Karanténa po operácii mandlí
Ahojte. Ak jednemu vasmu dietatu vyberali nosovohltanovu mandlu, nechavali ste doma po operacii aj surodencov, aby nieco nepriniesli zo skoly/skolky? Lebo teda syn ma po operacii zostat 2 tyzdne doma zo skoly. Co sa mi zda samo o sebe trochu moc, ked v zahranici zostavaju tak 3-7 dni. Ale zaroven skolkarka moze rovnako lahko doniest nejaky virus rovno hned po operacii. Tak neviem, ako to mam spravit teraz. Ci ich nechat oboch doma, skolkarku aspon na tyzden. Spytam sa na predoperacnych pediatricky, ale zaujimalo by ma, ako ste to riesili vy.
Dakujem
@zuz0110 Moja dcéra nemá súrodenca, ale po vybratí nosnej mandle, nám primárka ORL oddelenia povedala, že min. 2 týždne ma byt dieťa mimo škôlky určite, ak sa nám dá aj dlhšie, kvôli imunite, ktorá je oslabená, tak super. A plus Imunoglukan a pod. V našom prípade po ôsmich dňoch dcéra z ničoho nič v kľude ráno po prebudení začala krvácať z nosa, nedokázala som to zastaviť, skončili sme 2 dni na detskej JIS, kde sa rozhodovalo o reoperacii v prípade potreby. Viem, že toto nie je bežné, ale po týždni by som ja osobne z podobných dôvodov dieťa do škôlky nedala.
Verím, že u vás bude všetko fajn, držím palce.❤️
@zuz0110 ak budeš tak či tak doma s jedným dieťaťom po zákroku, tak nechaj doma aj to druhé. Ja by som nechala, hlavne ak je to škôlkarka. Syn bol tiež doma dva týždne po vyberaní. Po vyše týždni bol na kontrole a nemal tú ranu ešte zahojenú, takže tie 2 týždne sú myslím akurát.
Určite by som skolkarku doma nechala.. nie je to škola, nič jej neujde a doma musíš byť tak či tak. A nie, 2 týždne vôbec nie je dlhá doba po operácii.. syn sa ledva za tie dva týždne stihol zotaviť, vybral za ten čas dve dávky antibiotik.. po týždni ho bude zrejme aj hlava bolieť zo zákroku.. fakt sa nemá kam ponáhľať..

@zuz0110 Dcera mala odstranene iba nosne mandle, ale hned dostala infekciu a bola doma 10 dni. Infekciu vsak dostala tesne po operacii, nie preto, zeby sa nakazila od niekoho. Ja by somto asi neriesila s dcerou. Jemu bude asi lepsie, nech ho nerusi, nech si oddychne a dolieci sa.