Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?
Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem
@jajka257 jajka dakujem no moj v 4 mes mal 8 kg plne kojeny
Môj prostredný syn má 3 a pol roka, 102cm a 15,5kg. Neviem si predstaviť ako by vyzeral keby mal o 10kg viac. Je dobré, že to chcete riešiť.
@zltalienka asi takto dako
@maminalucka2014 môj syn má 5, 5 r, 121cm a 30kg. Ale keď sa narodil mal 4 480g a 52cm.
@maminalucka2014 naozaj je dietatko obezne, ale treba zistit preco, ci je to nevhodna strava ci vela tukov v nej, malo pohybu, alebo porucha stitnej zlazy, diabetes a pod. Toto ale poriesi len pediater nie zeny na koniku.
@ajko2011 dakujem a na zaciatku 3 rokoch ? Lebo aj maly uz tak nepribera ako priberal. Tak je pre mna smerodajne teraz v jeho veku vaha. Ďakujem
Aj nas syncek bude mat teraz v maji 3 rocky a vazila som ho prednedavnom.Vysku ma asi 100 -101 cm a vazi 14,5kg.Len on je stale v pohybe 🙂 Niekedy si ani cez den neodychne a ja by som bola velmi stastna keby si troska pospinkal.Veru kazde dietatko je ine a ma iny metabolizmus 🙂 Ale preistotu to prekonzultujte s dr.aby ste vedeli ako je drobec po zdravotnej stranke.Drzkam palceky aby bolo vsetko v poriadku 🙂
@esther03 cukrovka nie to nam brali moc pred nedavnom. Pohyb nam chyba on vobec nie je aktívny ze by lietal vkuse skor kludas. Co sa tyka stravy som sa vyjadrila uz vyssie no nutricne hodnoty nemeriam. 2x za tyzden je v sukromnych jasliach. K pediatricke idem teda na vlastnu ziadost lebo do teraz to neriesila. Ako som pisala syn je este kojeny a v 4 mes mal 8 kg postupne uz tolko nepriberal.
@maminalucka2014 no je to neporovnatelny rozdiel. Líčka, krk, plecia, hrudník, stehná.....Všetko silnejšie. Určite to nie je len vysokou hmotnosťou pri narodení, resp. v krátko po tom. Aj moji chalani mali raz dva 8kg, ale potom ako sa začali pohybovat sa ich hmotnosť znormalizovala. Tiež dojceny do 3 rokov, v tomto tiež podľa mňa problem nebude. A akú veľkosť tričiek mu kupuješ?
@zltalienka vies co tricka rozne ako kde. No urcite nie na 3 roky. Budem mudrejsia po vysetreniach. Budem apelovat teda na tu stitnu zlazu, atd..po vysetreniach budem kludnejsia. Snad bude zdravy a snad z toho vyrastieme. Tym to nechcem zlahcovat samozrejme len v to dufam.
Moj má 116cm, 22kg a zachvilu 4,5 roka. Je normálny 🙂
Podla foto si nemyslim,ze by bol obezny, ale na vysetrenia by som asi išla radšej
@lovelysadie luci idem k Prokipcakovej NR. Poliklinika. Ona to vobec neriešila 🙈 vraj stale ty si poriadny chlapisko. A ja reku fajn . Ok 😂
@maminalucka2014 nasa je velmi akcna. Stale je aj bola v pohybe. Opytaj sa lekarky, skus plavanie. Pomoze mu to aj s drzanim tela, voda odlahci a bude sa hybat.
@maminalucka2014 podla foto ma jednoznacne nadvahu. Riesila by som skor pohyb, ale takou formou aby ho to aj bavilo. Nema rad trampolinu? To je celkom fajn na spalovanie kalorii. Kludne si s snim spolu poskacte, alebo ho skuste zobrat niekam do bazena, vo vode sa lahsie hybe ale ako cvicenie je to fajn. Alebo ho berte na vylety niekam na zaujimave miesta, ale chodte peso, nie MHD, je vela zaujimavych miest, ktore by ho mohli bavit a zakomponovat do toho pohyb sa da vzdy. Diskusiu som prebehla len zbezne, tak neviem aky mate vy doma zivotny styl? Hybete sa, chodite hodne von do prirody, sportujete? Lebo dieta sa da tazko motivovat k pohybu ked rodicia sa sami nehybu...
@alexandraalexandrova sportujeme na vylety chodime stale momentálne Bojice, 4 dni Vysoke Tatry v bazene...na chalupu min raz do mesiaca. Pesi prejde svojim tempom. Trampolina ho nebavi to je aj v centre kam obcas chodime.
Treba mu zobrat krv a co este take ake vyšetrenia sa robia na tu stitnu zlazu ?
@maminalucka2014 Existuju 3 tzpi telesnej konstitucie a to asketicky-chudy az vychrtlz so znizenou chutou do jedla, mlandravostou a nechutou k fyzickej praci,stredny atleticky-s lahkou tvorbou svalou a pohyblivostou dpbre znasaju manualnu zataz a treti piknicky-korpulentny casto s nadváhou,ale aj s potrebou vacsieho mnozstva spanku oddychu, pokojny a menej sa pohybujuci co sedi na tvojho synceka o to viac sa bude musiet snazit aby dosiel na nizsiu vahu.
