Je potrebná prevencia proti parazitom u detí?
Ahojte mamky, syn 4r, každý deň sa hrajú na záhrade, vymýšľajú so starším bratom rôzne somariny, však klasika, koľko x sú čelí spinavi, zblateni. No začínam sa zamýšľať a už celkom aj báť, keď vidím co stvara. Rozmýšľala som prediskutovať s doktorkou ale je mi to trochu trápne. Tak sa obrátim prv sem na skúsenosť nakoľko sa bojím hlavne parazitov a nejakých baktérií.
Situácie : zbiera slimáky, chytá ich rukami hladká a potom si ruky oblizuje, nádrž 1000l na vodu, kde stojí dažďová vodaá na polievanie - namacal si do nej lízatko a oblizoval, chodí hladkať a stiskat si sliepky a samozrejme ruky do úst a podobne skvosty. Nedá si povedať aj keď vysvetľujeme. Neviem ci to riešiť ci existuje niečo resp nejaké antiparazitikum na prevenciu alebo neriešiť vôbec a breat to ako imunizaciu. Ešte po dotknem ze máva opakované nečistoty v ústach aj afty a takéto situácie sú takmer na dennom poriadku.
Ďakujem
Toto jw normálne detstvo. Tak aké má byt. Nie žiť v sterilne. Pred jedlom a po wc umyť ruky. Vec vybavená
Ps: aj ty si plna rôznych parazitov a si cela spokojná
@anonym_5de4e6 🫣 dobre
@okm221 pozri pokial nema priznaky parazitov, tak by som to nehrotila - bolesti bruska, nafuknute brusko, rychlu unavu, nechutenstvo, slabost, skriabanie konecnika, nepokoj...
Občas si spomeniem na jedného pána, ktorý nám ukazoval svoju záhradu. A keď kývol na kurín, povedal: Tu sme trávili detstvo. Celý od kurincov. Potom sa zamyslel, a dodal. A čo ja viem, asi sme z toho aj zjedli. Ale zdraví sme boli 🙂))))!
Tak veľa zdravia prajem! :D
Občas si spomeniem na jedného pána, ktorý nám ukazoval svoju záhradu. A keď kývol na kurín, povedal: Tu sme trávili detstvo. Celý od kurincov. Potom sa zamyslel, a dodal. A čo ja viem, asi sme z toho aj zjedli. Ale zdraví sme boli 🙂))))!
Tak veľa zdravia prajem! :D
@jenna9 haha však deti. Budem veriť teda má imunizaciu 😁 ale keď ho niekedy vidím je to hrozne nechutne

Toto jw normálne detstvo. Tak aké má byt. Nie žiť v sterilne. Pred jedlom a po wc umyť ruky. Vec vybavená
Ps: aj ty si plna rôznych parazitov a si cela spokojná