe želám krásny deň 👏

marcelatje
5. máj 2017

@maminalucka2014 je uplne normalne ze negativne poznamky na adresu deti vnimame velmi citlivo. Ak je vsak dieta zdrave, rodic ma urobit vsetko preto aby sa obezite vyhol. Viem o com pisem, prave "chudnem" moju dceru. Ma 4,5 roka, 116 cm a 25 kg. Ked zacala chodit do skolky odmietala tam jest. Ked prisla domov, zjedla by aj mna = uplne zly sposob stravovania, vtedy nabrala prve kila. Potom zacala brat lieky na alergiu a nonstop pyta jest. Zvysena chut na jedlo je jednym z vedlajsich ucinkov. Verim jej ten hlad, pretoze zacala jest veci ktore predtym do ust nedala. Uvedomujem si problem. Po konzultacii s imunologom som znizila davku lieku. Vonku sme denne. Pieskovisko za pohyb nepovazujem. A ano, su chvile kedy jej poviem ze teraz/toto jest nebudeme 🙄 bolo by jednoduchsie keby som nemusela sledovat co kedy zje, ale je to pre jej dobro. Nebuzerujem ju, nenadavam ze je tucna. Dohodnem sa s detmi vonku, splu sa nahanaju, bicykluju domov chodi mokra ako mys. Prvy uspech sa dostavil - vaha nestupa 👍
Nepotrebujes vsetky tieto rady, sama vies ze nieco robit treba, zvladnes to lebo musis.

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@jasminet dakujem za tvoje rady. Ruzove okuliare nemam nechapem tvojmu tonu vyjadrenia. Co sa tyka stravy a pohybu uz som sa vyjadrovala v clankoch. Ja mam 57 kg muz 97. Ako kazdy rodic aj my sa snazime spravit pre svojho syna to najlepsie. Ved si aj ty matka snad to chapes. A neodsudzuj nas nepoznas nas, nejedavas s nami, nevidela si nas ako vyzerame a nevies aky zivotny styl mame. Ale aj tak ti dakujem za tvoje rady aj ked zneju ako zlyhanie rodicia , ked to tak vnimas mas na to pravo.

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@marcelatje ahoj tak tvoja je o 12 cm vyssia a ta ista vaha..no snad aj nam uz nepojde vaha hore . Drzim palce ❤

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

Aj som ho uz prestala v noci kojit 🙈 tak uvidime. Tiez to mal v podstate ako stravu.

ostorha
5. máj 2017

@maminalucka2014 Ja obdivujem hlavne tvoju pokojnu povahu, tomu by som sa rada naucila ,s akou trpezlivostou a slusnostou odpovedas na kazdu jednu otazku.Mnohe tu pisu ze nohy do X maju obezny ludia tak si to uz 3 dni vsimam na uliciach a zatial je výsledok, vysoke chude dievcata a zeny.Moj manzel ma nadvahu a ma nohy dlhe a rovne .Moja svokra ma strasne X-saky a vacsinu zivota bola chuda s vyskou 185cm,moja dcera je stihla a ma trochu do X tie tenucke nozky, moj otec je maly chudy a ma x-saky co je na chlapa dost netYpicke vacsinou maju chlapy nohy do O a videla som aj velmi tucnych chlapov a maly nohy do O nie do X, nadvaha skor sposobuje ploche nohy X-sove moze mat kazda vahova aj vyskova kategoria.A ked vidim tie,, stihle,, mamicky co sa im nohy bez stipky svaloviny v lodickach trasu, vraskave jak 70 rocne stareny a ma to ledva 30, pomaly plesate a cigareta v pysku tak urcite ma o tom nepresvedcia ze si vahu udrziavaju kvôli zdraviu ale z cisto narcistických pohnutok a keby neexistovali media tak by tie chudery ani nevedeli preco maju byt take vychrtle,treba poznat mieru vo vsetkom aj v jedeni aj v sporte aj vo vahe,ale to je velky kumst..

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@ostorha ❤ dakujem. No clovek sa v armadnom prostredi nauci vnimat a riesit situácie pokojne a s rozvahou.

ostorha
5. máj 2017

@maminalucka2014 Mozem sa opytat na presny datum narodenia synceka ,su znamenia ,ktore maju predispoziciu byt pevnejsi aj s nabehom na nadvahu ako ryby,raci byci,levy,vahy pokial nemaju strik´tnejsi rezim.

