icon

Je v poriadku, keď je 7-ročné dieťa v nemocnici bez rodiča?

1. feb 2026

Dobrý deň.
Do akého veku ste boli, alebo by ste šli, s dieťaťom do nemocnice?
Nejde o nič vážne, len pozorovanie do zajtra. Syn má 7 rokov. Ale nikdy nebol bez nás. Je pomerne samostatný, spoločenský, ale aj dosť naviazaný na nás, plus je adoptovany, čiže rôzne traumy za sebou. V nemocnici oznámili, že pôjde sám, že bude s iným dieťaťom na izbe. V tej chvíli sa na to tešil, tak manžel to nechal tak a odišiel. Nevedel, že sa dá za to zabojovať, aby tam jeden z nás bol s ním, že dokonca už aj zákon to zaručuje. Takže teraz zvažujeme že čo. Telefón nedvihaju.
Otázka navyše - preháňame a je v pohode ho tam nechať? Alebo je naozaj dobré riešiť to?

Hospitalizovaný nebol nikdy, okrem obdobia po narodení.

Strana
z3
ankare
1. feb 2026

Sa mi teraz vybavila spomienka...
Moja neter, mala vtedy asi 3 roky, bola hospitalizovaná kvôli zápalu pľúc. Jej mama, moja sestra, tam vtedy nemohla ostať s ňou. Neter odmalicka všade so sebou nosila bavlnenu plienku, zaspavala s ňou, vždy sa s ňou ukludnila, tak jej plienku mama zabalila aj do nemocnice. A neter nám potom povedala, že jej tú plienku sestra násilne vzala a nedala jej ju celý čas. 😔 To je hrozné, čo si, chudiatko, muselo tam vytrpieť kvôli bezcitným sestrám. 😔

pabla99
1. feb 2026

@anonym_autor Ja som bola ako 4-5 ročná (22 rokov dozadu) na týždeň sama v nemocnici, mama sa mohla ísť na mňa pozrieť iba cez sklo dverí.
To isté na jednu noc ako 14 ročná (sama) a v 18tke dokonca mesiac (sama).🤷‍♀️😁

Dodnes nemám žiadne traumy ani by ma nenapadlo nad niecim takým uvažovať…
Ak je to len jedná noc, kľudne by som nechala.

Strana
z3