Je moje dieťa urieknuté?
Ahojte, nemáte niekto skúsenosti? Malý ma 12 mesiacov, v noci aj 30 krát hore aj 40,je kojeny, posledné 2 noci v kuse vrci, plače, dám mu cicik triska sa skludni, asi na 15 minút a potom zasa, dám vodu, cumlík, cici, v kuse ne kľudný, od narodenia nemá dobrý spánok, stále sa budil aj 20 krát v noci, ja nepoznám to aby sa mi zobudil len 2-3 krát za noc..... Už som hotová, táto noc úplná katastrofa každých 20 minút a rev.... Dieťa prispieva pekne, cez deň má 2 spanky po hodine a hodine a pol. Bola som s nim aj u Dr. Vraj všetko v poriadku, povedala mi ze aj také sú deti.... Chcela som ho odstavit od cici, fľašu nevezme ani za svet do pusy a pritom cumlík ma v pohode, mam pocit ci to dieťa nieje utieknute, ten spánok v noci v kuse to ani nieje spánok len bdebie a zasa je hore. Mate niekto skúsenosti.?
@elcoro Paralen je fajn dať aj mne pediatricka povedala, ale nie tak často!mne sa zdá pre ročné dieťa malo na večeru kašu.Ak je zlý spáč od narodenia tak to nebudú zuby.Aj moja sa v noci viac budila,keď jej išli zuby, ale mne sa toto zdá extrém.Daj mu normálnu večeru nie kašu.A išla by som k neurológovi či pediatricke znova
@kockopes2206 ako mam pospať cez deň, keď so starším sa im prelína spánok... Manžel v práci a pomôcť nemá kto? S mladším som to tak riešila keď sal on spala som aj ja ale teraz sa to nedá..... Viem máš pravdu ale dr. Vravela ze tie dávky sú minimálne Nurofenu a pod.... Nedávam mu diazepam ani nic podobne....
Ja navyknuty na cicku 🤷🏼♀️ vie ze záplace a dostane, bez toho nevie spať ani fungovať v nOci. Syn si tak vytvorili asociáciu na fľašu s UM (nekojim) ked mu išli zubu a nechcel cez den jest budil sa 3-4x za noc a bez UM nezaspal. Oducanie bolo nepríjemné, trvalo asi 3 noci plaču ( pre mna to bol horor kedz bol zvyknutý neplakat skoro nikdy a pekne spať od narodenia celú noc) ale potom zistil ze jednoducho nedostane tak spal ďalej.
A prosím ta, tvoja pediatricka ti tak odobrila pchať analgetiká do decka každý večer po dobu x-mesiacov? To sa mi nechce veriť.... Radila si sa s ňou vôbec? Co ti poradila?
@luccija aj keby mu dám Zemiaky aj mäso aj tak nespi.. Dám. Mu hocičo a nespi....dam mu kašu a ani tu mi nezje celú lebo už s mu odgrgne že je plný a už mi neotvorí ústa... Kebyže vidím ze je hladný určite by som ho napchala len aby spal. Ale zje normálnu porciu hocičoho a je to stále o ničom.
Bola som s nim u Dr. Vraj vyzerá byt v poriadku úplne usmievavý, prospieva hraje sa
@elcoro skoda, ze starsi asi nechodi do skolky. Oddychla by si si aj po tej stranke cez den, ze by si sa nemusela venovat dvom detom. Alebo skus zapojit rodinu, akju mate blizko, dat starsieho k starym rodicom, prip.ked by ho zobrali von v case ked mladsi spi, aby si sa mohla vyspat. Na spanok pomohlo u nas az uplne zrusenie nocneho cuckania mlieka, bol dlho dojceny. Zrus dojcenie a za tyzden sa vyspis.
@elcoro Tak to by sa v prvom rade okamžite zmenila pediatra. Ja nie som žiadna bio žena ktorá prežije bez liekov a myslím si že je fajn mať poruke nejaký Paralen alebo nurofenu utisenie bolesti a aj v prípade núdze ho použiť, Ale toto je proste už príliš a nie je to normálne dopovať tak malé telíčko toľkými liekmi keď to možno ani nepotrebuje.
@elcoro dithiaden ho ukľudní a uspi vyskúšaj...
Tak Ťa v noci cíti cez deň má podnety nevníma bolesť zubov a v noci cíti nepokoj a chce teba.
Skús nekojit v noci pritulit, pohladkať, cumel....jeho to boli a kojenim si to pomasiruje.Uprimne Tá ľutujem nič horšie ako nespat neexistuje
@elcoro ešte mi napadlo, niektorá v termínovkách mala tiež takého nespavca na ktorom skúsila levanduľu, nastriekala vankúš aby voňal, bol to nejaký sprej z avonu či oriflameu. Neskôr viaceré spätne písali že pomohlo a zlepšilo sa to
Môj syn bol podobny. Ak to uz s nocnym dojcenim nevies vydrzat, pokojne ho odstav, nemusis uplne, staci len na noc. Urcite mu v noci nedavaj flasu. Netreba. Len sa priprav, ze si mozno dve noci poplacete, ale potom to bude len lepsie a lepsie. Ja som dojcila svoje deti velmi dlho, ale synovi som zrusila nocne dojcenie v cca 1,5 roku. Denne som ponechala a sam sa odstavil v 27 mesiacoch. Mal pokazene zuby a nocne dojcenie, bol uz proste zlozvyk. Kazde jedno prebratie v noci sa potreboval dojcit. Dceru som uz potom ucila, nezaspavat na prsniku a dojcila som ju skoro do 3 rokov, ale nebolo to pre mna obtazujuce, lebo mala v dojceni urcite pravidla.
Akoby som citala o svojej prvej. Muz nevedel pomoct,v noci hore neustale,2 roky som nespala suvisle viac ako dve hodiny.aj cez den 5 hodin revu,nikto mi neveril,kym to nezazil.k lekarom som chodila s natocenym videom.vsetky vysetrenia ok.vyrastla z toho zo dna na den.a jasne ze som bola nervozna,kto by nebol.cumel a flasu odmietala,mali sme doma celu zbierku.teraz ma 4 roky,je uzasna,sikovna,spokojna,vobec nie je nervak,da sa s nou dohodnut.a ked zaspi,nic ju nezobudi 🙂 kojena bola do 2,5 roka,to si uz dala vysvetlit.
Nesuhlasim s nazorom,ze za to moze iba zle nastavenie a stres matky.mladsia je od mala pohodacka a to som mala pri nej ovela vacsie stresy pocas tehotenstva a prvych mesiacov (autonehoda,ciastocna imobilita,korona).
Neznasala som "dobre" mienene rady,ze je hladna - akoby som jej nedavala jest a neprosperovala.
Pomohlo mi prijat ze je proste taka a prejde to,do puberty vrieskat urcite nebude.su aj obdobia,ktore je vobec nepamatam,spankova deprivacia je svina.
Drzim palce a prajem vela sil.
@christie11 ďakujem ❤️

@elcoro ja som proste dala flasu s vodou a ked nechcel tak nepil. Poobjimala som ho ale cicik som nedala. Najprv reval, potom uz boli noci ze sa len valal po mne a potom sa uz prestal budit v tom case ked sa zvykol kojit. Ale aj to je individualne niektore deti viac cirkusuju niektore menej. Ale vela zien toto odporuca ze im to pomohlo pre lepsi spanok. Mozno keby to neslo tak prave tam by pomohol tato keby bol s nim sam. Lebo on ho nenakoji, ty proste nezvladnes ten rev a nakoniec mu aj tak das, to poznam. Ale keby si tam nebola..