Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?
Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem
@maminalucka2014 mylis sa, skusenost s tym mam so starsou dcerou, ktora bola obezna (a ano bolo to len pre lenivost). Dnes robi modelku. A nebolo to zo dna na den zazrakom prutika. Schudla sportovanim. Ale bola dievca a vzhlad obeznej dievciny sa jej nepacil tak zacala sportovat a upravila stravu. A to bol riaadne leniva. Ale ci to bude fungovat aj u chlapca alebo bude mat v pazi tazko povedat. A ked ma bicykel a odraza sa na nom tak ho nechaj odrazat sa, aj to je lepsia aktivita ako ziadna. Alebo zacnite odrazadlom. btw sam na to nepride (pedalovanie), ak mu nebudes davat moznost skusat.
@maminalucka2014 - moj syn bude mat v juli 7 rokov, vazi 21kg, meria 120cm.
@eeffka ahoj komentar prestan snivat. Nerozumiem. Nikto nesníva tabulky bmi mu prave ze vysli v norme. Citala si spätné diskusie ??? Oci mame ved to vidime vsetci. A snazime sa to predsa riesit....
@maminalucka2014 - no a dcera bude mat coskoro 4 roky, meria 102cm, vazi 16 kg.
@esther03 pises ze mas dcerku modelku a ze schudla sportovanim. Nepíšes vsak v akom veku v 3 rokoch chodila do krúžkov ci ?
@maminalucka2014 stale sa utesujes ze to ma po muzovi. Sorry ale toto je po mamicke cize tebe co ho ofukuje. Pohyb nie.deti len z dialky. Jedlo kolko zje. Ja som si tym presla tiez.preto ak ti uz aj okolie povie ze je tucko tak to bude asi pravda. Aj u dospelych zien ti vyjde urcita vaha BMI v hornej norme a v realite su to oplacane buchty. Celkovo mas zvlastny pristup. Mne stersia zacala chodit na 15m a to nas uz sledovali kade tade. Vy do 23m?!?!?! Akoze pohoda?
@maminalucka2014 tabulky bmi mu vysli ok? A to si kde pozerala. Pozri toto a uvidis kde je tvoje dieta vahovo. http://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/ra...
Tak ten chlapec mozno nie je este obezny ale nabeh ma...zial.. Je jadne ze nie kazde dieta v 3 rokoch pkava ,bicykluje ci kolobexkuje ale zial aktivnypohyb treba..nahanajte sa za loptou,hrajte nahanacku,motivujte ho, denne prechdzky dlhsie (za kazdeho pocasia,cerstvy vzduch je fajn aj v zime nuti cloveka sa viac hybat).a takisto sa izaj pozriet na stravu - ta je zial problemom u 90% populacie len u 10% je to sposobene zdravotnymi tazkostami...pridat viac zeleniny a obmedxittuky a cukry, ziadnu drasticku dietu ,najlepsia sa poradit s dietologickou...
A je rozumne od teba ze to chces riesit...
@maminalucka2014 nerozumiem otazke: Nepíšes vsak v akom veku v 3 rokoch chodila do krúžkov ci ? Ved som pisala, ze schudla v 14 tich. V 3 rokoch chodila do skolky.
@eeffka dakujem za tvoj prispevok. Budem sa zas opakovat boli sme sledovaní u neurologa a bolo vsetko ok. Zacal chodit zo dna na den. Muz v 17 mes a to s nim cvicili. Teraz on buzeruje 140 vojakov ako maju behat...no co niekto zacne chodit skor niekto neskor. Do teraz sa tu pekne rozpravame vsetci tak nerozumiem tvojim utocnym komentarom ?
@esther03 ahoj vies co nasla som si na googli ze detske bmi hodnoty alebo detska kalkulačka bmi. A bol v norme. Co samozrejme netvrdim
@sense nahanacku sme sa akurat dohrali. Okupany najedeny a uz spi. ☺ v jasliach su von za kazdeho pocasia to je pozitívne. Ku strave sa mi už vracať skutocne nechce. Prepac uz som to písala tu viac krat...stravyjeme sa zdravo ako to len ide. Cukry nie.
@maminalucka2014 pozri si tu co som ti poslala
@esther03 esther dakujem. Gratulujem k dcerke modelke. No mna by zaujímalo kolko kg mala na zaciatku 3 rokov. 14 rokov je pre nas este dalekooooo...Ďakujem
@esther03 3 roky je tam 21 kg limit ci tomu zle rozumiem ?
@maminalucka2014 netreba gratulovat, je to "zabavka" popri skole. V 3 r. si fakr presne nepamätam, ale mala cez 20kg urcite.
@esther03 aja no tak je este sanca ze aj z toho mojho daco vysekam 😂
@esther03 daj foto nemas v 3 r a teraz
@maminalucka2014 bmi sa detom nepocita pretoze ten udaj je nepresny. Nas syn ma teraz tiez 3 roky a vazi 16 kil s tym ze ma 1 kg naviac ako by mal mal pri vyske 99 cm. Vyzera ze vas syn ma trosku vyssiu vahu a mali by ste viac pozerat co jedava aby si neniesol problemy s vahou aj do neskorsieho obdobia
@maminalucka2014 to nie je limit, normalna vaha je okolo medianu, to by malo byt +- smerodajne. Ked som zadala do detskej bmi kalkulacky tak mi na vysku, vahu a vek tvojho syna vyhodilo, ze "zadane hodnoty nespadaju do ziadneho percentilu.
@maminalucka2014 prepac, ale sukromne foto na verejnych forach zo zasady nezverejnujem
@ajana1 zle píšeš. BMI sa deťom ráta. Vždy keď mojej najml. dcére robil pediater predoperačné vyšetrenie, rátal aj BMI - samozrejme aj zapísal. Takže asi je to potrebný údaj.
Uff, moj ma v 3 rokoch 16,5 kg a siroko daleko ma vo svojom veku najvyssiu vahu... Ale on priberal vela iba do roka a potom už nie. Neviem si predstavit ze by mal viac, 21 kg maju v priemere prvaci na ZS ;)
Synovi by prospelo schudnut aj podla foto aj podla tvojich udajov.
Jeho klby trpia, nebeha lebo nevladze, v skole bude celit posmeskom,hlavne na telesnej.
Neviem si predstavit, zeby som mojich deckam ked mali tri roky zavesila na plecia 8-9kg ruksaky, asi by daleko nezasli.
Neporovnavaj vkuse,ze tvoj z toho vyrastol, ked synovi nadvaha znici klby, trpi aj srdce a to mo zemat vazne nasledky v buducnosti ☹
@deti95060810 bmi ako pre dospelych sa nepocita ale mas median +-1 alebo 2. Vsetko bad alebo pod 2 riesia lekari
@esther03 nespadajú a to cislo pod tym 25. Uz sa to tu preberalo.
@maminalucka2014 Nehovoria, že STE tuční, ale, že dieťa je tučné 😝
Na akej stranke si ratala bmi? Co som ja nasla, vsade sa detske bmi este vklada do grafu.

@maminalucka2014 prestan snivat. Chlapcek ma na sebe tuku viac nez je zdrave. Nabeh na obezitu.na toto ti bmi netreba stacia oci. Pohyb a skrtit pridely.tiez som mala starsiu taku a zdala sa mi v pohode.teraz ked pozriem detske fotky ako z reklamy na bravcovu mast.