Je to laryngitída?

hanka0809
5. sep 2015

Ahojte... Moj syn bol do 3 rokov uplne zdrave dieta, nikdy nebol chory, nastupil do jasli, tam bol chory raz ale zacalo sa to nastupom do skolky... Ako nastupil do skolky dostal laryngitidu a odvtedy sa mu stale opakuje... Prvy rok skolky bol viac doma ako tam, kedze stale kaslal, maval aj nocne zachvaty pri ktorych sme uz davali cipky Rectodelt... Nasa dr.stale tvrdi len to, ze ma skryty reflux, ale keby ma reflux kaslal by stale a nie len vtedy, ked je chory... Niekedy ma pri chorobe teplotu ale vacsinou nie, ma len ten hnusny plechovy kasel... V priebehu skolskeho roka som ho mala 3mesiace doma na preliecenie a bol uplne v pohode a ani raz nebol chory a vobec nekaslal, vratil sa do skolky, vydrzal 2tyzdne a zas to bolo to iste... Cez prazdniny nebol vobec chory ani raz nezakaslal ani jeden nocny zachvat nemal a teraz nastupil do skolky, bol tam 3 dni a uz zas hnusne plechovo kasle... Ja neviem ako to riesit, dr. si stale tvrdi to svoje o refluxe... Nemate niektora s niecim podobnym skusenost? Dakujem

janinah
5. sep 2015

choď na pľúcnu ambulanciu,treba seriozne vyšetrenia

martinka13
5. sep 2015

Môj malý bol podobne do troch rokov takmer bez choroby. Potom prišla škôlka a nekonečné kaslanie. Bola som z toho na nervy. Ale v druhom roku škôlky sa to výrazne zlepšilo. Ale keď píšeš že cez prázdniny bol ok a potom okamžite zas ochorel, či tam nemajú niečo, na čo je alergický. Možno pleseň, roztoče....

lulka12
5. sep 2015

No my máme tiež skúsenosti s laryngitidov až po nastupe do škôlky...
I keď mám tretie dieťa pri synoch som sa s tým nestretla..... Až pri dcerke...
Každá virúsová alergia jej udrie na hrdlo a z bežnej nádchy je záchvat kašla..... Raz sme skončili v nemocnici na atripíne -inhalovala...
Už sa snažime pri každej nadche dať na noc mucosolva a fenistil a calcium
Má už 5,5 roka a už sa nedusí.
Domáhaj sa vyšetrenia u alergolôga..... Nam sa potvrdila alergia na plesne a psov.... Dosť dobre nas lekarka usmernila.... Zlepšuje sa to.

seahorse27
5. sep 2015

@hanka0809 Ked dr. stale tvrdi, ze ma reflux, tak preco vas neposle na gastro, nech sa to vysetri a pripadne nejako riesi???? Ja mam skusenost z môjho okolia, ze jednoducho su deti, ktore maju sklon k laryngitídam a takmer pri kazdom infekte HCD sa dusia, casto chodia na pohotovost a casto si kvôli tomu polezia aj v nemocnici. Nepocula som ani od jedneho z ich rodicov, ze by na pricine bol reflux 😲 Cim su tie deti starsie, tym menej dusiacich sa epizod maju a casom z toho uplne vyrastu. Verim, ze to bude aj vas pripad a ked bude maly nastupovat do skoly, uz si na to ani nespomeniete 😉 U vas by som teraz skor popracovala na imunite. To dr. vôbec neriesi?

liv1
5. sep 2015

Moja ma 5 a prvy zachvat bol este nemala 2. Tiez ju stretne hocaky virus vzdy to skonci laryngitidou. Nepotesim ta, caste laryngitidy byvaju ze vraj predzvestou astmy. Reflux to moze zhorsit, ale doporucujem ti pneumologiu, imunoalergologiu. Ja uz napriklad hned ked vidim na nej ze sa nieco deje, davam calcium, fenistil, vetram, vypinam radiator v zime. Vacsinou ked to takto podchytim trva larynga 3 dni. Je dobre vyhybat sa sychravemu pocasiu, najma hmle, silnemu vetru. No a skolka? Amen tma pre taketo deti. Viac doma ako v skolke. Ja tajne dufam ze po 9 mesiacoch co je mala doma (nechodila do skolky), ze sa to zlepsilo. A tiez pomaha more a hory na tieto dychacie problemy. Cim castejsie tym lepsie. Dr ze aspon na tri tyzdne...

