icon

Je možné podstúpiť narkózu po liekoch na alergiu?

adamkofjo
12. feb 2016

Chcem sa spytat dcera ide na hadicu ktoru jej budurobit v narkoze a uzivala lieky od alergie oze podstupit narkozu neviem ci ih mam vysadit alebo mm na ne upozornit v nemocnici mozu sa vobec uzivat pred narkozou niake lieky

pribinak
•
12. feb 2016

Vsak tam cim skor zavolaj, povedia ti to uplne presne ci ano alebo nie

adamkofjo
autor
•
12. feb 2016

Vedto mi tam ideme v pondelok a uz sa tam asi nedovolam a obvodnej som sa zbudla spytat

janickadr
•
12. feb 2016

@adamkofjo A aky liek uziva a kedy ho zvykne uzit, rano ci vecer? A to idete na gastroskopiu v celkovej anesteze?

adamkofjo
autor
•
13. feb 2016

Vecer aeriussirup ja som jej ich teraz radsej uz nedala len sa bojjm ci to niako nemoze ovplyvnit narkozu

janinah
•
13. feb 2016

lieky na alergiu jej dávaj ako má brať,potom pri príjme sa ťa budú pýtať čo užíva a povedia,či brať ráno pred vyšetrením

zuzik307
•
13. feb 2016

@adamkofjo vecer jej ho kludne mozes dat, rano ostat uplne nalacno aj nasmadno...som anesteziologicka🙂

adamkofjo
autor
•
13. feb 2016

Dakujem

janickadr
•
13. feb 2016

@adamkofjo Ked je to vecer a na zakrok, ci teda vysetrenie v narkoze idete az rano, kludne jej tie lieky daj, pripadne, ak sa velmi bojis, daj jej ich trosku skor, o 16-17.00hod.. Inak, tieto lieky sa bezne podavaju aj pred operaciou este den pred uspatim.

adamkofjo
autor
•
13. feb 2016

Dakujem som kludnejsia

katka1981
•
13. feb 2016

@adamkofjo, ale mozes, preco sa tak plasis. Pred operaciou sa musi 3 dni pred vysadit anopyrin a lieky na riedenie krvi, ked pojdu pacienta rezat aby nevykrvacal. Malej idu robit len biopsiu, tak sa neboj. V tedn den jej nedas ziadne lieky a je. Inak sa davaju nevyhnutne lieky, kt. by ohrozili zivot pacienta, ale bez lieku na alegiu vydrzi a das jej ho niekolko hodin po zakroku ked bude moct, cca 2 hodiny po.