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

Mna ucili sa pekne spravat k ludom, respektovat ich nazor, neodsudzovat ludi , prijat ich nazor zobrat si z neho co potrebujem, mozno moj syn bude v dospelosti tucny, neviem,mozno bude sportovat neviem, ale jedno viem, nech ma akúkoľvek postavu hlavne nech je zdravy a slušný človek. Mozno este nieco v zivote dosiahne. Neodsudzujte ludi ked nekracate v ich topankach. Pekny den vsetkym.

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

5.5 2014. Je to byk ❤

jasminet
5. máj 2017

@maminalucka2014 nehnevaj sa, nevidela som vas, neviem aky zivotny styl mate, ale podla toho co pises si clovek urobi obrazok... ak 3 rocne dieta "nesportuje", nehybe sa, tak pravdepodobne preto, ze rodicia to nerobia tiez.

to, ze tvoj muz je v armade a maju 20km presuny. ano, aj moj svokor bol v armade, robili presuny, napriek tomu mal a stale ma nadvahu a to riadnu. a vysoky je ako hora. a uz som pisala, ze 97kg je rozdiel pri 2metrovom chlapovi a rozdiel pri 1,68... ty pravdepodobne tiez dieta velmi k pohybu nevedies, inak by aspon lietal po ihrisku, na trojkolke a podobne...

mame znameho, ma 2 deti, od narodenia obezni, vyrastu z toho..no prd, nevyrastli, gula sa cela rodina, deti sa sice hybu (v ramci moznosti), ale strava bohuzial nepusti - reznik, langosik, pol plechu zemlovky na posedenie...

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@jasminet prepac , k tvojim prispevkom sa uz vyjadrovat nebudem nakolko som uz vsetko popisovala. Asi si povaha ktora si potrebuje vzdy dokazat a dourazat cloveka. Ja mam v sebe este natolko dost hrdosti, ze nebudem zbytocne minat cas tvojim prispevkom dookola to iste. Pekny den

natalka13
5. máj 2017

@maminalucka2014
vsetkym ide o to mat zdrave dieta, ty sama vidis ze mate problem.
Je to jednoducha matematika, 10kg nadvaha je nadvaha, ci u dospeleho, ci u dietata.
Lekarka je velmi divna,ak tvrdi ,ze metrove dieta vaziace 25kg je uplne OK.
Ale ako pises chcela si nazory mas ich a vyber si z nich co chces, ak si myslis ze syn je OK, neries! ALE - Riesis krvne testy, preco? lebo si myslis ze nadvahu moze mat zo zdrav.problemov,takze sa s tou jeho nadvahou stotoznujes a uvedomujes si ju.

marcelatje
5. máj 2017

@jasminet k pohybu treba niektore deti doslova nutit. Moja dcera bola hypotonicka. Vsetko jej trvalo dlho. Ked jej nieco neslo hned, radsej to nerobila. Doteraz je na seba opatrna. Nastastie uz je vacsia tak sa da.
Len syn sa mi teraz zatal a ani za otca nechce plavat 🤔 ale skusa, aj trpezlivost ma vacsiu. Takze tazko pausalizovat.

ostorha
5. máj 2017

@maminalucka2014 Krasne napisane je veeeela stihlych narkomanov,psychopatov a podobne,moj muz mal celý zivot problem s nadváhou aj napriek dvojfazovym tréningom v plavani,Aaaaaaaaaale bol u doktorky pre potvrdenie do prace a robili mu vsekty mozne testy a ma cholesterol,cukor a tlak nizzsi ako je celoslovensky priemer takze nie je o com.A ten tvoj maly bycok je typicky bycok sedi aj povaha aj stavba tela,poznam mnoho ludi v tmto znameni su vsetci pevnejsi ,niektory aj gulatejsi ale maju tuhy korienok.Mam kamarata plastického chirurga bol aj v Adela Show co chodilo v minulosti na Markize a povedal mi ze by som sa divila kolko chudych ludi ma otrasny cholesterol a vysoky krvny tlak a ziadnu kondicku a ze je lepsie mat MIERNU NADVAHU dobru kondicku a mat krvne testy v poriadku ako byt na pohlad stihli a mat zle vysledky a zlu kondiciu takze tak.Nikto tu nie je za obezitu ani nepropaguje nezdravy zivotny styl ale fakt treba vidiet aj do vnutra tela v akom je stave . Velmi ta obdivujem tu na toto forum by som s takou otázkou ani nesla von,ved napokon su na to odborníci ktory posudia synov stav a to je smerodatne.

