Je možné dostať kiahne viackrát?
Čaute, je možne dostať kiahne dvakrát? Staršia dcéra ich priniesla zo škôlky, po dvoch týždňoch dostala mladšia ale aj manžel ktorý vraj v detstve mal. Už sa bojím aj ja.😔 Mladšiu dcéru ktorá má 21 mesiacov ešte dojčím je možné že dostanem odnej kiahne ? Ďakujem
Nie je to možné, bohvie čo to mal tvoj muž za výsyp, keď bol malý, aj doktori sú oomylné stvorenia a dosť
nám povedal pediater že dcéra môže dostať aj keď ich mala. Mala ich len zopár.
Ja viem tak, že to možné nie je.
Ak niekto dostane kiahne druhýkrát, tak preto, lebo prvýkrát nebol správne diagnostikovaný, tzn.že tie prvé kiahne v detstve neboli naozaj kiahne.
@nikola1507 u mojho brata si cela rodina myslela, ze ich tiez mal, kedze ich nechytil ani ked boli v skolke, ani ked som ich mala ja, ani v skole a dostal ich ako dospely. Takze asi to neboli kiahne ked si mysleli, ze ich mal.
Ano JE možné dostať kiahne aj 2x ale je to skôr rarita. Stáva sa to napríklad pri zníženej imunite.
Nemal dost protilatok. Dost bezne, nakolko tie kiahne teraz vedia byt priebehom agresivnejsie
nám povedal pediater že dcéra môže dostať aj keď ich mala. Mala ich len zopár.
@anonym_c8bd5d presne jeden z dôvodov, prvá choroba mala ľahký priebeh a nevyvolala dostatočne silnú reakciu na vytvorenie protilátok.
ja som mala, ale je to vynimocne a 2r dcera pravdepodobne dostane tiez, mne dostala aj 3m. dcera drzte sa
@nikola1507 áno je to možné. Moja sestra mala 2x. A nie, v detstve to nebol len taký nejaký výsyp. Klasické kiahne. Vo veku 17 rokov znova.
@nikola1507 ťažko povedať, čo mal a co nemal tvoj muž v detstve. Moja svokra napr. všetky vyrazkove choroby volala osýpky. Kiahne vraj môj muž nemal. Fakt je, že sme ich doma mali dva krát s odstupom 10 rokov a nedostal ich. Ja takisto nie, v detstve som prekonala.
Môže sa to stať, hlavne ak ich prvýkrát malo malé dieťa do dvoch rokov. Imunita ešte nemusí fungovať ideálne, takže sa nevytvoria protilátky. Ak si mala v detstve kiahne s bežným priebehom, druhý raz ich nedostaneš. U nás v rodine otcov brat mal kiahne ako bábätko v piatich mesiacoch, ešte sa tešili, že len pár pluzgierov. A potom dostal znovu ako dospelý.
Nie je to možné, bohvie čo to mal tvoj muž za výsyp, keď bol malý, aj doktori sú oomylné stvorenia a dosť
@anonym_baaf19 mýliš sa, je to možné, mala som kiahne dva krát, raz ako dieťa a raz ako dospelá, mám to aj v karte.
@anonym_baaf19 mýliš sa, je to možné, mala som kiahne dva krát, raz ako dieťa a raz ako dospelá, mám to aj v karte.
@anonym_f64883 to že máš niečo v karte neznamená, že je to pravda.. veľakrát je prvá diagnostika chybná - aj lekár je tvor omylný… vo všeobecnosti ak mal človek raz kiahne s klasickým priebehom, telo si vytvorí doživotnú imunitu. Mať kiahne dvakrát je extrémne zriedkavé a to iba v týchto prípadoch-
1.veľmi slabá alebo neúplná imunita po prvom ochorení (veľmi ľahký priebeh v detstve)
2.oslabený imunutný systém ( chemoterapia, dlhodobé užívanie kortikoidov a pod)
3.chybná diagnóza pri prvom ochorení
Karta inak nie je písmo sväté, ja tam také blbosti popísané, že až. 😃
Mala som v karte napisane kiahne v 3 rokoch ale s otaznikom..tie prave som si vychutnala o 30 rokov neskor ked ich priniesla dcera zo skolky.takze bud som ich mala naozaj 2x alebo to prvy raz bolo nieco ine.
ja 6x pásový opar. a je to vírus ovčích kiahní,,,
ja 6x pásový opar. a je to vírus ovčích kiahní,,,
@fidorka7 áno, pretože ovčie kiahne sa vedia vrátiť iba vo forme pásoveho oparu
Ked som bola dieta tiež som ich mala dva krát..s odstupom par mesiacov
@anonym_f64883 to že máš niečo v karte neznamená, že je to pravda.. veľakrát je prvá diagnostika chybná - aj lekár je tvor omylný… vo všeobecnosti ak mal človek raz kiahne s klasickým priebehom, telo si vytvorí doživotnú imunitu. Mať kiahne dvakrát je extrémne zriedkavé a to iba v týchto prípadoch-
1.veľmi slabá alebo neúplná imunita po prvom ochorení (veľmi ľahký priebeh v detstve)
2.oslabený imunutný systém ( chemoterapia, dlhodobé užívanie kortikoidov a pod)
3.chybná diagnóza pri prvom ochorení
Karta inak nie je písmo sväté, ja tam také blbosti popísané, že až. 😃
@anonym_939844 nemusis mi to vysvetlovat, viem, ako to funguje, mam v rodine aj medzi známymi viacerých lekárov. Kiahne môžeš mať opakovane
Je to možné, ak v detstve nebol poriadne vysypaný, mohol dostať opäť. Ja som bola tehotná, keď sa v práci (MŠ) objavili kiahne, hneď som volala svojmu lekárovi, čo mám robiť, povedal, že mi urobí testy na protilátky, a či viem ako som bola vysypaná v detstve . Ak by som mala iba pár vyrážok, tak je veľká pravdepodobnosť, že by som ich dostala opäť, nakoľko sa v takom prípade nevytvoria protilátky. Urobil mi testy, a mám protilátky do konca života.
Poznám dvoch ľudí čo mali 2x, obaja mali prvýkrát iba pár vyrážok.
Áno, môžeš
@nikola1507 moja lekárka vravela ze mladšia dcéra kľudne môže dostať ešte raz. Keďže ich mala ako 2 mesacna slabe
@nikola1507 áno, mozes

Je to možné, ak sa nevytvoril dostatok protilátok.
Dostať ich môžeš od dcér, rovnako ako od muža