icon

Je pitie teplej vody z vodovodu bezpečné?

22. feb 2026

Prosím vás dcéra vypila pohár teplej vody z vodovodu. Môže sa niečo stať? Nepúšťala zo studeného kohútika ale proste teplá voda. Prehnalo ju hneď ale teraz je ok. No bojím sa rôznych baktérií.

Strana
z2
majlo1234
22. feb 2026

Nic sa nestane, teda pokial tu vodu vypila niekde v bardejove, a nie v bogote alebo kde

abbey1
22. feb 2026

Ja by som sa bála iných vecí.

anonym_6ea0b3
22. feb 2026

Mame chlorovanu vodu, co by sa jej tak mohlo stat ?

klarissa25
22. feb 2026

Vy nepijete vodu z vodovodu? Mate netestovanu vodu zo studne?

autor
22. feb 2026
@abbey1

Ja by som sa bála iných vecí.

@abbey1 legionela ? Alebo iné? Veď to práveže. ☹ normálne vodovod v bytovke v meste

abbey1
22. feb 2026
@anonym_autor

@abbey1 legionela ? Alebo iné? Veď to práveže. ☹ normálne vodovod v bytovke v meste

@anonym_autor Nie, toto som vôbec nemyslela.

zalka
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pravdepodobne jej nič nehrozí. Legionela je nebezpečná ale až tak často sa vo vodovodnom systéme neobjavuje.

klarissa25
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vy vodu z vodovodu nepouzivate? Stoji vam v potrubi?

autor
22. feb 2026
@abbey1

@anonym_autor Nie, toto som vôbec nemyslela.

@klarissa25 používame ale bolo to ráno...
@abbey1 tak ďakujem za prispevok

viestta
22. feb 2026
@anonym_autor

@klarissa25 používame ale bolo to ráno...
@abbey1 tak ďakujem za prispevok

@anonym_autor legionella je nebezpecna pri vydychnuti, nie pri vypiti. Bezne sa v rozvodoch v bytovkach nevyskytuje, pretoze tepla voda v stupackach cykluje, nestoji tam. To, ze ju prehnalo moze byt reakcia na to, ze bola tepla ale moze byt, ze to s TUV vobec nema suvis.

thereisabear
22. feb 2026

Bežne pijem teplú vodu z vodovodu a som tu. Veď už keď nepiješ úplne tú najchladnejšiu odtečenú, tak je tam primiešaná aj teplá.

anonym_c38c37
22. feb 2026

Počkať co? Nemôže sa pit tepla voda z vodovodu?

viestta
22. feb 2026
@anonym_c38c37

@anonym_c38c37 moze, ale nemala by sa, pretoze u nej uz nie je zarucena hygiena ako u studenej

rozculena
22. feb 2026
@viestta

@anonym_c38c37 moze, ale nemala by sa, pretoze u nej uz nie je zarucena hygiena ako u studenej

@viestta veď to tečie z jedného kohútika

anonym_882699
22. feb 2026

@anonym_autor rychlo ju oblec do chemickeho obleku, doma vystriekaj vsetko savom, zbal seba aj zvysok rodiny a odid do indie, az tam by si videla tie mnamky co maju vo vode
Ako si tie roky doteraz mohla zit v meste a v panelaku, nebojis sa ze vdychujete ciastocky azbestu, ktore sa vam ukladaju v plucach az ich raz budete mat plne azbestu a budete sa dusit?
Nebojis sa chodit po meste a vdychovat ten smog a vzduch znecisteny vyfukmi z aut? Och a nedajboze co jete? Citas si tie zlozenia? Konzervanty, stabilizatory, same Ecka , v kozmetike alkohol , oblecenie z ropy a polyesteru, farbene farbivami neznameho povodu, vstrebava sa ti to cez kozu
A dufam, ze nemate doma nic plastove, toboz plastovy lopar , s jedlom jes aj mikroplasty, za rok ako keby si v zaludku mala jednu platobnu kartu!
Co to je len na zivot fnuk fnuk

viestta
22. feb 2026
@rozculena

@viestta veď to tečie z jedného kohútika

@rozculena ano, ale TUV prechadza cez ohrievace, rozne, v pripade bytoviek je neustale cyklovana cez vymenniky, takze jednak usadeniny v nich, jednak vyssie teploty, niekedy mozu podporit vyvoj roznych mikroorganizmov. Studena voda cez potrubia len preteka, tam je riziko kontaminacie ovela mensie. Preto sa studena voda vola pitna voda a tepla tepla UZITKOVA voda

autor
22. feb 2026
@anonym_882699

@anonym_autor rychlo ju oblec do chemickeho obleku, doma vystriekaj vsetko savom, zbal seba aj zvysok rodiny a odid do indie, az tam by si videla tie mnamky co maju vo vode
Ako si tie roky doteraz mohla zit v meste a v panelaku, nebojis sa ze vdychujete ciastocky azbestu, ktore sa vam ukladaju v plucach az ich raz budete mat plne azbestu a budete sa dusit?
Nebojis sa chodit po meste a vdychovat ten smog a vzduch znecisteny vyfukmi z aut? Och a nedajboze co jete? Citas si tie zlozenia? Konzervanty, stabilizatory, same Ecka , v kozmetike alkohol , oblecenie z ropy a polyesteru, farbene farbivami neznameho povodu, vstrebava sa ti to cez kozu
A dufam, ze nemate doma nic plastove, toboz plastovy lopar , s jedlom jes aj mikroplasty, za rok ako keby si v zaludku mala jednu platobnu kartu!
Co to je len na zivot fnuk fnuk

@thereisabear upokojilo má to
@anonym_882699 👍 vieš mala hnačku zimnicu bolesť hlavy zľakla som sa...

anonym_882699
22. feb 2026
@anonym_autor

@thereisabear upokojilo má to
@anonym_882699 👍 vieš mala hnačku zimnicu bolesť hlavy zľakla som sa...