hanka0809
autor
5. sep 2015

Tiez si myslim, ze bude nieco v skolke co ho stale takto drazdi.Dr. uz robila aj testy, brala krv, nasadila imuno liecbu, ktora bola absolutne neucinna, kedze mal z tych liekov (nepamatam si uz nazov) vedlajsie ucinky a nejak sa to dalej uz neriesilo... Odporucila nam pobyt na horach 😕 ale toto mi je teraz dokazom, ze nieco je urcite v skolke, lebo cez prazdniny aj zmrzlinu pojedol, v studenej vode sa kupal, dokonca aj bublinkove vody obcas pil a niiiic a prve 3 dni v skolke a presne ako pise @lulka12 z obycajnej nadchy, ktora mu zacala vcera vecer sa dnes uz dusi... Inak zatial sme sa vzdy vyhli nemocnici, vzdy mu zabrali tie rectodelt cipky ale to nieje riesenie, jeto iba prva pomoc aby sa mi dieta nezadusilo... Uz pojdem tvrdo za poriadnymi vysetreniami, nedam sa uz odbit refluxom bez vysetreni...

hanka0809
autor
5. sep 2015

@liv1 no ja mu vypinam radiator na noc v izbe, kupili sme zvlhcovac, ktory ma v noci zapnuty... Tiez som myslela aj na tu astmu, muz je astmatik tak ci nepodedil po nom... Dr.odporucila aj korculovanie na lade v zime kvoli vzduchu, vsetko sa snazime dodrziavat a aj tak stale ☹ ale dufam, ze sa mu tobude zlepsovat, on sa tak tesi do tej skolky a viac je doma ako tam... Inak min.rok prekonal dokonca cierny kasel, napriek tomu, ze je ockovany 😒

tova
6. sep 2015

najlepsie by v takom pripade bolo, aby ostal doma aj do 4-5r. kym sa mu zosilni imunita. Alebo maly kolektiv 4-5 deti max. stacil by len nejaky kruzok.

kimina7
6. sep 2015

Moj syn sa z toho vyliecil prestahovanim sa do chladnekbkrajiny plnej lesov...netreba deti tolko napchavat liekmi. Ked dostane zachvat, tak otvorit chladnicku alebo vybehnut v deke v zime na balkon, otvorit okno nech sa nadychne. Ked mal zachvat, tak som kazdu noc pred spanim dala tusim2,5 ml prometazinu s nedusil sa, davala som max.3 noci a bolo mu potom o moc lepsie. Mali sme capiky ako prvu pomoc lebo sme pri prvom zachvate boli v nemocnici, no ani raz sme nepozili. Treba vetrat a nemat teplo doma. V skolkach je to s vetranim hroza aj v skolach. Maly bol chory vela pred skolkou, odvtedy ako chodi, skoro vobec. Dcera naopsk, nikdy chora nebola a od kedy chodi do skoly tak chyta vsetko. Ale maly od nej nechyti zazrakom

sojorez
6. sep 2015

@hanka0809 my mame kombinaciu vsetkeho - dcera dostala laryngitidu,po vylieceni pokasliavala - hlavne vecer...skoncili sme na gastre,skryty reflux... opatreniami sa vecerny kasel zlepsil,no absolvovali sme aj alergo a vysla alergia na sezonne buriny,macku,astrovite... cize ked nemala dcera laryngu virusovu,tak ju mala kazdorocne koncom augusta,ked kvitli buriny... pomohlo antihistaminikum,mala zuvacie tablety montelukast chodili sme do solnej jaskyne,inhalovala solnu fajku... lepsi sa to,uz tie laryngy nie su take intenzivne,nastastie... alergologicka nam povedala,ze bud z toho vyrastie,alebo to prejde do astmy..

