icon

Je dubová kôra vhodná pre dojča?

impka
29. dec 2010

Milé mamky, náš syn má atopický ekzém a chceli sme skúsiť dubovú kôru do kúpeľa. Na príbalovom letáku ale píšu, že sa do 3 rokov nesmie??!!?
Čo vy na to? Máte skúsenosti s používaním DK u dojčiatok s atopickým ekzémom? Aké sú výsledky? Ďakujem!

janinah
•
29. dec 2010

na radu koho to chcete skúsiť?príbalový leták tam nie je na parádu 😉 je tu na mk celá téma o ekzemoch,skús pozrieť,jediný kúpeľ ,o ktorom ja viem pre túto dg je kúpeľ z pliev /šupky zo zrna/

evickapooh
•
29. dec 2010

dubova kora nie je vhodna do 3 rokov?ale vnutorne ako caj z d. kory?nie?

cvikla969
•
29. dec 2010

nejdem nikomu protirecit.moja znama s tymto problemom na zaklade odporucania kupala maleho a vraj to pomohlo...ale zvas si to sama..

piskotka81
•
29. dec 2010

Ja som malej kupala zadocek v dubovej kore ked mala par mesiacov.mala nepeknu zapareninu a uz sme mali vypisany listok na kozne.skusila som to a super to pomohlo.

pink_lady
•
29. dec 2010

ja som to tiez skusala na zapareniny a sa to zhorsilo...radsej neriskuj, resp, urob slabunky odvar lebo je to dost silne...

oacka
•
30. dec 2010

naša mala ako 3mesačná trhlinku v zadočku a lekár nám odporučil kúpeľ v dubovej kôre alebo v harmančeku na zahojenie, ja som zvolila harmanček,takže konkrétnu skúsenosť s ňou nemám,ale doki ju navrhol.

nikolia
•
5. jan 2011

nám odporúčili dubovú kôru na seboroickú dermatitídu, a pomohla, a harmanček deckári neodporúčajú,lebo je pre deti vysoko alergický,ani čaj ani kúpeľ....a ns letáku je pravdepodobne nevhodný do troch rokov ako čaj nie kúpeľ.... 😉

janka_pn
•
5. jan 2011

nam alergologicka odporucila kupel v dubovej kore. mala mala vtedy cca rok a pol... a zda sa mi, ze to pomahalo na nas ekzem, ale treba hladat aj priciny, lebo len korou sa to nevylieci 😒

ela2710
•
5. jan 2011

skus radsej okupat v panenskom olivovom oleji, vela bab tu pise, ze im to velmi pomohlo

desszi
•
5. jan 2011

Nam to na ekzem tiez odporucali, ale my pouzivame ovseny kupel, ten nam zabera.
Co sa tyka napisov na letakoch, velakrat je tam formulka "vhodne od troch rokov" z dovodov skor byrokratickych ako realnych - museli by sa kategorizovat inak, co chodi pre dane firmy s vacsim mnozstvom papierovaciek a testov a to by viedlo k predrazeniu vyrobku, aj ked u byliniek treba dbat a byt opatrny pri davkovani 🙂

alexandra9817
•
12. mar 2021

Dcéra má zapareniny urobila som odvar, no neviem naozaj či ju posadiť do toho keď tu píšu že niektorým detičkám to zhoršilo.

bluka2
•
12. mar 2021

My sme používali u pár mesačnej sem tam na červené miesta a super to pomáhalo

haidi
•
11. okt 2021

@bluka2 prosím vas mne s a dcérka vychádzala po použiti oleja na masírovanie od eurony a pediatricka poradila umývať v dubovej kôre nemusím sa teda báť? Vám pomohlo? Ďakujem ak môžem poprosiť akú konkrétne ste kupovala?

bluka2
•
11. okt 2021

@haidi nemusíš sa bat. Ja som používala, keď bolo začervenane miesto v oblasti plienky. Mala som niečo z rakúskej lekárne:

haidi
•
11. okt 2021

@bluka2 vdaka☺️

ikissedagirl
•
11. okt 2021

@impka tieto obmedzenie pre deti do urcite veku, alebo pre tehotne a dojciace su casto z dovodu, ze vyrobca nechcel investovat do vyskumu vhodnosti pre tieto male skupiny pacientov. a preto je jednoduchsie napisat na obal, ze je to nevhodne pre danu skupinu.
ci je to pripad aj dubovej kory, to netusim 🙂