@ostorha presne. Je taky kludna povaha, miluje spanok 2 hod v jasliach stale, skor sleduje ako sa nahana, pokojny, tazko ho nutim j aktivite ked momentálne nechce. Ked ma motivaciu prejde cele zoo v bojniciach a to uz sme radi. Uvidim po rizhovote s pediatrickou
@maminalucka2014 obdivujem ta, že ešte stále trpezlivo odpovedaš na tie isté otázky kolom dokola. Mne by už asi rupli nervy 😧 Sorry baby ( niektoré ) ale aj keď to s témou nesúvisí,nedá mi to sem nenapísať... Keď chcem niekam prispieť tak si prečítam diskusiu...keď už nie celú, tak aspoň autorkine odpovede.
@maminalucka2014 už podľa veľkosti tričiek môžeš vidieť že malý je svojou hmotnosťou mimo normu. Aj keď výška je OK.
Mne je divné, že chodiť začal až v 23 mesiacoch, to je dosť neskoro, na toto detska lekárka tiež nereagovala? Lebo bežné detičky už do 2 rokov svoje bábätkovske vankúšiky vybehaju, no tvoj syn ich zjavne nemal možnosť vybehať.
@vejapa76 jezisi 😂 davam ti 100 bodov. Ďakujem
@zltalienka reagovala isli sme na kontrolu k neurologovi v ten den zacal chodit. Odpoved. Cakal kedy pride jeho cas. Muz pre priklad 17 mes zacal chodit a museli s nim cvicit. Teraz elita OSSR 😂 sportovo vysoka uroven.
@maminalucka2014 je gulatejsi, ale to nic vazne nemusi znamenat.Necitala som vsetko mozno sa opakujem.Zalezi akej postavy ste vy s muzom, aku mate stravu....on z toho vyradtie je dobre, ze sa o to zaujimas.V prvom rade vysad sladke malunovky, sladosti a zle veci typu vianocka s dzemom, sisky....mozno take neje hovorim necitala som.Za chvilu bude lietat na bicykli, kolobezke, s detmi od susedov.Aj moje dieta je pohodlnejsie, rado spi, chuti mu jest su obdobia kedy podrastie a je stihly a obdobia, kedy ju gulatejsi.Medzi 3-5 rokov sa velmi vytiahne.To su take typy, ked vidim jeho spoluziakov su od neho ako o 3 roky mladsi a podvyziveny🙂)
len prosim nehovor malemu, ze nepapaj vela budes tucny, budu sa Ti deti smiat.Teraz mas este cas podchytit jeho stravu.Moj vobec nejedol sladkosti aj do 3 rokov a dodnes len vynimocne, ale on zje take porcie obedu ako dospelak a vzdy od mala mu chutilo vsetko.Stravuj ho pravidelne nie velke prestavky v jedle a pojde to🙂
@eliska13 eliska dakujem. Sladke nepapame nehovorim ze babka vsak neda 😂 muz 97 kg ako maly bol podobneho vzrastu. Teraz korba vojak a ramena metrove🙈 ja 57 kg drobna. Snad mi to maly vynahradi a bude ma nosit na rukach neskor on 😉stravu vyberame. 5 x za den sa snazime aj ked to samozrejme nie vzdy ide a uplne tip top .maly zje vsetko. Nikdy nic neodmietol a jest sam sa naucil hadam skor ako chodit. Je to gurmam spolu s ockom. 🙊
@maminalucka2014 aj moj neskoro zacal chodit, rozpravat skratka to su take pohodove typy moje dieta nikdy nelietalo ako hyperaktivne.pohoda klidek cita si, a sanuje si energiu.V lese na turistike sa vybeha a to mu staci.Ma sportovy kruzok casto povie, ze ma svalovicu pokym ine deti este potom 2 hod hraju futbal S tym nic nenarobis kazdy sa narodime s nejakou predisloziciou.v skole nevyrusuje ma rad svoj klud nevymysla moja krstna dcera je akokeby mala v sebe certa neobsedi vsetkych unavi 10 veci zacne robit ani jednu nedokonci
bud rada za take dieta s takou povahou🙂
@eliska13 booze presne moj maly..ked nas vidia kamarátky to len a ten tvoj obsedi ? A co ho nedas lietat . Ved keby chcel tak ide , len on je aj strašne hanblivy..po mne...A vydrzi hodinu pozerat knizku. Ale inac ja som taka tiez uz od mala.
@maminalucka2014 tak chodte k dietologovi, co sa rozumie detom a vie ten jedalnicek s tebou prejst po odbornej stranke. Niekde ta chyba bude. Vyluc zdravotne tazkosti, to je jasne prvy krok... pozri sa na syna realisticky, ma uz nozky do x, co nie su chudatka nohy schopne a stavane taku vahu niest... nici si klby, nici a pretazuje si stavce v chrbtici...to su nenavratne skody, ktore si spravi... ako dospely na to moze trpet... treba zatiahnut rucnu brzdu a pomoct skor... nas krpec je svalnaty kazdy len kuka a ma 16,2kg/99cm takze na mile od vas...nas nahnala teraz pediatricka na balet, ze ma na to mega super predpoklady, tak v lete zacina 😂
@anjelicek26 haha no tak moj a baletak to neviem..nozky ma tucne ano..vsak pediatricka ma uz posle niekde ci ? Dolezite je zistit ci je zdravy. Ak je tak potom riesit stravu a pohyb niak zasadnejsie.

@maminalucka2014 nasa ma 8 rokov, 136 cm a vcera vazila 22,3 kg. V 2 rokoch vazila okolo 14 kg.