Je nadmerné pitie vody u detí problém?
Dobrý deň mamičky chcem sa opýtať či ste mali alebo máte niektorá s Vás skúsenosť mám 22mesacnu dcérku,ktorá si dovolím povedať denne vypije aj 1,5vody bojím sa či jej to môže nedaj bože aj niečo spraviť ublížiť ona s každým jedlom pije vodu aj s polievkou aj so sladkostou keď jej dám. A aj medzi tým skúšala som ju aj tak že jej do fľašky dávam ozaj máličko len ona to vypije a zase pýta a keď jej nedám tak strašne plače určite s tým pôjdem aj lekárovi. Ja len že s tým tu máte niekto skúsenosť. Bolesti pokiaľ ju sledujem tak nemá a ešte aj cez noc sa zobudí ale 2-3x na vodu. Len sa mi vidí že má trošku väčšie bruško. Ďakujem Vám vopred za odpovede.
Nechcem ťa strašiť ale takto sa prejavuje napríklad cukrovka.
A má aj nejaké iné príznaky? Únava? Kolko má mokrych plienok?má.ich že precikane? Budí sa aj v noci?
@anonym_7a3371
@anonym_7a3371 iné príznaky som nespozorovala zatiaľ a ano budí sa aj v noci a plienky máva precikane
Nechcem ťa strašiť ale takto sa prejavuje napríklad cukrovka.
@januska12323 len to nie bože môj musíme ísť k lekárovi ďakujem za odpoveď
Hmmm aj moja vypije cca takto. Bolo mi povedane ze by vypila aj viac ako 2-2,5 litra. Co uz neda. A hlavne by sa budila aj v noci. Co ona sa nebudi.
Hmmm aj moja vypije cca takto. Bolo mi povedane ze by vypila aj viac ako 2-2,5 litra. Co uz neda. A hlavne by sa budila aj v noci. Co ona sa nebudi.
@maryetta a je v poriadku ? A koľko má vaše dieťa ak sa môžem spýtať lebo ja si myslím toľko vody vypiť to zase nieje zdravé
treb jej dať vyšetriť cukor a áno su to príznaky cukrovky ja som take mala zo začiatku nekontrolovateľný smäd a na malu potrebu som išla 20 krát za deň a v noci veľmi veľa krát tiež som sa nevyspala.Co ma nútilo ísť na wc.
treb jej dať vyšetriť cukor a áno su to príznaky cukrovky ja som take mala zo začiatku nekontrolovateľný smäd a na malu potrebu som išla 20 krát za deň a v noci veľmi veľa krát tiež som sa nevyspala.Co ma nútilo ísť na wc.
@alickapusinka určite pôjdeme lebo toto nieje normálne
Treba ist veru na vysetrenie. Ja mam zas problem, ze moje deti vzdy pili malo a stale musim nutit 🫣.
Volaj pediatricke a daj jej piť. Nenechaj ju smädnu
Aj z pohára by toľko vypila? Možno ťahanie z fľaše ju ukludňuje
Čo má v tej flaske? Vodu? Čaj? Ak čaj, tak aký?
@berika skúšala som aj s pohára napije sa n hovorím že nie dá si jeden dva glgy a zase si pýta vodu s flasky
@lilko123 zjavne potrebuje tú fľašu a nie pitie samotné. Schovaj fľašu a ponúkaj len pohár. A samozrejzme návšteva pediatra, vyšetria moč na počkanie. Alebo ak máš známeho s cukrovkou, určite má doma testovací prúžok na moč a glukomer
Tak skôr pýta ten cumel na fľaši nie vodu?
Tak su 2 moznosti - bud je to cukrovka alebo psychicka zavislost. Len sa mi nezda,ze sa na smad budi aj v noci. Zacalo to nahle,alebo to tak ma odmalinka?
Tak skôr pýta ten cumel na fľaši nie vodu?
@januska12323 ja neviem zakaždým tu vodu vypije celú
Tak myslim,ze sa 9 mesiacov by sa uz cukrovka,zvlast DM1 u tak maleho dietata prejavila aj inak.Mozno to ma len psychicky zvyk. Ale mozem sa mylit.
@alickapusinka určite pôjdeme lebo toto nieje normálne
@lilko123 veru chod možno že je to nič ale istota je istota.Ak ma cukrovku nie vždy davaju inzulín niekedy lieky.
Ma 2roky a mesiac.
Ale tak ona aj ked si pyta vodu. Dam jej len kusok na spodok flase. Lebo kym tecie tak pije.
Tak myslim,ze sa 9 mesiacov by sa uz cukrovka,zvlast DM1 u tak maleho dietata prejavila aj inak.Mozno to ma len psychicky zvyk. Ale mozem sa mylit.
@iwesska prosím Vás pekne a ako by sa to mohlo ešte prejaviť pokiaľ viem tak zvyknú puchnut nohy teda členky a je ešte niečo iné ? Ďakujem
@alickapusinka pri DM1 sa podava inzulin vzdy,nakolko doslo k poskodeniu buniek pankreasu vlastnym imunitnym systemom.
Tieto bunky sa môzu ciastocne zregenerovat po nasadeni inzulinu a pacient a okolie maju pocit,ze sa vyliecili.Tento stav sa vola Postiniciálna remisia a trva 6 az 12 mesiacov.Nasledne bunky prestanu inzulin produkovat uplne a pacient je odkazany na aplikaciu inzulinu.
@iwesska prosím Vás pekne a ako by sa to mohlo ešte prejaviť pokiaľ viem tak zvyknú puchnut nohy teda členky a je ešte niečo iné ? Ďakujem
@lilko123 medzi príznaky u deti patrí hlavne neuhasitelny smäd a tým pádom časté mocenie, náhle chudnutie a acetonovy (ovocný) zápach z úst. Tieto 3 sú najčastejšie ktoré si ako rodič všimneš. Mám sestru s cukrovkou aj kamoska ma dcéru cukrovkarku.
@lilko123 medzi príznaky u deti patrí hlavne neuhasitelny smäd a tým pádom časté mocenie, náhle chudnutie a acetonovy (ovocný) zápach z úst. Tieto 3 sú najčastejšie ktoré si ako rodič všimneš. Mám sestru s cukrovkou aj kamoska ma dcéru cukrovkarku.
@maddie1711 ďakujem zatiaľ som si s týchto príznakov u mojej malej chvála Bohu nevšimla ďakujem
@alickapusinka pri DM1 sa podava inzulin vzdy,nakolko doslo k poskodeniu buniek pankreasu vlastnym imunitnym systemom.
Tieto bunky sa môzu ciastocne zregenerovat po nasadeni inzulinu a pacient a okolie maju pocit,ze sa vyliecili.Tento stav sa vola Postiniciálna remisia a trva 6 az 12 mesiacov.Nasledne bunky prestanu inzulin produkovat uplne a pacient je odkazany na aplikaciu inzulinu.
@tundra mojej kamarátky syn ochorel a pol roka bral len lieky ked ochorel mal 12 rokov. Nebral hned inzulín až po pol roku.

A má aj nejaké iné príznaky? Únava? Kolko má mokrych plienok?má.ich že precikane? Budí sa aj v noci?