@anonym_autor teraz su vsetci chori od soplov po hnacky a grcacky

rozculena
22. feb 2026
@viestta

@rozculena ano, ale TUV prechadza cez ohrievace, rozne, v pripade bytoviek je neustale cyklovana cez vymenniky, takze jednak usadeniny v nich, jednak vyssie teploty, niekedy mozu podporit vyvoj roznych mikroorganizmov. Studena voda cez potrubia len preteka, tam je riziko kontaminacie ovela mensie. Preto sa studena voda vola pitna voda a tepla tepla UZITKOVA voda

@viestta ak je teplá voda kontaminovaná,tak sa to zachytí v kohútiku a dostane sa to aj do studenej,keď ju pustím.Či?

anonym_f587e0
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor akože ja panikarim pre totálne chujoviny ale toto by ma nenapadlo. Teplá voda preženie pretože je teplá a nie preto že šla z inej trubky.

anonym_eb89ee
22. feb 2026

@anonym_autor legionellu zničí žalúdočna kyselina. Max. sa z tej teplej vody 💩 💩

viestta
22. feb 2026
@rozculena

@viestta ak je teplá voda kontaminovaná,tak sa to zachytí v kohútiku a dostane sa to aj do studenej,keď ju pustím.Či?

@rozculena ano, aj v perlatore sa moze kadeco uchytit... Zas na druhej strane, netreba to az tak prezivat, lebo pripady poskodenia zdravia su vzacne

anonym_252483
22. feb 2026
@anonym_c38c37

@anonym_c38c37 ano, pitna voda z vodovodu nie je pitná. je to užitkova voda. desí ma, kolko ludi to nevie. minule sme nejak s kamoskou prisli na tuto temu a ostala som zhorzena, ze ona bezne pouziva teplu vodu na varenie, resp napr na čaj alebo kavu ked sa jej nechce dlho čakať kym sa zohreje studena. kratkodobo ked sa parkrat napijes ti samozrejme nic nehrozi, ale z dlhodobeho hladiska to urcite nie je vhodne. :((((

biba_18
22. feb 2026

ach jaj …

anonym_95eea7
22. feb 2026

Mame susedov a maly bol u nich na navsteve raz, ma 5 rokov a bol so starsou sestrou a ta nam hovorila, ze teta im doniesla teplu vodu z kohutika, ze oni piju taku, a sa cudovala, ze nase deti taku nechceli. Nasi piju taku 6 stupnovu aktualne, ja taku ladovu nemozem kvoli hrdlu a zubom...Ja si prevarim a necham vychladnut na izbovu alebo prefiltrujem cez Britu.
Moj ocino je byvaly vodar, monter dialkovodnych potrubi a ma svoje muchy a maniere, a povedal, ze on je dost "hlupy", ale teplu vodu z kohutika by veru nepil. Ale ze nemusi sa nic stat. Aj nasim detom sa podarilo, ked si nahodou isli sami nabrat vodu a neustriehla som, alebo z vane sa napili. A ziju. Ta voda sa ohrieva na viac stupnov, prave aj z toho dovodu, aby sa ponicili tie bakterie tam. Manzel to tiez nastavil na vyssie stupne v dome, aby sme pre istotu vyzabijali nieco.

rozculena
22. feb 2026
@viestta

@rozculena ano, aj v perlatore sa moze kadeco uchytit... Zas na druhej strane, netreba to az tak prezivat, lebo pripady poskodenia zdravia su vzacne

@viestta no veď preto sa nad tým pozastavujem,čo tu autorka hysteričí

kiki68
22. feb 2026

Vcera som sa napila pocas sprchovania, no zazrak, ze nemam vazne nasledky 😂 Nabuduce sa kupem v 30 flaskach mineralky

ivanaks
22. feb 2026

To, čo opisuješ v 2. príspevku, vyzerá na tú "pliagu", čo aktuálne ide po deťoch - bolesť hlavy, bolesť brucha, teploty. Teta je sestra u pediatričky a majú toho každý deň plnú ambulanciu. Aj syn si to vo štvrtok doniesol zo školy. Z jedného pohára teplej vody z vodovodu jej nič nebude...

hradnapani
22. feb 2026

ak by tam bola legionella, tak by bolo nebezpecne aj len obycajne sprchovanie bez toho, aby sa napila.

weleda123
22. feb 2026

Bože, toto naozaj? 😅 Akoze sorry, ale ja si v zimných mesiacoch pravidelne púšťam na pitie teplejšiu vodu, dcérka (2.5 roka), tiež preferuje teplú vodu pred studenou. Ani by mi nenapadlo, že to môže byť nebezpečné 🤦 čo viem od babky, tak môže z toho prehnať (lebo prvýkrát keď som malej u nich pustila teplú vodu, tak hneď, že čo robím, veď ju preženie), ale teda mňa a ani moju malú z toho nepreháňa, takže to asi závisí aj od jednotlivca.

Strana
z2