Je toto diastáza?

nikiki29
9. dec 2020

Je toto diastáza? Už sme boli 2x na FRO a oba razy nás poslali preč, že žiadny problém nevidia. Čo vy laicky na to poviete? Mne sa to nezdá...
Foto z videa je trochu nekvalitná.

tani777
9. dec 2020

@nikiki29 ja nie som sice fyzio,ale to vidim aj ja,ze je diastaza..skusila by som ine fro..

labocca
9. dec 2020

to je diastaza...
Nas maly ma podobnu...este vacsiu...
Skuste ineho fyzioterapeuta....myuz cvicime 3 roky....

nikiki29
autor
9. dec 2020

@tani777 @labocca ďakujem vám, myslela som si :( budúci týždeň skúsim niečo iné. Bola som u 2 rôznych lekárok vo fakultnej nemocnici a vraj v pohode 😕 človek čo si nezaplatí, nemá... fakt 😞

majamat
9. dec 2020

vyzera, ze je to diastaza. aj moja dcera mala, je to asi caste u deti. nijak sme to neriesili a spravilo sa to. asi to suvisi s tym,a ko zapaja brusne svalstvo. ak bude rast, viac sa hybat a trenovat brucho, moze sa to spravit.

nikiki29
autor
9. dec 2020

@majamat mňa trápi jeho postoj tela, vypučené brucho, sed do w, členky začínajú padať... keby je to “medzera na bruchu” neriešim 😊 chcela by som s ním cvičiť, ale sama neviem ako na to... mne sa zdá, že sa to zhoršuje a pritom je pohybovo veľmi aktívny a šikovný.

kacena4
10. dec 2020

@nikiki29 boli ste na ortopedii? nech sa vam pozru na nohy, tie clenky, pohybovy aparat tam vam povedia co a ako a odporucia - daju papier na rehabku potom vas uz nemozu odmietnut a mas to cez poistovnu mozno dostanene aj ortopedicke pomocky drzim palceky

nikiki29
autor
10. dec 2020

@kacena4 boli sme na odporučenie na fyziatricko-rehabilitačnom oddelení ... nechceli s ním cvičiť, vraj je ok. Kontrola o 3 mesiace. Na ortopédiu máme podľa pediatričky ešte čas do 3 rokov. Tie členky nie sú v zlom stave, začína sa to zhoršovať len posledné dni. Skôr to bruško pozorujem už dlhšie. Členky niekedy padajú viac, niekedy menej, nerozumiem tomu prečo je to tak. V pondelok budem pýtať nové odporučenie 😞

majamat
10. dec 2020

@nikiki29 no to brusko by mohlo byt aj z toho nespravneho postoja. ak teda nema nejaku inu Dg, tak potom je brusna diastaza skor nasledok, nie pricina. cize to moze byt nasledok nespravneho drzania tela, cim ochabuje brusne svastvo. u deti sa nepredpoklada nedpostatocna aktivita, pripadne ako u zien poporodny stav a pod.

alexi2211
10. dec 2020

Možno by to chcelo navštíviť nejakého dobrého fyzioterapeuta a ten by zhodnodiť podľa mňa vedel, či je to zo zlého postoja alebo nie

kacena4
10. dec 2020

@nikiki29 ak ste mali odporucenie od pediatra tak tam nemaju co kecat ale cvicit s dietatom najdi si ine zariadene ktore sa venuje poriadne rehabilitacii deti najma od novorodencov drzim palceky ja som chodila takmer od narodenia s viacerymi detmi a nebol ziadny problem bud na odporucanie pediatra alebo ortopeda alebo neurologa drz sa a nie je pravda ze ortoper riesi az od 3r. od vtedy sa riesia ploche nohy ale ak je problem vpadnute clenky tak aj skor tam sa vypodkladaju nozky inym sposobom nie plochonozie ale spadnuty clenok (moja ma tento problem a riesime to este v 10r.) a uz sa to odzrkadluje aj na chrbtici nosi bandaz a hrozi nam korzet okrem toho ze spicky na nohach dava k sebe a zakopava (jasne speci vlozkami sa to casom zlepsilo a je to lepsie a uz nema urazy ake mavala ale ucite to treba riesit ked je dieta vo vyvoji)

nikiki29
autor
10. dec 2020

@alexi2211@majamat ako ja som si myslela, že fyzio vo fakultnej nemocnici by mala vedieť 😕 už som bola u dvoch a vraj nič, všetko v poriadku. To bruško som si všimla skôr, ale či je to príčina alebo následok naozaj netuším... skúsime hľadať pomoc ďalej.
@kacena4 skúsim iné zariadenie a uvidíme 😞 na ortopédiu pediatrička zatiaľ nevidela dôvod, tak skúsim ešte iné fyzio ak dostanem aj druhé odporučenie. Pravdupovediac by som radšej cvičila ako používala ortopedické pomôcky, ale nechám na posúdení lekárov samozrejme... 😞 len ma fakt zaráža ten laxný prístup.

majulino
10. dec 2020

@nikiki29 ci ona vidi alebo nevidí dovod by som sa s nou nebavila. Jednoducho.jej povedala ze chces ist ma ortopédiu a nech ti da vymenny listok a ak nie tak beries kartu dietata k inemu pdiatrovi. Toto som aj ja riesila s nasou, nie a nie nas poslat na alergo a dcera od marca do aprila zahnisane očká .

kataka10
10. dec 2020

@nikiki29 aj nasemu malemu sa obcas ukaze diastaza, a aj u kamoskinej dcerky. Pytala sa na to svojej pediatricky a vraj to je u deticiek caste a pokial to nie je prilis velke, netreba to nijak riesit. Ze oni sa este vyvijaju a tie svaly sa prirodzene posilnia, len to chce cas.

shallimar
10. dec 2020

Nepomôžem ti s týmto, ale tie padajúce členky sa volajú valgozne členky a do troch rokov naozaj padať môžu a samé sa to spraví. Väčšinou sa sleduje zo zadu, či padá päta, ak áno až vtedy sa to rieši. A tieto členky sú často dôsledkom slabých brušných svalov (netuším preco to súvisí). Valgozne členky riešim rok so synom, hneď po tretích narodeninách sme šli k ortopedovi. Dovtedy nás tiež každý odbili s tým, že počkajú, či sa to nespraví.

nikiki29
autor
10. dec 2020

@kataka10 no ja sa na to ešte v pondelok opýtam pediatričky, lebo ja neviem posúdiť či je toto veľa alebo nie 😕 ja mu tam cítim medzeru prstom... a tiež to nemá vždy. No rada by som mu cvičením pomohla, len neviem aké cviky a tak 😕
@shallimar viem, že sa to môže upraviť, ale aj nemusí... zatiaľ mu nechávam voľnosť nech nohy posilňuje... Keby sa môžte rozhodnúť znovu, tiež počkáte do 3 rokov alebo by ste na lekárov tlačili skôr?

hennyinnsbruck
10. dec 2020

Aj moja to mala.. Bola som tiež s tým u lekára a vraj to není diastaza..my to vysvetloval co to je ale už si nepamätám. Bolo to dávnejšie. Mala 2 roky a je to podstatne menšie.

hennyinnsbruck
10. dec 2020

Takto mala moja....

shallimar
10. dec 2020

@nikiki29 tlačila som na to skôr, ale ani pediater ani ortopéd to skôr neriešili. Pri trojročnej prehliadke som pýtala rovno výmenný poukaz a hneď sme šli ortopedovi. Prvá otázka ortopéda pri objednávaní termínu bola, či už mal tri roky.

jarka26011
10. dec 2020

Áno, je to diastaza🙂