Je lepší púder alebo Bepanthen?
chcem sa opýtaťčo je lepšie dávať po prebalení nazadoček púder či bepathen a akosa aplikuje púder nasypať na plienku a zabaliť? a ešte jednu otázku keď dámna ranu púder namiesto framikoinu bude to štípať či nie?
nasu malu puder stipal a ked sa pocikala zhrudkovatel a bolo ho vsade vela len tam kde mal byt vobec. Pouzivame calciovu mast je vyborna nie je taka draha a ked nahodou ma zapareninku tak za den sa jej to hned zlepsi a na druhy uz nic nema. Ale nikdy by som nedavala mast po , po kazdom prebalovani pokozka si zvykne a ked pride zaparenina tak nepomaha nic.....
@migely Preco preboha davas dietatu Framykoin na skrabancek ???? Framykoin je antibioticka mast, a rozhodne sa nedava preventivne.... Na skrabancek sa nedava NIC. Iba to umy.
No neviem, co si ty myslis pod pojmom "chemia"...to je aj puder, aj masticka....
Co su ti ludia uz totalne na hlavu? Zadok umyt detskym mydlom a hotovo.
Najprv dieta vydrhneme samponmi, gelmi, cim ho zbavime jeho prirodzeneho ochranneho filmu, ktory mu zabezpeci jeho vlastne telicko. A potom na chuda babo nagebrime nejaky umely krem, puder, mlieko...
S tou hygienou opatrne. To neznamena, ze ked nieco nevonia ako vanilka, ci "cojaviemco", tak to nie je ciste.
A potom tu riesime "imunitu", debilne otazky typu "co davate detom na posilnenie imunity"............aaaach. Imunita sa nevyraba v lekarni, ci v nejakej firme, ci na luke (bylinky..). Imunita je to, co si telo samo buduje. Samotnou imunitou je to, ze sa telicko SAMO dokaze branit. Nie to, ze JA MU DAM Imunoglukan, ci nejaky iny vytazok.... DZdrave dietatko sa potrebuje dostat do kontaktu s beznymi patogenmi, aby si tu obranyschopnost samo vybudovalo, aby sa naucilo branit, nie aby sme ho my branili. To mu nijekao nepomoze.
JAAAJ, viem, uz som sa tu rozpisala uplne off topic, ale suvisi to aj s temou. Jendoducho...umyt a nedavat nic, a hygienu - v spravnej miere...
Teraz lekari hovoria ze nepouzivat puder ale tie ich potentovane kremy vobec nepomahaju.nam predpisala lekarka DoubleBase Gel co je vlastne krem a nie gel a ludia si to na internete vychvaluju do neba.u nasich dievcatkach to vobec nepomohlo.lekarka ze "mala ma ekzem" a my sme sa zhrozili.nakoniec som zistila ze jej zatekalo mliecko pod krk, jednej aj druhej - mam dvojicky- a z toho mali vyrazky.dala som puder po umyti a vsetko sa pekne vycistilo.aj na inych miestach z tepleho pocasia.nemozem sa stazovat.Talcum Powder vyhral suboj ;)
@migely inak ked uz ma rok a tri mesiace, tak by som nedavala nic ... iba ked to zacina vyzerat na zapareninu alebo sa dietatko spoti v plienke. Inak len caste umyvanie vodou, poutieranie a najlepsia prevencia je vzdusny kupel, teda nechat volne bez plienocky
No myslim ze krem a puder su dost zajedno co sa tyka obsahu chemie, aviril dokonca obsahuje aj parfum co teda rozhodne nie je idealne 😖 Ostatne ingrediencie sa mi nechce googlovat, avsak nie je skodlive vsetko co ma zlozity nazov.
Zloženie Aviril Detský Zásyp s Azulénom
Talc,Distarch Phosphate,Zinc Oxide,Citric Acid,Parfum,Aloe Barbadensis,Guaiazulene,Coumarin,Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde,Linalool,Hexyl Cinnamaldehyde,Cinnamol,Geraniol,Citronellol,Benzyl Alcohol,Benzyl Benzoate,Eugenol
@migely mala sa poskriabala na nosteku?ak to nie je zahnisane, framykoin urcite nedavaj, mozes jemne ocistit pripravkom Betadine roztok zriedenym. a puder sa nedava ani okolo nosa, ved ti to vdychne a nehovorim,ze sa to moze dostat do oka....U nas v lekarnicke nemoze chybat Betadine roztok ,ale popravde, este som ho pouzila len raz,ked mala zaparene za uskom..Skriabance som neriesila vobec..detom sa vsetko velmi rychlo hoji.
Ine je,ked je to skarede, zapalene samozrejme ..
začneme davať asi tu majzenu
maizenu? to uz je z kategorie receptov "hladku muku na popaleniny vseho druhu"
my sme na zadocek pouzivali Bepanthen a pomahal nam. Je dobry ako prevencia, neobsahuje zinok takze nevysusuje pokozku.
pre najmensie deticky do jedneho roka je od Bepanthenu extra mast. Chrani ich nedozretu pokozku, hydratuje olivovym olejom a regeneruje dexpanthenolom. Dobra volba kazdodennej ochrany.
ja tiez od narodenia maleho pouzivam bepanthen extra mast s ktorou som maximalne spokojna a teraz ma aj prijemne prekvapila lekarnicka- resp. samotny bepanthen akciou, ked som k masti bepanthen extra dostala aj balicek - krasnu farebnu plienku/ a tych povedzme si uprimne nie je nikdy dost 🙂 ja mam taketo akcie velmi rada🙂 a dostala som aj vzorku bepanthen care k tomu - hovorila, ze maju akciu cely jun, takze sa este chystam po ponozky a dudliky aventacke🙂
ja používam od narodenia bepanthen. Najprv som používala bepanthen extra do roka a teraz bepanthen care masť. Dobre hojí zapareniny a používam ho aj na menšie potničky. Som s ním spokojná.
Tiez som bepanthen extra vykusala na potnicky, nakolko malemu nechceli zmiznut a skusala som rozne kremy-nechcela som nic agresivne pre male babo tak som ho skusila a zabral.
.
určite bepanthen. to je veľmi dobrý krémik proti zapareninám, púder sa na neho nechytá

@domak2 no jednorazovky priatelke sa to nechce prať ale ved tam píšu že kukuričny šrob ,, a čo sa týka tej rany mala sa poškrabala nanose či jej dam nato decky púder alebo framikoin framikoin bi ju asi štipal ☹