icon

Je možné dostať kiahne viackrát?

nikola1507
Včera o 15:41

Čaute, je možne dostať kiahne dvakrát? Staršia dcéra ich priniesla zo škôlky, po dvoch týždňoch dostala mladšia ale aj manžel ktorý vraj v detstve mal. Už sa bojím aj ja.😔 Mladšiu dcéru ktorá má 21 mesiacov ešte dojčím je možné že dostanem odnej kiahne ? Ďakujem

patka06
Včera o 15:46

Je to možné, ak sa nevytvoril dostatok protilátok.
Dostať ich môžeš od dcér, rovnako ako od muža

anonym_baaf19
Včera o 15:46

Nie je to možné, bohvie čo to mal tvoj muž za výsyp, keď bol malý, aj doktori sú oomylné stvorenia a dosť

anonym_c8bd5d
Včera o 15:54

nám povedal pediater že dcéra môže dostať aj keď ich mala. Mala ich len zopár.

dorizzz
Včera o 15:57

Ja viem tak, že to možné nie je.
Ak niekto dostane kiahne druhýkrát, tak preto, lebo prvýkrát nebol správne diagnostikovaný, tzn.že tie prvé kiahne v detstve neboli naozaj kiahne.

viestta
Včera o 16:01

@nikola1507 u mojho brata si cela rodina myslela, ze ich tiez mal, kedze ich nechytil ani ked boli v skolke, ani ked som ich mala ja, ani v skole a dostal ich ako dospely. Takze asi to neboli kiahne ked si mysleli, ze ich mal.

haley7897
Včera o 16:03

Ano JE možné dostať kiahne aj 2x ale je to skôr rarita. Stáva sa to napríklad pri zníženej imunite.

kiki68
Včera o 16:04

Nemal dost protilatok. Dost bezne, nakolko tie kiahne teraz vedia byt priebehom agresivnejsie

haley7897
Včera o 16:05
@anonym_c8bd5d

nám povedal pediater že dcéra môže dostať aj keď ich mala. Mala ich len zopár.

@anonym_c8bd5d presne jeden z dôvodov, prvá choroba mala ľahký priebeh a nevyvolala dostatočne silnú reakciu na vytvorenie protilátok.

kacena4
Včera o 18:00

ja som mala, ale je to vynimocne a 2r dcera pravdepodobne dostane tiez, mne dostala aj 3m. dcera drzte sa

anonym_ca658f
Včera o 18:22

@nikola1507 áno je to možné. Moja sestra mala 2x. A nie, v detstve to nebol len taký nejaký výsyp. Klasické kiahne. Vo veku 17 rokov znova.

anonym_8321b3
Včera o 19:50

@nikola1507 ťažko povedať, čo mal a co nemal tvoj muž v detstve. Moja svokra napr. všetky vyrazkove choroby volala osýpky. Kiahne vraj môj muž nemal. Fakt je, že sme ich doma mali dva krát s odstupom 10 rokov a nedostal ich. Ja takisto nie, v detstve som prekonala.

anonym_6502bf
Včera o 19:51

Môže sa to stať, hlavne ak ich prvýkrát malo malé dieťa do dvoch rokov. Imunita ešte nemusí fungovať ideálne, takže sa nevytvoria protilátky. Ak si mala v detstve kiahne s bežným priebehom, druhý raz ich nedostaneš. U nás v rodine otcov brat mal kiahne ako bábätko v piatich mesiacoch, ešte sa tešili, že len pár pluzgierov. A potom dostal znovu ako dospelý.

anonym_f64883
Včera o 22:45
@anonym_baaf19

Nie je to možné, bohvie čo to mal tvoj muž za výsyp, keď bol malý, aj doktori sú oomylné stvorenia a dosť

@anonym_baaf19 mýliš sa, je to možné, mala som kiahne dva krát, raz ako dieťa a raz ako dospelá, mám to aj v karte.

anonym_939844
Dnes o 05:33
@anonym_f64883

@anonym_baaf19 mýliš sa, je to možné, mala som kiahne dva krát, raz ako dieťa a raz ako dospelá, mám to aj v karte.

@anonym_f64883 to že máš niečo v karte neznamená, že je to pravda.. veľakrát je prvá diagnostika chybná - aj lekár je tvor omylný… vo všeobecnosti ak mal človek raz kiahne s klasickým priebehom, telo si vytvorí doživotnú imunitu. Mať kiahne dvakrát je extrémne zriedkavé a to iba v týchto prípadoch-
1.veľmi slabá alebo neúplná imunita po prvom ochorení (veľmi ľahký priebeh v detstve)
2.oslabený imunutný systém ( chemoterapia, dlhodobé užívanie kortikoidov a pod)
3.chybná diagnóza pri prvom ochorení

Karta inak nie je písmo sväté, ja tam také blbosti popísané, že až. 😃

saxana000
Dnes o 06:31

Mala som v karte napisane kiahne v 3 rokoch ale s otaznikom..tie prave som si vychutnala o 30 rokov neskor ked ich priniesla dcera zo skolky.takze bud som ich mala naozaj 2x alebo to prvy raz bolo nieco ine.

fidorka7
Dnes o 07:00

ja 6x pásový opar. a je to vírus ovčích kiahní,,,

anonym_baaf19
Dnes o 10:49
@fidorka7

ja 6x pásový opar. a je to vírus ovčích kiahní,,,

@fidorka7 áno, pretože ovčie kiahne sa vedia vrátiť iba vo forme pásoveho oparu

dollyzv
Dnes o 10:59

Ked som bola dieta tiež som ich mala dva krát..s odstupom par mesiacov

anonym_f64883
Dnes o 11:13
@anonym_939844

@anonym_f64883 to že máš niečo v karte neznamená, že je to pravda.. veľakrát je prvá diagnostika chybná - aj lekár je tvor omylný… vo všeobecnosti ak mal človek raz kiahne s klasickým priebehom, telo si vytvorí doživotnú imunitu. Mať kiahne dvakrát je extrémne zriedkavé a to iba v týchto prípadoch-
1.veľmi slabá alebo neúplná imunita po prvom ochorení (veľmi ľahký priebeh v detstve)
2.oslabený imunutný systém ( chemoterapia, dlhodobé užívanie kortikoidov a pod)
3.chybná diagnóza pri prvom ochorení

Karta inak nie je písmo sväté, ja tam také blbosti popísané, že až. 😃

@anonym_939844 nemusis mi to vysvetlovat, viem, ako to funguje, mam v rodine aj medzi známymi viacerých lekárov. Kiahne môžeš mať opakovane

jar_ka
Dnes o 11:14

Je to možné, ak v detstve nebol poriadne vysypaný, mohol dostať opäť. Ja som bola tehotná, keď sa v práci (MŠ) objavili kiahne, hneď som volala svojmu lekárovi, čo mám robiť, povedal, že mi urobí testy na protilátky, a či viem ako som bola vysypaná v detstve . Ak by som mala iba pár vyrážok, tak je veľká pravdepodobnosť, že by som ich dostala opäť, nakoľko sa v takom prípade nevytvoria protilátky. Urobil mi testy, a mám protilátky do konca života.
Poznám dvoch ľudí čo mali 2x, obaja mali prvýkrát iba pár vyrážok.

bielasovicka
Dnes o 12:17

Áno, môžeš

memma
Dnes o 14:10

@nikola1507 moja lekárka vravela ze mladšia dcéra kľudne môže dostať ešte raz. Keďže ich mala ako 2 mesacna slabe

lucia245
Dnes o 14:36

@nikola1507 áno, mozes