Je to lišaj?

tansulinka
16. nov 2017

Ahojte dievčatá, na tele hlavne ruky a dekolt sa mi urobili akoby lišaje. V lekárni mi povedali, že to môže byť alergia na kozmetiku. Ja som myslela, že je to oslabená imunita. No dnes som si všimla, že aj malinká to má na nožičke. Kojím ju. Myslela som, že to môže byť aj suchou pokožkou alebo reakcia po liekoch. Obe sme boli choré. Stretli ste sa s tým?

helena1982
16. nov 2017

ak ste brali nejaké silnejsie lieky alebo staci aj ty ked ju kojis tak to kludne moze byt reakcia na to vies. v lekarni ale mozu iba hadat, radsej by som isla k doktorovi..

biokozmetika
16. nov 2017

kľudne to môže byť reakcia na lieky... a každý má nejaký slabší orgán, kde sa oslabená imunita prejaví. niekto žalúdok a tráviaci trak, iný kožu... nevidno presne čo by to mohlo byť ale keď to je suchšie tak to treba premasťovať a ideálne sa vyhýbať umelým materiálom na oblečku lebo to vie stav zhoršiť lebo dráždi. a neviem koľko ma dcérka ale s deťmi a kozmetikou treba veľmi opatrne...vlastná skúsenosť ☹

tansulinka
autor
16. nov 2017

Ďakujem žienky. Bola som u lekárky na obed ona že slabá psoriáza !!!! Poslala ma ku kožnej. Som úplne na nervy...
Nechápem. Bojím sa. Kozmetiku deťom na telo jedine po kúpeli trochu olivového oleja.

snehuuulienka
16. nov 2017

@tansulinka psoriáza je prave autoimunitné ochorenie,a áno mohlo sa to u vás oboch prejaviť práve po silnej infekcii v organizme. Predtym ako sa dostavite ku koznej by som si kupila skin-cap spray,je aj masť obe cenovo drahé,ale ako jediné účinné,čo som študovala už skor na nete v recenziách a odporúčaniach ľudí s týmto ochorením...a ešte wobenzym N odporúčam,aby sa dali čreva do poriadku,keďže to ide hlavne z criev tieto kožné ochorenia

luba41
16. nov 2017

@tansulinka blbost..kup si zinkovú mast a natieraj....čítala si odkaz čo som dala hore? je to presne oslabená imunita-poškodená črevná mikroflora a tým pádom sa premnožili kvasinky v tele....vylepšiť stravu- obmedziť sladkosti a sacharidy, menej sladkého ovocia, obmedziť mlieko a mliečne, vela zelenej zeleniny jest..a užívať Hylak dlhodobo..

tansulinka
autor
17. nov 2017

V utorok idem na kožné ak ma zoberú, uvidíme. Príspevok som čítala. Len ja mám také malé kruhy a v strede taká suchá koža biela. Tá infekcia sa mi zdá rozsiahlejšia na tých obrázkoch.

luba41
17. nov 2017

@tansulinka ano, niektoré obrázky sú extrem, ale je to kvasinka..vysušovať zinkovou mastou a upraviť stravu..nič ine nepotrebujete..zbytočné na kožné, nasadi kortikoidne maste alebo Excipial..do utorka to máte týmto systemom zahojené..

luba41
17. nov 2017

@tansulinka alebo ak nemáš zinkovú mast, tak zlahka sudocrem..

tanita007
17. nov 2017

Ahoj ,súhlasím s luba 41.kvasinková infekcia.Nestresuj až neprídeš o mlieko.Pokoj.Podla mňa to psoriaza nie je len premnožená pleseň.🙂

21
17. nov 2017

@luba41 ano, vyzera to na premnozene kvasinky, ale tie sa potom nazyvaju ze psoriaza alebo ekzem.. ja mam to druhe..

tanita007
17. nov 2017

Psoriáza nie je plesňové ochorenie kože.Nie je to to isté.Ani exém.

luba41
18. nov 2017

@tanita007 ale je to to isté, exem, psoriaza..to nie sú ochorenie kože, ale narušená imunita -
poškodená črevná mikroflora..za obe ochorenia sú zodpovedné kvasinky..

tansulinka
autor
19. nov 2017

@luba41 ďakujem! Zajtra si kúpim tú mastičku. Mne všeob. lekárka predpísala D vitamín a dala mi namiešat v lekárni masť. Mala som ju pár krát a zaberá. Len to, že ma vypísala na kožné. Ďakujem za rady! Cítim sa hneď lepšie.

tansulinka
autor
22. nov 2017

Bola som u kožnej a tá povedala, že môj stav zhodnotiť nemôže, keďže obvodná lekárka mi predpísala masť ( mala som ju asi 3x ) skresluje pohľad a preto nemôže zhodnotiť čo to je. Predpokladá ale, že možno atopický ekzém alebo ochorenie Pityriasis rosea.

katkka08
12. mar 2022

@tansulinka Ahoj,chcela by som vedieť vyliečili ste sa ? Môj chlapec má tiež také a neviem ani z čoho ani čo to je .Lekarka mu dala masť cannesten ale nič nepomáha. Ďakujem.

drahomirabalazova
4. dec 2023

Dobrý večer prajem spravil sa mi asi lišaj chcela by som sa spitať čo by mi na to pomohlo a čo to obsahuje nechápem tomu a mám to prvý krát