icon

Kedy ísť na pohotovosť pri vysokej teplote?

ninik223
3. okt 2024

Ahojte mamičky moj syn 8m Ked sa zobudil po popoludajsom spánku, mal teplotu 39,5. Išli sme k lekárke hneď . Merala mu crp mal ho 29. No od kedy sme prišli od lekárky mu teplota nechcela klesnúť . Stále sa držíme okolo 38cca. Bojím sa noci . Čo bude. Nemám skúsenosti vôbec , je to moje prvé dieťa . Dala nám diazepan 2 že pri teplote nad 39 mám dávať spolu s liekom proti teplote . Moja otázka však znie. Čo robiť keď mu v noci nebude chcieť klesnúť teplota . Ísť na pohotovosť ? Nechcem niečo zanedbať a o syna sa veľmi bojím . Ďakujem za všetko rady

Strana
z2
ankare
4. okt 2024

@ninik223 strašné 😔 nezávidím Ti to 😔 to ani infúzie mu nezaberajú? Och.... A akurát ste víkend vychytali... Mal zvýšené crp vcera... Merali mu ho aj dnes? Viem, nie som lekár, ale pri zvýšenom CRP a takomto stave by som nasadila ATB.
Skoré uzdravenie!

timea301196
4. okt 2024

@sonicka19983 však práve aký požičaj taký vráť. Ja som už bola s deťmi trikrát v nemocnici a vždy som bola veľmi milá a všetky boli super sestričky doktori a ešte aj primár no okrem vrchnej tá bola katastrofa ale tá sa správala ku všetkým tak povrchne

betulinka1
4. okt 2024

@patka06 nečítala som cele to vlakno. Dakujem za upozornenie

bublinka1426
4. okt 2024

@ninik223 to nemyslis vazne ze mu nerobili CRP a nebrali krv???? akoze na co cakat tak dlho? crp mas vys;ledky za par minut do riti.
toto co je malinky chudacik chapem ze je vystresovany. moc brali? ved aj z toho maju hned vysledky
ale ty sa musis tiez ukludnit lebo on aj z teba citi stres
len nechapem krv moc crp mali hned za par chvil vysloedky ....

inac ako pisu ostatne baby, my sme vzdy sli na pohotovost az ked 3 den mala stale horucky,
moja mala 4mesiace ked zrazu 40.5 a to ver ze ma skoro drblo.
zobrali chudatko moc aj to ledva vycikala bo malinko pila, a vsetko vypotila skor. a teda crp mala 79 , nasadili ATB sirup a poslali nas domov.

crp ma objektivnu hodnotu tak na 2-3den az. tak uvidite dnes.

janage
4. okt 2024

@ninik223 aké vyšetrenia robili? Krv brali?

janage
4. okt 2024

Mne v nemocnici urobili crp z krvi čo odoberali, nie z prsta ako na ambulancii. Ukludni sa. A v kľude sa spýtaj, že aké crp má. Akú infúzie mu dávajú...

skeblicka777
4. okt 2024

Niekoľko krát som mala deti v nemocnici, vždy brali krv,moč, robili kovid testy, ak to bola teplota. Vedeli mať výsledky aj cez víkend, tie základné. Len teda podľa popisu autorky, že nič s ním nerobia, keď to takto prezentuje aj tam, tak sa "nepríjemnému" personálu ani nečudujem.
@ninik223 nepodpisuj žiadny reverz, ak by sa mu pohoršilo znovu doma, nemusia vás prijať späť.Hlavne sa ukľudni ty, dieťa je pod kontrolou, aj keď si myslíš, že nič nerobia.

ninik223
autor
4. okt 2024

Vyjadrím sa asi takto hromadne . Neviem, čo ste za matky keď nedokážete pochopiť druhu matku ktorá je v zúfalej sitacii keď pozerá ma svojho syna ako plače trápi sa a oni si pijú kávu . Nikto z vás možno nikdy v živote nemal skúsenosti s touto nemocnicou s preto nedokáže plnohodnotne posúdiť či sa o neho starajú alebo nie a či sa personál správa nevhodne alebo vhodne . Ja som pedagogicky zamestananec a v živote ale hovorím v živote by som sa nesprávala k deťom tak, ako sa správajú v tejto nemocnici . Jedine slovo som tu personálu nepovedala ,len tu druhý deň plačem a pozerám sa na nich ako “pracuju” prajem každej jednej z vas, ktorá mi tu napísala že to je všetko moja chyba a že ja sa správam nevhodne žeby sa toto raz stalo vám . A zamysleli ste sa vtedy, či si choré dieta zaslúži také správanie . Každopádne ďakujem
Za všetky postrehy a rady . No na túto stránku, sa obraciam posledný krát. Toľko nenávisti a nepochopenia som ja ešte nezažila. Raz, keď budete v ťažkej a mojej sitacii a budete hľadať podporou vy a niekto vám napíše také veci ako ste tu písali vy budete verím tomu z toho rovnako sklamane ako ja a zasiahne vás to. Prajem vám , veľa zdravia a širte lásku a nie nenávisť . Dovidenia