jasminet
5. máj 2017

@marcelatje ved nutit, ale to znamena, ze to dieta vezmem von, vezmem na plavaren aj ked nevie plavat, vzdy je tam detsky bazen s vodou po pupok kde sa da blaznit, vzdy sa da ist na trojkolke okolo bloku, na ihrisko a neverim, ze dieta, ktore tam uz je, neskusi tu smykalku/hojdanu/siet a podobne, otec zoberie dieta hrat futbal alebo si len tak hadzat loptou. aj moj v 2-3 rokoch sa zrazu zacal bat vody, dovtedy problem nebol... ale uz sa osmeluje, pomalinky, krok po kroku. kym je v bazene po prska, tak nie je problem, hlbsie alebo do mora len na rukach. uplna averzia voci hlbokej vode.

ake lieky to prosim davas malej na alergiu? lebo moja je alergicka, ma aerius, 8r, 22kg a ani za nic pribrat, ak jej chuti zje vsetko, ak nechuti nezje nic... ze by jej trosku apetit stupol 😀

marcelatje
5. máj 2017

@jasminet ano s tym pohybom je vela moznosti ako sa da a kazde dieta sa na nieco chyti len treba skusat. I ked je dost demotivujuce ked ponukas stale nejaku aktivitu a ziadna nezaujme 🙄

Brala Zyrtec 2x denne 5 kvapiek, ked som imunologicke vravela ze ma hrozny apetit chcela zmenit na Aerius, ale ten uz raz mala a nezaberal, tak aspon davku znizila na 2x3 kvapky no davam len dve, zatial je to ok.

jasminet
5. máj 2017

@marcelatje ok, zapamatam si a spomeniem lekarke... zatial jej ale nastastie aerius zabera, tak nebudem za kazdu cenu pokusat. dakujem

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@natalka13 samozrejme stotoznujem. Stitna zlaza a ine...neviem co vsetko sa da zistit.

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@jasminet znovu sa tu budem opakovat ale nevadi...ma bicykel, traktor, formulu,,trojkolku, milion hraciek na vonkajšie využitie. Na chalupe bazen v lete, hojdacku, pieskovisko dokonca aj ovečky 😂 manzel sa s nim hrava futbal dokonca aj dnu. Lopta ho bavi velmi lieta za nou...na bicykli sa odraza nevadi aspon daco...pieskovisko miluje, smykacku tiez ale je velmi opatrny cize nepojde nam na nu. V bazene je opatrny ale paci sa mu. Teraz sme boli v Tatrach 4 dni v bazene. Co sa tyka výletov stale sme niekde. Co sa tyka vahy nasej s manzelom dkat zvazujem idem pohladat fotku 😁 co sa tyka sportovania. Prid do LM na preskúšanie sportovej zdatnosti som zvedava ci das ako ja 59 brusakov za minutu beh 3, 5 km na cas , kliky a ine.. co sa tyka manzela obvod pasa ma ako ja skoro 😁 ale na bicepse ma v pohode povozi. 🙌

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@jasminet tak pridavam fotku 😂😂 to len na to ze ako vyzeraju rodicia. Ostatný prepacte, ze sa musite kukat na nas 🙈🙊

sense
5. máj 2017

@marcelatje ja som mala tiez zyrtecale tabletky a tiez som boola casto hladna,terazmam xyzal ale je to toiste

marcelatje
5. máj 2017

@sense v okoli som zaznamenala asi 5 deti ktore ked zacali brat lieky na alergie dost pribrali, ale ze dost....na jedno ti to pomoze, inde ublizi 🙄

jasminet
5. máj 2017

@maminalucka2014 dakujem za pozvanie, do LM sa chystam za rodinou. nie, 59 brusakov za 1 min nedam, ani ma moj muz na bicepsoch nevozi (prec by to aj robil), je pekne, ze ste obaja vysportovani, ale tvoja prvotna otazka znela ci je tvoje dieta obezne... nie kolko klikov urobis ty, tvoj muz alebo ja... odpovedi si tu dostala celkom dost, dala si na vase pediatricky, ze je vsetko ok, tak je to potom ok a nemusis nic viac riesit (len svokru, ktora asi problem vidi, ked ti hovori aby si malemu uberala z porcii).
ze ma milion hraciek na von je fajn, ale treba ich pouzit, napr. za pomoci kamaratov, ked uvidi kamarata ze sranda smykalka, tak na nu opatrne pojde aj on... ze mamicka spravi 59 brusakov, to je perfektne, ale jemu to vahu ani postavu nezlepsi

