Je to alergia?
ahojte,dcerka ma 15mesiacov..v pondelok mala horucky okolo 39°c ale pekne sme to zbili brufenom a v utorok uz mala len okolo 37,5 °c a stredu a dnes uz nic...a taktiez od pondelka mala riedku stolicu,ale len raz-dvakrat denne...no vcera mala az 4x a dnes uz stihla 2x .. no a navyse dnes sa jej rano porobili take fliaciky na btusku a chrbatiku...take malinke a vela,netrcia...neviem ci dobre vidno na foto...najprv som myslela ci nie zo zubkou ale ziadne nove som nenasla,no a novu potravinu som nezaradila,ale jedli sme rozne ovocie napr nektarinky,cucoriedky...neviete co to moze byt? vdakaaa 🙂
mam dat fenistil proti alergii? nechcem davat zbytocne ak to nieje nutne,no ale ani nic zanedbat...dam aj kvapky hylak forte na tie hnacky a trochu upravim stravu..a fakt neviem ci to nema z tej lucky :/
Neviem to na stopercent, ale mne sa zdá, že pri alergii nebývajú horúčky. To môže byť čokoľvek, nech posúdi lekár.f
@mirka_aa
Tak moja 17-mesacna ma prave teraz to iste po telicku... A mne napadli tieto alternativy:
1. Potnicky z tepla (jej to zacalo vzadu na krku pod vlaskami, kde sa aj najviac poti) a teraz to ma aj na trupe, ruckach a nozkach... Alebo
2. Vyrazka suvisiaca so zubkami (chybaju jej posledne 4 stolicky a tie mozu dat o sebe vediet uz kazdu chvilu, mam pocit, ze aj pri prerezavani predchadzajucich zubkov mala citlivejsiu pokozku a navyse aj mala par dni trochu redsiu nazelenalu stolicu)
Ja si myslim, ze z tej Lucky to tvoja mala mat nebude, predsa len uz ma 15 mesiacov a uz ani nie je nutne byt na kupovanej dojcenskej vode... Staci aj voda z vodovodu, ak je pitna...
To ovocie... Co ja viem... Ja myslim, ze to s vodou a jedlom nema suvislost... Ale to je len moj laicky odhad 😉
@ludkazh pozrela som si co je to ta siesta choroba,ale nesedi mi to celkom lebo ona mala horucky len jeden den..a tie fliaciky ma zatial len na brusku hrudniku chrbatiku,rucky nozky ciste..na tvaricke tiez sa objavvil nejaky ten flacik prave pozeram :/
@evening_star neviem ci mam spajat tu jednodnovu horucku s tymi fliacikami,horucku mala v pondelok,a fliaciky az dnes...u doktora sme boli,zrobil jej vyter,no vysledky budu v pondelok,a do vtedy co? nic nam nepovedal co to moze byt,ze mozno alergia,aj ked som nic nove nezaradila...
@mirka_aa ahoj toto iste ma aj moja mala, a ma to z tepla, vzdy ked sa otepli staci, ze ma na sebe tricko a vecer uz ma cervene fliaciky a taketo "pupaciky" kupili sme na to zinkovu mast...vecer ju osprchujem natriem a do rana vacsia cast zmizne, a horucky moze mat z tepla, zo zubkou, trebalo by ist k dr nech jej vezmu moc mozno aj krv
@nikolet_89 ale tot niesu potnicky,ked ma flaky z tepla to vyzera inac,to uz pozname 🙂 ale dakujem..u dr. som uz dnes bola,urobil jej len vyter dal fenistil kvapky keby to bola alergia,hylak kvapky na tu hnacku a teraz cakam na vysledky do pondelka..tak ale velmi som zvedava co to je ...
@mirka_aa no samu by ma zaujimalo co by to mohlo byt dajte potom vediet drzime palce 😉
A nemôže to byť ekzém? Moja malá má po telíčku tiež takéto červené bodky a má ekzém. Nezmenili ste kozmetiku alebo prášok na pranie? Môže ísť o kontaktný ekzém.
@lilitela ahoj ani neviem,lekar povedal ze to moze byt nejaka alergia na ovocie a kazal mi dat koli tym flakom fenistil,ale tusim som ani nedavala lebo velmi rychlo to zmizlo...no a neviem,asi to nebola ziadna choroba..davala som tie hylak kvapky na tu hnacku a coskoro to vsetko peslo.. 🙂
nasej sa to vyhodilo tiez a neviem zatial co to moze byt. Mali sme 1 den teplotu nad 38 tak som uz dala tabletku paralen baby lebo som nemala sirup (dovtedy som jej dala vzdy sirup na teplotu). A tie fliaciky sa objavili na 2 den.Svokra mi vravela ze to bude z paralenu no ja neviem. Ako dlho ste ich mali mirka_aa

a este ma napadlo,cez vikend bol manzel kupovat malej dojcenecku vodu lucku uplne neperlivu..lenze on sa pomylil a kupil modru miesto ruzovej a to nie je dojcenecka...no ale dcerke sme ju dali,moze to byt nieco aj s tym spojene? ze by ju pit nemala?