sovica
5. okt 2024

@ninik223 Úplne chápem, ako sa cítiš. Bezmocne. Prešla som si tým 3x, z toho 1x mi nedovolili ani ostať v nemocnici so synom. Nevedeli, čo mu je a dali ho na infekčné oddelenie do takej strašnej izby, že mi bolo do plaču. Dovolili nám za ním chodiť cez deň, ale večer sme museli odísť. Čiže som každý deň jazdila 50km tam aj späť, aby som sa o neho postarala. Tiež mal vysoké teploty, ale keďže nevedeli, čo mu je a tiež čakali na výsledky, nasadili mu hneď širokospektrálne antibiotiká. Keď sa stav nelepšil ani na 3 deň, rozmýšľali, či nemá zápal mozgových blán a rozhodli sa urobiť lumbálku. Chvalabohu, zápal mozgových blán sa nepotvrdil, ale lekárka nám potom povedala, že tým, že sa nasadili antibiotiká hneď, ako sme prišli do nemocnice, tak sa možno predišlo najhoršiemu a že ak tam aj bola začínajúca meningitída, tak že lumbálka po 3 dňoch antibiotík to už neukáže. Stav sa mu začal zlepšovať asi na 4-5 deň v nemocnici. Tiež dostával infúzie, ale neviem, čo presne.
Požiadaj, aby mu spravili ďalší CRP test, či sa mu hodnoty zvyšujú. Ak áno, určite by mali nasadiť širokospektrálne antibiotiká, keďže nevedia, čo mu je. Jasné, že keď už budú mať výsledky, nasadia, čo najvhodnejšie antibiotiká alebo liečbu. CRP hodnota 29 pri takom malom dieťati je na hrane. Určite sa nenechaj odradiť a žiadaj lekára o vysvetlenie situácie, napr. prečo pri vyššom CRP (ak mu už ďalší test robili a zvyšuje sa), nenasadili širokospektrálne antibiotiká. Viem, že si s nervami v koncoch, ale musíš byť asertívna. Vyhľadaj si info na google a konzultuj s lekárom. Len nehovor, že máš info s google, lebo to vždy prevrátia očami. Proste musia cítiť, že nie si blbá, ale že "vieš". Ešte sa opýtaj, či tam nemajú voľnú nadštandardnú izbu (priplatíš si). To by Ti dosť pomohlo, aby si sa cítila aspoň trošku komfortne. Veľmi držím palce a malému prajem skoré uzdravenie🍀❤

ninik223
autor
5. okt 2024

@sovica ďakujem veľmi pekne . Tak ako som zistila CRP mu išlo hore no antibiotiká nedali. Až včera večer keď im konečne prišli všetky výsledky . Mala si to aj ty ťažké určite ti nezávidím v akej situácii si bola . Ale zvládli ste to. Pýtala som sa hneď keď sme prišli na nadštandardnú ale nie je ani jedna voľna .

sovica
5. okt 2024

@ninik223 Škoda, že nemajú voľnú nadštandardnú izbu. Keď som bola prvé dva razy, tak sme na 2-3 deň dostali VIP izbu. Mne to dosť psychicky pomohlo. Ak by mal malý zostať dlhšie hospitalizovaný, tak určite povedz, že keď sa uvoľní nadštandard, nech Ti povedia.
Ináč, ako sa má malý, teploty mu už klesli? Z tých výsledkov teda už zistili, čo mu je?

zltalienka
5. okt 2024

@ninik223 ktorá nemocnica?

ninik223
autor
5. okt 2024

@zltalienka Svidnik

zltalienka
5. okt 2024

@ninik223 ďakujem. Už sa má malý lepšie?

mofa
5. okt 2024

Pozri oni sami nevedia co je tvojmu dietatku tak pozoruju a vyckavaju. Niektore choroby sa prejavia az po par dnoch a zacnu horuckou. K tomu ako funguju nase nemocnice sa nebudem vyjadrovat vacsinou je to k placu….
Moje dieta mavalo velmi vysoke horucky. Niekedy mi teplomer ukazoval aj 41,5.
Velmi stresujuce. Lieky nezaberali vzdy som sa bala, ze dostane krce.
Vzdy ked je chora mava horucky. Taka proste je.
Ale pokial bola taka, ze pila aj ked len zo striekacky a neupadala do nejakej letargie len som striedala kazde 4-6 hodin paralen s nurofenom a pri tych najvyssich som ju chladila. Vacsinou to po par hodinach aj takych 5 kleslo a potom zase vystupilo a tak dookola. Ze dietatko place tak to je normalne aj my ked sme chori by sme plakali ale uz si to vieme regulovat tak len cumime do blba alebo sa schulime do klbka.
Nabuduce skus vydrzat doma a az po par dnoch ries s doktorkou.

Strana
z2