icon

Kedy dostalo vaše dieťa 1. krát antibiotiká a prečo?

didi35
31. dec 2010

Ahojte, vsade sa pise o nadmernom a zbytocnom uzivani ATB. Zaujimalo by ma, kedy-v akom veku dietata Vam pediater 1x predpisal ATB a z akeho dovodu - akej choroby. A kolkokrat ich Vase dietatko doteraz uzivalo? Robil pediater vzdy CRP vysetrenie krvi? Dakujem

abbie
2. jan 2013

u nas mal prvy krat atb ked mal 22 mes., robili mu vyter z nosa a hrdla, vsetko mal pozitivne a CRP robi vzdy pri chorobe, bez toho atb nepredpisuje

katka121
2. jan 2013

moje deti zatial nikdy.....všetko sme vyležali iba.....ale tiež sme sa riadili tým, že keď sa mi zdalo, že syn (8,5 roka) nie je O.K. a niečo nie je O.K. do školky som ho neposlala..... ostal 3 dni doma a bolo vybavené, lebo viem že v škole by ho to zmohlo...... naštasie máme babku.......

k_a_j_k_a
2. jan 2013

Moje dievcata ich dostali teraz pred vianocami. Starsia ma 4, mladsia 2,5. Nebola som nadsena, ale co uz. Tento rok nastupili obe do skolky, od septembra sme odolavali, no mladsia chytila jeden den v skolke 39teplotu (nebolo to prvykrat, vtedy som ju nechala iba doma a preslo ju to), tak som to vzdala a isla k dr. Mala chytene priedusky ☹ a starsia uz asi mesiac striedavo pocula-nepocula, ta mala zvacsene nosne mandle.

ajka30
2. jan 2013

Prvykrat bral az v troch rokoch, kvoli nalezu stafylokoka na kozi ( hnisala mu) te, na jar bude mat 4 a doteraz bral ATB asi 6krat ☹

kokorunecka
2. jan 2013

Dcérka mala 3 mesiace, keď prvýkrát brala antibiotiká, konkrétne Sumamed. O dva týždne neskôr ďalšie Suprax a dva týždne po ňom už to bol Amoksiklav.

lenka142
2. jan 2013

Maly mal mesiac,mali sme zapal HDC,boli sme v nemocke,to bolo prvykrat..Potom este raz,asi pred par mesiacmi a bolo robene CRP..

kinka555
2. jan 2013

moja dcerka prvykrat dostala antibiotika ked nemala este ani mesiac, chytila pri pôrode odomna streptokoka a zostupil jej do dychacich ciest

zuzi0911
2. jan 2013

Druha dcerka ete v porodnici.chytila odomna infekciu

mami.sk
10. jan 2013

prvýkrát mala dcérka ATB keď mala 2,5 roka - vtedy začala chodiť do škôlky 😒 teraz má 4 roky a dokopy mala ATB asi 3x. vždy na základe CRP u nášho pediatra. raz sme boli na pohotovosti a dr. bola prekvapená, že vyžadujem CRP - veď to stojí 7 eur 😠
výsledok bol dobrý tak sme ATB odmietli, dr. sa to veľmi nepáčilo 😝 no náš dr. mi to následne odobril tak som bola rada 😅

maria613
10. jan 2013

moj hned po porode chytil odo mna streptokoka a dostal zapal pluc... ☹

nesa12
10. jan 2013

prvýkrát,ked sme mali 2 mesiace a druhe sme dobrali pred tyzdnom,kedze nam sopliky stale sadaju na priedusky :(

lubina
10. jan 2013

Starsia dcera mala zapal stredneho ucha, obojstranny ked mala 14 mesiacov a vtedy mala prve ant. Mladsia mala zapal priedusiek ako 2 mesacna, chytila od starsej, vtedy mala prve antb.

katka1981
10. jan 2013

Ked mala skoro 3,5 roka na pohotovosti, ale uplne zbytocne, lutujem, ze som tam bola, stanovili jej chybnu diagnozu. Dcerka mala herpeticku anginu, zial pluzgiere sa jej spravili az na dalsi den. Odvtedy nemala, ak neratam este pamycon do nosa, mala 3 roky 4 mesiace na moraxellu. Odvtedy nemala ziadne. Pedina robi vytery, CRP, na tu anginu co dostala na pohotovosti by jej nedala, to sme konzultovali, zial bol vikend a uz ich zacala brat.

