Kaloba - liek z koreňa pelargónie Pelargonium sidoides
Ahojte,tento rastlinný liek je už na trhu dlhšie.Je tu na MK už aj niečo o tom popísané,mňa však zaujímajú,, čerstvé" informácie či Vašim deťom pomohol,alebo teda či ste spozorovali zlepšenie zdravotného stavu Vašich detí.V popise udávajú,že má chrániť sliznicu dýchacích ciest pred útokom vírusov a baktérií,zvýšiť aktivitu imunitného systému,uvoľniť a odstrániť hlien z dýchacích ciest.Ďakujem za diskusiu k téme.
@luy - u nas sa ten liek vola inak, ale je to to iste. Nam nepomohol, davala som si ho ja a aj maly a ziadna zmena. Navyse je to peke horke a maly to nechcel ani za ten svet.
my sme ho mali viackrát a mám pocit,že nám pomohol, zmiernil priebeh ochorenia, nemuseli sme dostať antibiotiká, treba ho dávať hneď pri prvých príznakoch prechladnutia, a pravidelne
@anjelicek26 ta chut je ozaj ako svedske kvapky, ale mojej malej to nejako nevadilo a da sa dat aj do caju...
nepomohol. U nas pomahaju pripravky od znacky JUST a este colostrum od Biocol.
@luy 6. ĎALŠIE INFORMÁCIE
Čo Kaloba® obsahuje
Liečivo je extrakt z koreňa Pelargonium sidoides (1 : 8-10) (EPs® 7630). Extrakčná látka je 11 % etanol (m/m).
10,0 g (= 9,75 ml) roztoku obsahuje 8,0 g extraktu z koreňa Pelargonium sidoides.
Pomocou látkou je glycerol 85 % a čistená voda.
@cecil36 - fuha som bola vytiahnut ten moj... u nas sa to vola Umckaloabo 😀 U nas je na 10g extraktu - 8g vytazku z korena pelargonium sidoides korena a 11% ethanol. Ziadne pomocne latky tu nepopisuju. Takze presne to iste.
@anjelicek26 v sk letaku je toto co som skopcila a mna to teda odradilo, aby som to malemu dala. A vyrobcu mate toho isteho ako my?
@anjelicek26 u nas som nasla toto: Držiteľ rozhodnutia o registrácii a výrobca
Dr. Willmar Schwabe GmbH & Co.KG
Willmar-Schwabe-Str. 4
D-76227 Karlsruhe
Nemecko
@cecil36
@anjelicek26 väčšina rastlinných liekov obsahuje etanol,teda 99% z nich,tak sa vlastne získava extrakt,a napr. hemopatiká obsahuju 1,026 g čistého etanolu v 100 kvapáchk 65% materskej tinktúry ,to len k tomu etanolu,v diskusii mi však ide len o to či Kaloba pomohola,či nie

@luy my sme ho skusali pred par mesiacmi, ale uz ho nekupim 😉. kazdy reaguje inak, no u nas zbytocne vyhodene peniaze..