Je kašeľ dôvodom nechať 3-ročné dieťa doma zo škôlky?
Dobrý deň, dcéra ma 3 roky a sem tam zakašle, inak je zdravá, môžem ju dať do škôlky a brať medzi deti ?
Keby to bola naša škôlka, tak by to neriešili, denno denne počuť z triedy kašel detí...ja osobne svoju dcéru keď kašle alebo soplí do škôlky nedávam, ale to som ja....hoci by som mohla, keďže tam stále niekto kašle...ale nedávam...počkám pár dní, ak to prejde, ide, ak nie, je doma...
Ak kasle, tak zdrava nie je.. alebo ty tiez kasles cely zivot..?
Pediater vie o tom, že sem-tam zakasle? Môže to byť alergia. Môže sa Ti to vypomstiť tak, že v kolektíve bude často chorá, lebo jej telo sa musí vysporiadavať s neliečenou alergiou. Nevadí?
Po chorobe je predsa dokašliavanie normálne 😀 aj 2 týždne (po akútnom ochorení)
Ak kašle nieje zdravá, takže vyliečiť
Občasný kašeľ nie je dôvod na OČR a spokojne do škôlky.
Zalezi kolko kasle a ako kasle...moj napr.ked zacal kaslat tak som ho nechala doma..ale teraz este stale dokasliava ale uz ho dam v stredu do skolky.lebo po chorobe este moze pokasliavat aj 2 tyzdne 🙂
Podla toho ako kasle a ci je to ako nasledok po chorobe,ze dokasliava.alebo sa choroba rozbieha,niekedy moze len nieco drazdit a prejde za 2-3dni same..v prvom a poslednom pripade davam do skolky,ale pri rozbiehajucej chorobe nie,ale vtedy ma dieta rychlo aj ine priznaky ako sople,teploty a pod..
Ja viem rozoznat kasel a kasel, ako u seba tak u syna, dcery. Mam alergiu a astmu a viem kedy to je pokasliavanie, a kedy to uz nie je dobre. Avsak. U syna astmatika moze byt aj strasny kasel “len” kasel, pretoze velakrat nema ani teplotu ani nadchu. Vtedy ho ale radsej do skoly nedavam, je to narocne pre neho a neviem si predstavit ako by to rusilo ucitelku 😁. Proste kazdy si to dieta musi poznat sam.
No ak sa choroba konci a dieta sem tam zakasle ok. Ak je kasel suchy este ok, co doznieva choroba. Ak ma dieta mokry kasel take nema co robit v kolektive. Neznasam to. To iste ak sa dieta dusi v noci - to je absolutny red flag. Take dieta nie je ok a bude kaslat aj pocas obedneho spanku a trapit sa a druhych.
Ja v tom dokašlievaní presne mám dilemu.. dcéra nie je chorá, len ju to drží možno už 2 týždne taký zbytkovy kašeľ..

Nam by volali, ze kasle a mame ist po neho 🤷♀️😅 to uz ty musis vediet ako prisni su vo vasej skolke