icon

Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?

maminalucka2014
30. apr 2017

Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@dankabodvanka ahoj danka to bolo myslené samozrejme obrazne. Ja som vzdy vravela ideme papat...ideme spat..sme tucní...

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@natalka13 kalkulacka bmi pre deti. Ja som nahadzovala udaje do kalkulaciek. Pizri google detsky bmi ...kalkulacka a pod

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@natalka13 3 rocnym 9 kg ruksak na chrbat ? To preco ? 🙈 nie je dost 9 kg na chrbticu 3 rocneho ???neviem

vedorka
30. apr 2017

Pozrela som este raz tu fotku tvojho syna, naozaj ma kila navyse a svaly to nie su... Nic katastrofalne, ale je to tuk, preto aj nozicky do X.
Moj tiez v pol roku iba dojceny 10 kg, v roku okolo 12, v dvoch 14, v 3 ma 16,5 kg. Stale cosi navyse oproti ostatnym a pritom je velmi aktivny a celkom toho dost poje.
Ale on nema skoro ziaden tuk, vidno mu svalstvo, ploche brucho, je iba hruby a ma chudu tvar.

ajana1
30. apr 2017

@maminalucka2014 skus zadat udaje do tejto tabulky. Ja som to dala len priblizne a vyslo ze je obezny. http://m.kidshealth.org/en/parents/bmi-charts.h...

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@vedorka dakujem.za obsirny opis tvojho synceka. No ja skor riesim co moze mat po zdravotnej stranke ake problemy ze ju tucny to vieme. Nechapem preco kazda pise ano je tucny 🙈 len mi nesiel do hlavy ten bmi index preco vysiel v norme. Vdaka

natalka13
30. apr 2017

@maminalucka2014 lebo bezne deti v tom veku maju okolo 15kg a tvoj akoby nosil ten 9kg ruksak navyse.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@natalka13 aha tak som to nepochopila teda..no 15 kg neviem v kolkych mesiacoch mal..no v 4 m mal 8 kg...

natalka13
30. apr 2017

@maminalucka2014 mal by ich mat teraz.
V 4m mal velmi vela, uz vtedy mala pediatricka nieco robit.

cipsinka
30. apr 2017

Nooo tak vahu na jeho vek ma podla mna dost velku,dcerka ma 5 rokov za dva tyzdne a vaha 19kg 🙂 a to sa mi zdala aka je stehenata 😀

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@natalka13 v 4 mes mu brali krv aj na tuky nieco take aj holter mal...vsetko mal úplne v poriadku a bol plne kojeny...co mu nedate cicik...pripadne si date na cicik odmerku kolko mu ma tiecť 😂

sense
30. apr 2017

@maminalucka2014 ja som to citala ono aj zo zdravej stravy mozes pribrat zvlast ak prijem prevysuje vydaj...

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@sense presne ako pises u neho prijem prevysuje vydaj

vedorka
30. apr 2017

@maminalucka2014 ja by som skor neriesila, ake problemy bude mat z kil navyse, ale CO robit, aby schudol. naco riesis BMI...?

dankabodvanka
30. apr 2017

@maminalucka2014 Ja viem, ako to bolo myslené, práve preto som to napísala 😝 písať všetko v množnom čísle je choré...príklad: dieťa sedí na šerbli a mamička pridá komentár "kakuškáme" 😨😨😨 wtf

natalka13
30. apr 2017

@maminalucka2014 kojencovi by som materske mlieko neuberala to je jasne, ale co si robila doteraz?
Ked si pozries rastove tabulky, vyskovo je dieta podpriemer, ale stale OK, a vahovo? vysoko nad hornou hranicou,takze sa ani do tabuleik nezmesti a doteraz si to neriesila.
Stale nevieme kde si vypocitala to OK BMI, mne vsade ukazuje nadvahu (aj ked tam pisu obezitu)

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@vedorka ano mas uplnu pravdu. Riesime zdrav problemy, chudnutie, fyz aktivitu, bmi, . Dôležité sú teraz testy ak bude zdravotne ok. Snad sa nam uz dako podari shudnut. Dakujem

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@dankabodvanka dakujem za tvoj nazor. Ano som chora matka. Pouzivam obcas ideme to a ideme to. Vazim si tvoj užitočný prispevok do tejto diskusie.

sense
30. apr 2017

@maminalucka2014 to znamena ze ho treba zredukovat...ak je stale hladny treba pridat viac zeleniny a ubrat inej stravy...cim sa trochu prijem zredukujem ale mnozstvo zostane...

