Je váha 36 kg pre 11-ročného chlapca málo?
Bola som so synom na prevencii má 152 cm a 36 kg. Doktorka povedala, že je to málo a máme prísť koncom augusta na preváženie.
Je to poďľa vás málo, kalkulačka BMI ukazuje normälnu váhu.
Máme novú pediatričku boli sme u nej 2x na prehliadke táto v 11 sa mi zdala až príliš podrobná strašne tam riešila chlapčenské veci. U dcéry sa len pýta , dokonca jej nevadilo, že má pri 165 cm 47 kg to má 13 rokov.
A k strave no syn má problém s vajcamu, so syemi. Mäso na prírodno skoro vôbec, nakoniec to zje ale strašne špekuluje.Zeleninu max v Kebabe , alebo v Burgeri. Dcéra tiež špekuluje!
@anonym_autor tvoja dcéra má ok rozmery, tam nie je čo riešiť.
Syn je možno trošku nižší a chudší ale veľa je o genetike ale al je inak zdravý, tak ja vždy hovorím, že radšej menej ako veľa. Inak stravovacie návyky by mu bolo fajn upraviť ale na to si sa nepýtala.
Však to je super, že sa zaujíma a stará, u chlapcov ak bude problém s hormónmi napríklad, sa to musí riešiť čo najskôr. Skús mu variť sýtejšie veci, také čo ľúbi. Dcéra mi príde ok, ja som 165cm a 48kg mala ešte ako 25 ročná, cyklus mi nabehol v 11.
Moj ma 11 rokov, cca 151 cm a ma 36 kg. Cize presne to co tvoj. Moj je zapasnik, takze viem o jeho vahe dost, kedze kazdu chvilu sa kvoli sutaziam vazi. Je to uplne normalna vaha, na sutaziach je v jeho kategorii vekovej a vahovej minimalne dalsich 8-9 chlapcov. Cize nic vynimocne, nic zvlastne. Uplne normalne deti.
Výšku aj váhu treba hodnotiť podľa grafov, nie podľa tabuliek. Ak v čase rastu dlhšiu dobu jedno alebo druhé stagnuje alebo prudko odskočí, tak sa treba pozrieť na potenciálne príčiny a riešiť. Pokiaľ je vývoj so stabilným primeraným trendom, tak netreba zbytočne stresovať.
Naša dcéra sa narodila väčšia a našťastie to pediatrička sleduje cez grafy. Keby sa na ňu pozerala cez tabuľky, tak by sme už všetci zošediveli.
Moj ma 11 rokov, cca 151 cm a ma 36 kg. Cize presne to co tvoj. Moj je zapasnik, takze viem o jeho vahe dost, kedze kazdu chvilu sa kvoli sutaziam vazi. Je to uplne normalna vaha, na sutaziach je v jeho kategorii vekovej a vahovej minimalne dalsich 8-9 chlapcov. Cize nic vynimocne, nic zvlastne. Uplne normalne deti.
@katarinaba tiwž sportuje , hrá futbal
Syn 158cm, 34kg, futbal,atletika, ma nizsiu vahu ale vysledky v poriadku,jest mu chuti, vneposlednom rade v rodine sme chudy a vysoky…
@katarinaba tiwž sportuje , hrá futbal
@anonym_autor netrap sa tym. Pockaj dva roky - ako moje starsie deti - cez leto 15 cm vyrastli. Ja som krpec, 155 cm a 48 kg po troch detoch v 46 rokoch. Otec deti ma 178 cm, tiez vychrtli clovek. Decka maju svoju predispoziciu, neda sa na ne pozerat cez tabulky. Najstarsi ma 178 cm, stredny este 17 rocny ma 176 cm. Vsetci sportuju, sportova zdravotna prehliadka na vybornu.
A co sa jedla tyka? Nezje nic. Schopny zit na anglickych rozkoch cely mesiac. Teraz si oblubil bryndzu, tak len bryndzove halusky chce. Ak nie su, mozno obcas cheeseburger a hotovo. Uz neriesim, natrapila som sa pri prvom. Ked su hladni, vzdy si vypytaju, tyrat hladom sa nebudu.
Tiež si myslím, že len vypichnúť výšku a váhu bez komplexného pohľadu nie je ok. Ale možno chce ten komplexný pohľad, preto preváženie.