hamca
6. sep 2015

@hanka0809 my sme mali prvu laryngitidu pred 2 mesiacmi a odvtedy dcerka skoro stale kasle. Ma 3 roky a teraz mala nastupit do skolky, ale po dvojtyzdnovom kasli skoncila teraz na antibiotikach. My sme nedavno zistili, ze ma zvacsene nosne mandle a musia ist von. Pravdepodobne kvoli nim chytila aj laryngu, lebo vobec nedycha nosom, ale ustami a tak nefiltruje vzduch a vsetka pliaga jej lahsie prejde do tela.
Nemoze mat aj tvoj syn nieco podobne?

cecilh
6. sep 2015

ahoj, presne viem o com hovoris. ja to mam presne doma.
syn byval sice casto chody uz od narodenia ale laryngitidy mu zacali az ked mal 3,5 roka. a to pritom chodil do kolektivu az od 5 rokov. lebo som bola s mladsim synom doma a tym ze byval chori sa ani inak nedalo.
vsetci riesili imunoalergologiu a pneumologiu, gastroenterologiu, ale nic nepomahalo. kazdy ma uistoval ze to casom prejde. ze vraj zachvaty skoncia v 6.roku. bral lieky na imunity a vsetko ostatne bolo negativne.
nikto to neriesil. dokonca som dostala radu od imunologicky, ze pri takom kasli sa este ziadne dieta nezadusilo, tak to nemam riesit. no mne z toho bolo velmi tazko, lebo som vedela ze sa trapi. robili sme vsetko : vetrali, zvlhcovali vzduch, antihistaminika, kalciovy sirup, rectodelt, ale nakoniec mal zachvaty kazde tri tyzdne a stale horsie a horsie lebo ani lieky mu uz nezaberali.
bola som zufala, nikto nevedel co sa deje a nikto to neriesil. jasne dostali sme super odporucania ze potom nasleduje alergia a astme, ale to som neprijala. postavila som si preto hlavu a na moju ziadost sme isli na liecenie do lucivnej. ale na to kolko penazi nas to stalo som bola velmi sklamana, lebo tam mali len procedury a tiez nic neriesili. taka dovolenka.
potom som zacala patrat po takychto problemoch a skontaktovala som sa s jednou maminkou ktora mi doporucila riesenie, ktore naozaj vyriesilo nas problem.

a teda, odporucila nam srobarov ustav v dolnom smokovci. vybavovala som si to sa ma , lebo dr. nas tam nechcela pustit.
je to vlastne nemocnica. chodi sa tam na uvodny pobyt na 10-14 dni. robia tam vsetky komplexne vysetrenia v takomto kratkom case. ale prisli na podstatu problemu. sice sa to skomplikovalo plucnymi chlamydiami ale zistili ze okrem zuzenia laryngu sa mu zuzuju aj priedusky. dostal inhalacne spraye. uziva ich uz dva roky ale zachvaty su poredsie, nehovorim ze ziadne nie su, je to dlhodoba liecba, ale pomaha to , ak ma zachvat na dychame spray a prezijeme to bez krizovych situacii alebo niekolko tyzdnoveho kaslania.
je to liecba astmaticka aj ked astmu nema, ale pomaha to a stav je aj v kolektive dobry.
nasa doktorka nam to chcela silou mocou vysadit a zachvaty mal tri tyzdne vkuse. takze sme sa museli rozhodnut ku komu budeme chodit. a rozhodli mse sa pre tatry. takze ked na pobyte zistili aky je problem, teraz uz chodime len na ambulanciu kazde tri mesiace.
niekto si povie ze tolko cestovania ale radsej budem chodit dalej a deti sa maju lepsie ako sa trapit.
s maldsim synom zasa chodime tak casto do ba, takze to mame pestre, ale nelutujem.
sufam ze tato info pomoze viacerym. pre nas to bolo vykupenie.

vsetkym co maju taketo problemu zela vela zdravia, lebo je to hrozne, ked sa vam dieta dusi a neviete ci utekat do nemocnice alebo sa trapit doma, len aby neutrpelo ziadnu psychicku traumu.