sense
30. apr 2017

@natalka13 nasa mala v roku 13kg a teda pritom nebola ako michelinka...lebo aj vysku mala...teraz mala 4 roky a ma medzi 18 a 19kg, a trcia jej rebra...

vedorka
30. apr 2017

@maminalucka2014
do roka vela deti vazi ako tvoj. ale ked zacnu chodit, behat, okolo roku, vtedy sa to zastavi.
bicykel, odrazadlo, dlhe vychadzky a bude to ok. este cista voda a kopec zeleniny.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@natalka13 natalka daj si google kalkulacka bmi pre deti. A kukni aj uplne prvy prispevok. Ja som to neriesila..ale riesila len pediatricka nie. Preto idem za nou. Lebo si uvedomujem hrozbu obezity. Pediatricke sa zdal len ako...velky chlapisko..😁

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

Dakujem.za kazdy prispevok. Po vysetreniach vam dam vedieť ako sme dopadli. Ci ma zdravotné nasledky, alebo je zdravy a začneme s dietou. Pekny vecer vsetkym ❤❤❤

holubicka28
30. apr 2017

@natalka13
Tu http://chci-zhubnout.eu/bmi-kalkulacka-pro-deti... ked zadas vysku a vahu, vyjde BMI 24 ideal..ale pod tym su grafy pre dievcata a chlapcov a ked si
@maminalucka2014 pozries graf, tak k 3 rokom je vaha 25kg vysoko vysoko v cervenom mori..preto ine stranky vyhadzovali, ze nespada do percentilu, lebo je asi nad 100.percentilom.
Ak jr maly zdravy, tak treba len mensi prijem, to uz asi vies. Drzim palce, nech je vsetko v poriadku🙂

dai
30. apr 2017

@maminalucka2014 ahoj, pridavam ti len graf - pomer vaha /vyska je strasny, ked som to zadavala tak sa ma program spytal ci sa nemylim s vahou lebo ze je vysoko nepravdepodobna pri takej vyske☹ ta horna hranica k veku je maximalna vaha, spodna minimum, dieta by sa malo pohybovat okolo medianu

katriona1
30. apr 2017

@maminalucka2014 vis co i moje dcera mela ve 4 mesicich 7,5 kg. a jeste k tomu byla mala, takze byla jak pucik, kojena byla do 20-ti mesicu a jelikoz dlouho trvalo nez zacalo lozit a chodit a je taky dost pohodlna a neaktivni, tak jsem jeji vahu resila hned od prvnich prikrmu, aby jedla co nejzdraveji a mela vyvazenou stravu a jsem celkem spokojena, protoze v roce mela mala 10kg. a ted ve 3 letech mela 14,7kg. a 92cm., je takova akorat, ani buclata, ale ani tycka, ale musim ji dost hlidat v jidle a podporovat v pohybu, takze i kdyz dite na zacatku hodne pribira, tak v tom nemusi nutne pokracovat i dal 🙂

deti95060810
30. apr 2017

@ajana1 deťom sa ráta, dospelým neviem...

esther03
1. máj 2017

@maminalucka2014 tak zmen pediatricku, lebo normalna pri preventivkach by nepovedala, ze je len velky chlapisko. Zdravotne ok vysetrit, jedalnicek ok upravit, ale co mozes zacat uz teraz a nepotrebujes na to ziadne odobrenie od dr. je aby mal maly ooovela viac pohybu. Lebo ako sama pises, ma vyssi prijem ako vydaj a ja si myslim, ze tam je problem. A ak dojcis stale, uz by som prestala, materske mlieko obsahuje dost tukov.

maminalucka2014
autor
1. máj 2017

@esther03 dakujem od vcera som prestala dojcit. Co sa tyka pohybu ako som písala snazime sa dosiahnut co sa da kedy sa da a ako sa da.

bodkolienka81
1. máj 2017

@maminalucka2014 dala by som porobit kompletne vysetrenia na vylucenie zdravotneho problemu. Pokracovala by som v zdravej strave, ziadne diety a "vojensky rezim". Prestala by som ho porovnavat s otcom, je to samostatna jednotka a dobrym stravovacim navykom a primeranemu pohybu ho treba naucit. V ziadnom pripade mu nehovorit, ze je tucny a ze musi schudnut, akurat si zarobi na psychicke problemy. Prikladom a zabavnou formou ho treba viest k adekvatnemu pohybu, plus viacdenny pobyt v jasliach/skolke by mohol pomoct. Drzim palec!