Len na porovnanie -
Môj má 11r vysku si síce nepamätám, ale 150 cm ani náhodou , to skôr tak o 10cm menej a 27kg. Kostny vek oneskorený o 2roky. Rastie uz na úrovni 10. percentilu, keď bol menší bol to len 3. Percentil. Je úplne zdravý, akurát ma podľa všetkých grafov a tabuliek málo kg.
S deckom ale nepohnem. Je málo a len málo jedál.
Viem, že matky bez skúseností si myslia, že neexist, že to musí ísť, ze sa dá dieťa prinútiť jest..
No, neda. niekedy to jednoducho nejde..
Nás bude mať 9 rokov ma 140cm a okolo 30kg a chodi na karate... je vysoky..noha 38... ked som to dala do kalkulacky tak by asi mohol kusok pribrat.. ale jemu to tak skokovo ide.. ze priberie aj 4kg naraz.. a len rastie vkuse do vysky.
Tvoje dieta ma normalnu vahu. Viac by som s dr velmi o tom nediskutovala, porzi sa ako ste na tom geneticky v rodine, kto je aky vysoky, ake ste mali vahy... dieta sportuje, pravidelne je... ak nema lekarka podozrenie na nejaku riadnu diagnozu, nech nestresuje ani teba ani dieta. Ak ma, tak nech urobi vysetrenia.
Naozaj sa to nedá, to sú božie muky ak je niečo na prírodno nevyoražené, úplne kopiruje dcéru. A pritom nechápem, lebo manželocu chutí čo navarím, neviem či si to mám niekde otesrovať???
Tvoje dieta ma normalnu vahu. Viac by som s dr velmi o tom nediskutovala, porzi sa ako ste na tom geneticky v rodine, kto je aky vysoky, ake ste mali vahy... dieta sportuje, pravidelne je... ak nema lekarka podozrenie na nejaku riadnu diagnozu, nech nestresuje ani teba ani dieta. Ak ma, tak nech urobi vysetrenia.
Nemá, akurát má zlé držanie tela, a to upozorňovala, že keď je chudý sa to môžw zhoršovaŕ.
@simca06022011
Naozaj sa to nedá, to sú božie muky ak je niečo na prírodno nevyoražené, úplne kopiruje dcéru. A pritom nechápem, lebo manželocu chutí čo navarím, neviem či si to mám niekde otesrovať???
@anonym_autor neries, kopa deti je,co vela veci nezjedia.. co to do nich nastopes?? nie.. rozpravat sa treba, vysvetlovat, ukazovat priklad, nedat sa zlakat fastfoodom... raz im to cvakne a budu jest normlane.. moj brat roky zjedol len cestoviny so syrovou omackou a kur. prsiami, rezne s prilohou, dva druhy polievky.. cuduj sa svete prezil to :DD kopa deti nezje ovocie ani ked sa rodic pokraja na kocky, alebo zeleninu... moje dieta zase nezje nic smotanove, tvaroch zacala jest iba teraz, lebo je to PROTEIN (zacala chodit do fitka)
@anonym_autor neries, kopa deti je,co vela veci nezjedia.. co to do nich nastopes?? nie.. rozpravat sa treba, vysvetlovat, ukazovat priklad, nedat sa zlakat fastfoodom... raz im to cvakne a budu jest normlane.. moj brat roky zjedol len cestoviny so syrovou omackou a kur. prsiami, rezne s prilohou, dva druhy polievky.. cuduj sa svete prezil to :DD kopa deti nezje ovocie ani ked sa rodic pokraja na kocky, alebo zeleninu... moje dieta zase nezje nic smotanove, tvaroch zacala jest iba teraz, lebo je to PROTEIN (zacala chodit do fitka)
@simca06022011 Ďakujen
@simca06022011 Ďakujen
@anonym_autor ja ked si spomeniem na moje stravovanie - no amen tma. Tiez mi v detstve nechutili jedla, ktorych sa teraz neviem dojest. Chute sa menia, aj deti zacnu casom jest uplne inak.
Odber mu robila, ale v 11 rokoch je to asi súčasť prehliadky, ak nebude v poriadku tak nám poše SMS. Všetko ostatné má v poriadku až na to zlé držanie tela, čo tiež okomentovala. Riešila ešte modriny odkial ich má, kedže hrá futbal tak asi je to normálne. Ešte mu na zadok pozerala, či ho netýrame???
U dcéry v januári všetko vybavila bez komentárov sa jej len spýtala ...
Nemá, akurát má zlé držanie tela, a to upozorňovala, že keď je chudý sa to môžw zhoršovaŕ.
