icon

Je normálne nemať menštruáciu v 13 rokoch?

anabelik
28. dec 2024

Ahojte chcela by som sa spýtať či je v poriadku že menštruáciu ešte v 13 rokoch nemám. Až tak by som sa neobávala ale keďže mam už aj prsia aj ochlpenie dokonca aj ten výtok už cez 3 roky tuším. Je to v poriadku? Ďakujem

earlgrey
28. dec 2024

A mama čo na to?

petraa2022
28. dec 2024

@anabelik ano je to v poriadku.

patus_2
28. dec 2024

@anabelik je to úplne v poriadku. Neboj sa, ono to príde a budeš s láskou spomínať na tieto časy.

adeladulova
28. dec 2024

Áno je to v poriadku, ale ver ze nie si horšia ani menejcenna ale práve naopak si stastnejsia 😊

slovakboy
28. dec 2024

@anabelik mal som spolužiačku na strednej ( urastená, pekná, športovkyňa) a už sme boli štvrtáci, keď mi jedna jej kamarátka prezradila tajomstvo, že sa tá spolužiačka vraj dlho trápila, že nemá menštruáciu a dostala ju až keď mala 17. Teraz je stále pekná vysoká kočka, má dve deti.

h2
28. dec 2024

Buď rada, do 15 máš čas. Ja som mala 13 a pol, keď som dostala prvýkrát a to som nebola posledná z kamošiek.

mimka1402
28. dec 2024

Ja som dostala tesne pred 15timi, bud rada, že ju nemáš. Ja som vtedy zavidela iným dievčatám 🙂 A veru nemala som čo. 🙂 Potom som už musela plánovať kedy ísť na kúpalisko a podobne. Takže buď rada. 😊

terezkaarthuramax
28. dec 2024

Ahoj. Ja som dostala az tak v 15 alebo 16.

lasona
28. dec 2024

Bud rada, tiež som dostala neskor, až na strednej .

tehula2016
28. dec 2024

Ale prosim ta, bud rada. To, ze v dnesnej dobe dostavaju dievcata pomaly v 10 rokoch nie je ziadne terno..v minulosti to bolo opacne - par dievcat malo pred 13 rokom a ostatna vacsina neskor..dnes je to opacne..dievcata su ovela vyspelejsie, neviem, ci to je stravou, zivotnym stylom alebo cim..moja skoro 13 rocna dcera je este zo starej skoly, ta je uplne pozadu oproti svojim rovesnickam..a ja som zato rada..

anabelik
autor
28. dec 2024

Ďakujem krásne ❤️upokojili ste ma

januska12323
28. dec 2024

Buď rada, normálne je do 16 počkať. Ak dovtedy nepríde pôjdeš za lekárom ale zatiaľ na to nemysli.

nevenka
28. dec 2024

Ja mam 9 rocnu dceru a uz vyse roka ma prsia a ochlpenie jej zacalo rast. Teraz ju dr. prezrela, ze uz po 9 roku sa to neberie ako predcasna puberta. Ale je to este take dietatko rozmyslanim.
Ja som dostala skoro, mam uz cez 40 rokov a veru, nemas sa kam ponahlat. Kazdu dovolenku, kupanie, museli nasi podriadovat mame, mne a sestre, tazko sa to planovalo.
Radsej by som dostala neskor. A to prajem aj dcere, no uvidime. Naozaj je to v poriadku, neboj.

anna777115
28. dec 2024

Od ôsmeho roku života dievčaťa začína puberta. Každé dievča sa vyvíja individuálne a nemožno sa medzi sebou porovnávať.Pred ôsmym rokom sa jedná o predčasnú pubertu,po ôsmom o normáln fyziologicky proces. Do pätnástich rokov sa nerieši neprítomnosť menštruácie, po tomto období, je dobre urobiť aspoň sonografiu brušnej dutiny, či sa nejedná o nejaké vývojové vady pohlavných orgánov...

vkatush
28. dec 2024

Tiež som mala spolužiačku, čo dostala na 16r. Žiadne zdravotné problémy ani nič, len proste dostala neskôr. Teraz má tuším 3 deti hneď za sebou, takže asi si užíva znova ju nemať 😂

tamarka2628
30. dec 2024

@anabelik Buď rada že ju ešte nemáš, užívaj si že môžeš plávať bez obáv,atd.. neboj ono to príde