lilyen2011
10. jan 2013

obe moje deti dostali prvé ATB keď mali asi 1-2dni - po pôrode mali infekciu. Malý bral antibiotiká dosť často keď bol malý, v prvom roku minimálne 3-4x okrem tých, čo dostal v pôrodnici, malá brala zatiaľ iba 1x a to má už 1,5roka. Dr robieva aj CRP, no väčšinou predpisuje hlavne, keď majú deti vysoké horúčky viac ako nejaké 3-4dni a keď už majú hlieny na prieduškách. Tiež sa im snažím vyhýbať, ale hlavne z toho dôvodu, aby im časté užívanie neskôr nemalo opačný efekt (aby si na to telo nezvykalo, lebo náhodou príde niečo vážne a ATB im nezaberú hm) ťuk, ťuk, ťuk už vyše pol roka sú obaja v pohode, maximálne nejaký soplík a pod. 🙂

zuzub
10. jan 2013

dcérka práve dnes má silný zápal hrdla a syn v 6 mesiacoch odvtedy ešte 1x mal ATB

genialna
10. jan 2013

Mam dve deti - 3 rocnu dcerku a 7 mesacneho synceka. Antibiotika nemal este ani jeden.. 😉

something
10. jan 2013

Mam 6m. syna a prave uzivame atb ☹ strasne som sa tomu branila ale herec si rad zakrici a minule krical von tak ma zapal priedusiek. Ani nemusela robit CRP lebo sa nam to zhorsovalo na sirupe proti kaslu, neslo to lepsiemu, tak mu dala atb. 😒

sabiatko
10. jan 2013

ani raz a bez crp by som ich ani nedala, lebo antibiotika su ako jed na potkany. dala by som ich len v nevyhnutnom pripade, teda pri bakterialnej nakaze s vaznymi prejavmi.

kobrtko
31. jan 2013

môj hneď po narodení... predčasný pôrod kvôli infekcii plod. obalov ☹
Potom druhý krát len nedávno kvôli žltým sopľom- má už takmer 4 roky a to som do neho pchala aj probiotiká...inak soplíky sa zopakovali ešte asi 2x, no sme sa na ATB vykašľali, prešlo to tak isto 😀 .

adawada
8. apr 2016
Používateľ adawada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

starsie ma 3r ani raz, mladsie prvy raz v 2 mesiacoch (zapal obliciek) a v 9 mesiacoch angina

babatkoo
8. apr 2016

Ako 2 tyzdnovy do zapalenych ociek. Od vtedy ich mal uz 5 x a vzdy iba kvoli ockam :(

gabrielkaa
8. apr 2016

Moja dcéra ešte ATB nemala zatiaľ. Hoci raz, teraz nedávno som bola v takom stave, keď sme jej týždeň nemohli zraziť teplotu pod 39,5, že už by som jej ich aj dala už od zúfalstva a strachu. Ale robili jej ten rýchly rozbor krvi z prsta na zistenie baktérie a iných zápalových faktorov a vyšlo to negatívne, tak nedali...povedali, že netreba, že je to pravdepodobne silný chrípkový vírus...a tak aj bolo po 10 dňoch to odznelo...

alicka7
8. apr 2016

9 mesacny syn, prechladol na dovolenke v bazene

kacarina
8. apr 2016

Nasi obaja naraz presne na 1. narodeniny, mali silny zapal priedusiek so stazenym dychanim, piskalo im v krkoch, dostali atb a sirup Ventolin na dychanie, tam uz nebolo o com rozmyslat, aj sme veru chodili na kontroly kazdy 3. den, kvoli tomu dychaniu ... dovtedy ani neboli chori ... potom do 2,5 roka relativne klud a od nastupu do skolky to zacalo samozrejme ☹ ... teraz maju 4 roky a atb veru mavaju cca. 2-3x rocne (skolka, klasika), ale to väcsinou dr. najprv skontroluje CRP-ckom, ci naozaj treba ... stava sa, ze nas s kasliskom posle domov po tom, co dieta dôkladne vysetri, spravi CRP a povie, ze neda zbytocne atb + poradi, co treba sledovat a kedy radsej znovu prist, ze sa to zhorsuje ...

anshelia
8. apr 2016

syn mal prvé atb. vo veku 4 roky a zatial aj posledné a dcéra má skoro 2 roky a zatial nemala 🙂

katinka71
8. apr 2016

prvy krat aj posledny krat zatial ako 3,5 r pri zapale stredneho ucha ,dr nerobil crp ani krvny obraz,dovtedy bol chory az 5x zapal priedusiek bez ATB bol lieceny

lorela
8. apr 2016

Nebýva chorá. Bude mať 6 rokov a antibiotiká ešte neužívala.

tinkaro
8. apr 2016

My mame 4.roky, este sme nebrali, lebo sme nemali taku chorobu, brali aj CRP...vsetko zalezi od toho, aku ma dieta diagnozu, doktor by mal vediet kedy su potrebne, kedy nie. Vdaka Bohu, sme malo chory a mame dobru lekarku🙂

didi35
autor
6. feb 2017

Tak moje deti nastastie zatial nikdy nebrali (5 a 7 rokov).

vroni
6. feb 2017

Moja dcera prve v 8 mesiacoch na zapal pluc a druhe v 4 rokoch na zapal mocovych ciest (ma 11). Skriatok prave dobral svoje prve na zapal priedusiek (ma 3)