@simca06022011
@anonym_autor na zle drzanie tela mu skor pomoze cvicit, s fyzioterapeut. JEdlo by vyriesilo, co? ze obali nedostatky? urcite je dolezite aby mal bohatsiu stravu, dostatok vitaminov, mineralov... preto s nimi treba aj toto preberat.. ako sportovca ho to zacne coskroo aj zaujimat :D
@anonym_autor ja ked si spomeniem na moje stravovanie - no amen tma. Tiez mi v detstve nechutili jedla, ktorych sa teraz neviem dojest. Chute sa menia, aj deti zacnu casom jest uplne inak.
@katarinaba veď kto je bez viny??? Ja som bola taká istá prieberčivá Manžel , že v detstve zládoval všetko a tiež bol vychrtnutý. Teraz po.40 sa mu to prejavuje objemovo, nedá si pozor a už to ide
@anonym_autor na zle drzanie tela mu skor pomoze cvicit, s fyzioterapeut. JEdlo by vyriesilo, co? ze obali nedostatky? urcite je dolezite aby mal bohatsiu stravu, dostatok vitaminov, mineralov... preto s nimi treba aj toto preberat.. ako sportovca ho to zacne coskroo aj zaujimat :D
@simca06022011 on zas nie je nejaký top futbalista, že by hral v nejakej akademii. Hrá v susednej dedine len nejakú regionálnu súťaž. Viac menej pre zábavu.
Odber mu robila, ale v 11 rokoch je to asi súčasť prehliadky, ak nebude v poriadku tak nám poše SMS. Všetko ostatné má v poriadku až na to zlé držanie tela, čo tiež okomentovala. Riešila ešte modriny odkial ich má, kedže hrá futbal tak asi je to normálne. Ešte mu na zadok pozerala, či ho netýrame???
U dcéry v januári všetko vybavila bez komentárov sa jej len spýtala ...
@anonym_autor lebo tie modriny môžu tiež znamenať že má nejaky problém s krvou. Dcéra mala raz zlú hodnotu v krvi a hneď ma upozornila že ak by sa jej začali robiť modriny ihneď máme ísť na kontrolný odber..
@anonym_autor lebo tie modriny môžu tiež znamenať že má nejaky problém s krvou. Dcéra mala raz zlú hodnotu v krvi a hneď ma upozornila že ak by sa jej začali robiť modriny ihneď máme ísť na kontrolný odber..
@anonym_124a0d pri furbale sa stane že sa kopnú, nemal ich nikde iba na nohách aj to iba 3
Práveže je dobré keď všetko lekárka rieši, nemyslíš? Keby si niečo nevšimla bolo by to horšie. Na dobré držanie tela potrebuje svaly, ktoré nemá veľké keď je veľmi chudý. Var aj to čo mu chutí aj to druhé a v auguste uvidíte ako dopadne.
Môj syn 145cm 29kg...o 2 mesiace 11r
Tréning 4x za týždeň v sobotu turnaje...
Som teda zvedavá co lekárka povie nám na prehliadke...
@anonym_autor každé dieťa je iné a presne ako tu už bolo viac krát napísané, veľa robí genetika. podľa mňa má ale úplne v pohode váhu
no ja mam babu 130cm, 30kg a 9 rokov, co citam, tak bud mate chudych chlapcov alebo ja silne ziena
@simca06022011
@anonym_autor to má každé tretie dieťa,chrbtice ako paragraf.naš ma 18 rokov,60 kil pri 182 výške.. zlé držanie tela odkedy začal veľmi rychlo rásť od puberty
Uplne normalna vaha. Moj ma 12 a teraz nejakych 40 kg. Minuly rok mal nejakych 38 a tiez nejak okolo 155cm. Je hokejista. Neriesila by som sk mu chuti jest.

Buď rada, že bola prehliadka podrobná. A že riešila chlapčenské veci, len za 4-5 rokov už môže byt neskoro rieisit chlapčenské veci
Váha a výška je často vec genetiky. Akú váhu a vysku máte vy rodičia? Stari rodičia?
Ale tvoj syn má zle stravovacie návyky a je dosť mozne že sa ro skôr či neskôr začne prejavovať na zdravi, preto je preváženie úplne na mieste
Ja nerozumiem dnešným Materák, vasim im dôsledná preventívna prehliadka. Ale ak by niečo doktorka zanedbala tak hneď by vypisovali po internetoch, že aká je to doktorka