Je normálne, že pupočník odpadol už po týždni?
Ahojte, malý sa narodil minulý pondelok a na dnes ráno mu odpadol pupočník. Je to ok? Mám to natierať len okolo alebo celé?

len plienocku vpredu tak zalozit nech sa to nesucha a pekne vetra, cim skor to zaschne, tym lepsie. ja som davala len cistu vazelinu na tie kraje, nech to pekne sa zahoji...
@viki95 prvorodenemu odpadol ked sme sa vratili z porodnice. Pedi povedala ze je to ok. Ale toto ma dost krvave, ja by som to presla vodou. Inak vela vetrat a urcite nicim nenatierat. Ani alkoholom, ten to moze zhorsit. Len cista voda a vetrat.
My sme tiež z pôrodnice mali vysvetlené tak, že sušiť liehom a plienocku zakladat, odpadol asi 8. deň doma, ale mal to čisté - zatiahnute, nie takéto krvavé, asi by som to dala pozrieť.
Nám kázali natierať liehom, natierala som a krásne sa to vysušilo.
@kiki68 to fakt? mne pedi kazala natierat liehom 🤦♀️
@viki95 mne vylozene zakazali, pred 5 rokmi tiez zakazali. Ze to robi viac skody a he to iba na odporucanie lekara ked ide o zapal priamo v tom lozisku. Inak vraj hlavne vetrat a zohnut plienku ako baby pisali. Je fakt, ze mam uz druhe dieta a pupocnik po tyzdni odpadol bez komplikacii, este lekarka v nemocke, ze ake to mate pekne.
Ja ani neviem presne,kedy mojim deťom odpadol,ale vždy to bolo do týždňa. Ničím som nenatierala,len kúpanie v čistej vode .No tu to má ešte dosť krvavé,plienku mu zaloz,nech mu to zbytočne neodiera a často ho rozbaluj,nech sa rana dobre vetrà
Nasmu odpadol este v porodnici. Aj doktorka na vizite bola prekvapena, ze ako skoro.
Nám druhý deň po príchode domov, čiže mal 6 dní. Určite by som dávala lieh, sesterke doktorka kázala len s vodou umývať a riadne sa to zapálilo. Istota je istota
Liehom, liehom, liehom a tenkou tycinkou do ucha. Vsetky tie zahyby... Toto sa ti inak zapali. Viem, o com hovorim.
cas odpadnutia je ok, cca po tyzdni, ale u mojho to vyzeralo uplne inak, ovela menej krvave a celkovo mensie. toto sa mi moc nepaci.
Nam odpadol tak po 2 tyzdnoch, nicim som to nenatierala a babo celkovo som do ca 3 mesiacov umyvala len cistou vodou...takze ani pupocnik som nicim extra nenatierala a vsetko je krasne zahojene
Mne moja dr dala betadine na to zriedeny

@viki95 aj nam, nie nicim nenatierat, iba umyt vodou. Ziadny lieb a kremy. My sme museli kazde 2 dni na kontrolu ( zltacka) a toto nam povedali 2 lekari