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@jasminet jasminet ten dotaz bol len na reakciu tvoju ze ak rodicia nesportuju. Samozrejme preco by som to tu pisala. Ja sa chvalit nepotrebujem. Dotaz ze ma povozi na bicakoch , ale no nebut taka trosku usmevu do zivota zena. Ved to bol vtip. Svokra ano lebo bol manžel taky isty v detstve. Nedaj mu jest a hotovo. To nie je riesenie podla mna. Zelam ti vsetko dobre a taka mala rada na zaver. Trosku viacej usmevu, pozitivnej energie a hlavne nesúd ze nesportujeme a prepchavame sa hamburgermi , ked nas nepoznas. Myslím, ze par pismeniek tu na konikovi je skutocne malo na sudenie cloveka.

jasminet
5. máj 2017

@maminalucka2014
@maminalucka2014 slovo pravdepodobne ti asi uniklo... 🙂 neboj, o mna sa nemusis bat, ja sa smejem dost, aj pozitivnej energie mam habadej. hlavne, ze ty z par pismenok na konovi si mi uz analyzu osobnosti spravila a nesudila aka som, ze? 😀
malemu jest daj, ale to co potrebuje obezne dieta bez pohybu, nie dospely chlap/zena, ktory sa teda ako pises hybu.

dai
5. máj 2017

@ostorha tak ja mam brata byka a stihly cely zivot... to co pises je uplna somarina - vaha podla znamenia🙂 to som fakt este nepocula...:-/
mam pocit ze ty nechces pomoct zakladatelke, mas pravdepodobne podobny problem a podobne chces mat pocit ze je vsetko ok☹ ona pise ze jej syn nema ziaden pohyb - cize asi nebude ten typ s miernou nadvahou a super kondickou☹

@maminalucka2014 uprimne sa ti cudujem☹ to preco vyvolavaju tvoje prispevky neustale nove reakcie je fakt ze pises stylom ze je vlastne vsetko ok... lebo povedala pediatricka a tvoj muz napriek tomu ze bol obezny sa z toho dostal a teraz riadi milionovu armadu a je super chlap so svalmi☹ ty sama si pisala ze tvoj muz ma urcite povahove crty ktore u svojho syna absolutne nepozorujes - prave tie mu umoznili neskor schudnut... tvoj syn mozno zdedil nejaku predispoziciu na obezitu po otcovi ale zial tvoju miernu mam na haku povahu...

niekto tu pisal ze musi svoje dieta obmedzvoat v strave lebo je obezne a potrebuje schudnut... ja mam deti vysportove, uz som tu pisala ze ich vedieme k pohybu od malicka - niekedy to prijimaju s nadsenim inokedy nie - rodicia sme ale my a my mame zodpovednost zato ake to dieta bude, ono v svojom detskom veku za seba predsa nemoze rozhodovat:-/ a teda moja mala ma 30kg pri 141 cm, syn 18 na 114 ale jasne ze im nedavam vsetko jest co chcu... mame jasne pravidla na sladkosti, ja doma varim ( cize sme sa napr. tyzden napchavali coko super kolacom z fazule - o com samozrejme moje deti nevedeli - ja som ale zodpovedna zato co im polozim na stol, ako pripravit jedlo aby som tam tu zeleninu dostala a im chutilo ... a ak to neviem tak hold musim prebudit toho vojaka v sebe a zavelit - rodina nie je demokracia, hlavne nie ked su deti malinke - vtedy maju byt rodicia rodicmi a deti detmi...)

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@jasminet vsetko dobre prajem ❤

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@dai dakujem ti za tvor nazor. Manžel nezačal sportovat ako 3 rocny 🙈 ale az pocas gymnazia. Postavu mal uz pocas studia uplne normalnu nebol tucny. Zacal chodit do posilky ako kazdy 3 pubertak. A ako si písala sice neriadi milionovu armadu len 140 ks 😂 ale uzasny je. Ďakujem

ostorha
5. máj 2017

@maminalucka2014 ,Toto je poriadny chlap, môjho brata hokejistu mi pripomina,alebo Mike Tayson v najlepsej forme,a ty take nezne ziena,zlaty ste a malickemu povedz ze teta Natalia mu zela vsetko najlepsie k narodeninam.